Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

1.9.24

26.8. - 1.9.2024

Tak poslední týden prázdnin je za námi. Užila jsem si poslední den dovolené a zbytek týdne jsem byla v práci. A co se dělo?
V pondělí dopoledne jsem se mohla ještě trochu víc prospat. I tak jsem šla dopoledne do práce. Byla tam se mnou kolegyně a něco málo jsme udělaly. Přes poledne jsem měla rehabilitaci. Odpoledne po kafi jsem se vrhla na šití. Nezapomněla jsem ani na kocoura.
V úterý jsem šla oficiálně do práce. Měli jsme poradu a školení BOZP a PO. Kolegyně mi sundala ze stěn veškeré plakáty, společně jsme odnosily pracovní sešity a učebnice pro mé prvňáčky. Odpoledne jsem si dala kafe a zmrzlinu, usedla za šicí stroj a cvičila. Cvičit jsem musela každý den. Po večeři jsem opět usedla za stroj, ale dlouho mi to nevydrželo, protože mi praskl řemen. Tak jsem drbala kocoura a do noci jsem četla.
Ve středu opět práce. Do devíti jsem nebyla schopná systematicky pracovat. Pak už to naštěstí šlo lépe a udělala se spousta práce. Jen jsem musela utíkat domů na oběd, abych stihla rehabilitaci. Měla jsem motodlahu a taky laser. Odpoledne jsem vyrazila na procházku s přítelem. Prošli jsme se kousek podél řeky Jihlavy. Večer jsem šla na mši svatou a zpívala jsem. A do noci jsem si četla.
Ve čtvrtek dopoledne opět práce. A dlouhá. Byla jsem tam skoro do dvou. Po obědě jsem v práci pokračovala doma. Dala jsem si kafe a zmrzlinu. V podvečer jsem šla s našima na biotop. Byl trochu studenější, takže jsem tam dlouho nevydržela. Taky asi proto, že nemůžu pořádně plavat. Bolí mě z toho koleno, jak je nemůžu pořádně pokrčit. Potom jsem ještě dovybarvila obrázky k abecedě a mamka mi to nalepila na tvrdý papír. Pak jsem si ještě spočítala lamino fólie a uklidněná, že jich mám dost, jsem šla spát. Myslím, že jsem si do noci ještě četla.
V pátek dopoledne práce. Ani čtyři a půl hodiny mi nestačily. Ve čtvrt na jednu jsem to vzdala, protože jsem musela na oběd a na rehabilitaci. Motodlaha a magnet. Přišla jsem tam o deset minut dřív a hned mě vzali na motodlahu, ačkoli jsem měla mít prvně magnet. Ale nevadilo mi to. Ve dvě jsem končila. A to jsem měla začínat na motodlaze. A jelikož jsem v práci zjistila, že mi fólie nevyjdou, poslala jsem taťku nakupovat. Odpoledne jsem zpívala na mši svaté a pak jsem šla ještě jednou do práce. Strávila jsem tam hodinu a půl. Nezapomněla jsem na kocoura. Na noc jsem jela k příteli. Kochala jsem se, jakou jsme si vymysleli krásnou kuchyň. Snad bude brzy dodělaná. Ještě něco málo tam chybí. Přítel taky přestavěl nábytek v ložnici a teď se mi to tam líbí mnohem víc, i když je tam méně místa a více nábytku. Je to takové útulnější. Večer jsme si povídali a taky jsme vyzkoušeli umělou inteligenci a textovou hru. Bylo to skvělé. A do noci jsem četla.
V sobotu ráno jsem stihla mši svatou. Přítel jel hrát tenis a o půl osmé jsme měli být u nás. Po mši jsem musela vařit a rovnou dva obědy. I na neděli, abych mohla na mši svatou. Odpoledne přijel přítel a šli jsme na farní den. Následně jsem musela ještě na dvě hodiny do práce. Pak ještě cvičit. Do noci jsem četla a dočetla jsem Zaklínače VI. Věž vlaštovky.
V neděli dopoledne jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem, musela jsem. Pak jsem utíkala domů dodělat oběd. Přítel odjel na byt něco udělat. Pak přijel na oběd a po obědě jsme vyrazili k vodě. Usadili jsme se na tři, čtyři hodiny u Stříbského mlýna u řeky Jihlavy. Já si namočila jen nohy. Zbytek těla byl namočen dětmi skákajícími do vody. Vůbec nerespektovaly, že tam sedí někdo, kdo se nechce moc namočit a nemá na sobě plavky. Pak jsme leželi na dece a povídali si snad o všem možném.
Kolem půl šesté jsem se vrátila domů, zacvičila si, dala si koupel a odpočívala. Rozečetla jsem posledního Zaklínače Paní jezera.
A to bude pro tento týden asi všechno. Zítra už bude práce i s dětmi. Mám prvňáky, tak se těším, ale zároveň mám i strach. Hlavně, co se týká mého zdravotního stavu.
Takže užívejte ještě krásných teplých dní a snad se ozvu i dříve než v neděli.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené