Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

7.3.22

Znovu Orphea

Ano, dočkala se. Po čtyřech týdnech. Nějak ty koně střídám...
Pokaždé, když jsem si šla pro Ernesta nebo Artura, se ke mně hrnula. Dneska jsem si brala ji. Odvedla jsem ji k úvazišti a začala čistit. Pěkně srst, kopyta, nasedlat, nauzdit. Nechtěla si vzít udidlo. Ani palec v hubě nepomáhal. Nevím, co jsem dělala špatně. Ale něco jsem špatně dělala. Asi jsem je dostatečně nenatáhla.
U toho všeho mi zase usínala. S tím mi musela pomoct trenérka.
Pak ještě stáhnout třmeny a hurá do sedla. 
V mezičase jsem musela jednou ze sedla, protože jsem ho dala moc dozadu. Ups. Příště se víc snaž, Vani, vždyť to umíš.
Hned od začátku jsem jezdila na lonži a bez třmenů. To mi vyhovuje. Bez třmenů. Pěkně v kruhu a cvičit u toho. Letadlo, desetkrát na obě strany, dotknout se špičky. To mi nešlo. Zkusila jsem obejmout krk, dotknout se uší a postavit se, aneb nadzvedni ten zadek Vani.
Po otočení směru jsem s zaklusala. Zase jsem lítala nahoru a dolů a skoro na zem. Tam jsem nedopadla. Potom jsem šla do jízdárny, zprvu opět na lonži a později jsem ji vodila sama. Aspoň z toho jsem měla celkem dobrý pocit, že se mi to daří.
Velký kruh, osmička, na jednu stranu, na druhou stranu. Zastavit, rozejít. A poslední byl asi nejtěžší. I když nechtěně se mi to docela daří. Dva kroky dozadu.
Zastavit na pokyn mi dělá trochu problém. Většinou značku přejedu, nebo jen přibrzdím, ale nezastavím. Nebo zastavím a hned jedu dozadu, což taky většinou nechci.
Na jízdárně jsem seskočila a rozloučila se s ní. Pamlsek jsem ji dát nemohla, protože ještě jezdila s trenérkou.
Rozloučila jsem se i s ostatními a frčela domů.
Cítím stehna, kolena mě bolí, třísla mě bolí a kdo ví, co ještě. Zítra budu cítit zadek.
Jinak dneska bez fotky. Nějak jsem neměla čas fotit.
Vaše vytřepaná Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené