Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

18.8.24

12.8. - 18.8.2024

Tak, můj předposlední týden dovolené je za mnou. Probíhal relativně v klidu. A co se dělo?
V pondělí dopoledne se mi nechtělo z postele. Musím si to ještě užívat. Příští týden už bude rutina ranního vstávání. Aspoň trochu jiná než doposud. Dopoledne jsem si četla, hrála na mobilu a cvičila. Odpoledne jsem v četbě pokračovala. Nezapomněla jsem na kafe a zmrzlinu. Objednala jsem si látky na kabáty, vypsala si recept na domácí kokosovou nutelu a autobusy do Želivi. Po kafi jsem udělala střih na krátký kabát, ale došel mi papír, tak jsem ho nedokončila. U večeře jsem se dívala na film a do noci si četla. Před půlnocí jsem neusnula, ale Perseidy jsem neviděla. Bylo trochu zataženo.
V úterý dopoledne četba a chystání oběda na středu. Před polednem jsem jela na rehabilitace do nemocnice. Opět mi ohýbala koleno ručně a pak motodlaha. Vše jsem završila půlhodinou v magnetickém tunelu. U motodlahy a magnetu jsem si spokojeně četla Zaklínače. Po obědě jsem nezapomněla na kafe a zmrzlinu, pak jsem se opět začetla. U večeře byl film a do noci jsem dočetla Čas opovržení. Hned jsem sáhla po dalším dílu. Znovu jsem před půlnocí koukla na hvězdy, ale Perseidy nebyly.
Ve středu dopoledne cvičení. Kolem jedenácté přijela moje spolužačka ze střední i s dětmi. Užily jsme si krásný den plný nahánění dvou malých kluků. Ten mladší byl skoro neřízená střela. Většinu odpoledne jsme strávili na biotopu. Kamarádka odjela až kolem deváté hodiny večer. Během dne nesmělo chybět kafe a zmrzlina. Někteří měli i dvě.
Ve čtvrtek dopoledne odpočinek u četby. Následně odjezd na rehabiltaci do nemocnice. Na motodlaze jsem se dostala na 105 stupňů. Při cvičení na 110 bez pomoci a s dotlačením od fyzioterapeutky na 112-113. Odpoledne samozřejmě kafe a malý zákusek ve formě marlenkových kuliček. Večer jsem šla na mši svatou. Zpívala jsem jednu písničku před evangeliem a pak na konci chvalozpěv Salve Regina. Latinsky a podle středověkých not. Večer jsem s přítelem oslavila jeho narozeniny. Přespala jsem u něj.
V sobotu jsme vyrazili do Tovačova na středověký den. Dojeli jsme tam kolem půl jedenácté a byli jsme v kostýmu. Program byl pěkný. Po čtvrté hodině jsme se vydali na cestu domů. Doma jsme pak do noci hráli karty.
V neděli ráno jsem byla na mši svaté. Pak jsem si zacvičila a dovařila oběd. Po obědě jsme začali trochu uklízet byt, protože se koncem týdne bude dělat kuchyň, tak jsem to nechtěla všechno nechat na příteli. Hráli jsme i karty a prošli se kolem města a lesem. Pak jsme odstěhovali vše z kuchyně a pokračovali v hraní karet. Jo a dočetla jsem pátou knihu Zaklínače a rozečetla jsem předposlední díl.
A to bude pro tento týden asi všechno. Příští týden mě čeká škola liturgiky a docela se těším, jen se trochu obávám cesty. Snad to zvládnu. Jedu tentokrát celou dobu autobusem.
Takže užívejte zbytek prázdnin a krásných dní.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené