Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

11.2.24

5.2. - 11.2.2024

Zase neděle. Prázdniny jsou fuč, další jsou až o Velikonocích. A co se dělo týden prázdnin a týden po mé operaci?
V pondělí se mi nechtělo z postele. V noci mě začalo dost bolet v krku, ale do rána to  větší části přešlo. Koleno bolelo skoro při každém pohybu.
Nakonec jsem vstala. Dopoledne jsem si došla do lékárny po léky na trávení. Pěkně o berlích. S mamkou jsme se pak stavily ještě v pekárně a masně pro šunku. Pak už jsem byla doma. Dala jsem si kafe a následně odjela s přítelem na byt, kde jsme koukli na konec Harryho Pottera Relikvie smrti druhá část a pak na Fantastická zvířata a kde je najít. 
Večer mě začala pobolívat hlava, tak jsem zalezla do postele a hodinu si četla.
V úterý se mi taky nechtělo z postele. Kromě toho to pro mě byla docela divná noc. Často jsem se budila, občas jsem se praštila do kolene z boku, kde mi spravovali meniskus a jednou jsem se probudila úplně zpocená. Asi jsem měla trochu teplotu. Teď jde o to, jestli v důsledku operace nebo nachlazení.
Dopoledne jsme šli nakoupit nějaké maso a další potřebné ingredience, abychom měli co k obědu. Musela jsem jít taky, abych jen neseděla na bytě.
Po obědě přítel vyrazil na kolo, já jsem zvládla jakž takž zamést. Poskakovala jsem u toho po jedné noze. Byl by na mě asi dost zajímavý pohled. Zbytek dne jsem si četla. Nezapomněla jsem si dát kafe a před šestou jsem si bodla lék na ředění krve. Nebaví mě to, ale už jsem v půlce.
Večer jsem se chvíli dívala na televizi a kolem deváté jsem si šla lehnout a číst si. Usnula jsem až jenže pomoci audioknihy po půlnoci.
Ve středu se mi teda nechtělo vstávat. První probuzení bylo o půl osmé. To další a konečné v devět. Dopoledne jsem si hlavně četla. Odpoledne jsem dočetla Vinnetoua  Do věčných lovišť. Pak jsem koukla na tři díly Návratu do budoucnosti. Občas jsem ten film nepochopila. Nevadí. Jako nápad to bylo dobrý.
Navečer jsem chvíli koukala na televizi a četla Poklad ve Stříbrném jezeře.
Nezapomněla jsem na kafe a na včeličku do břicha. Opět s kapkou krve. Ale už jen čtyřikrát. Musím to dát. Brzy bude klid.
Ve čtvrtek dopoledne opět problém ve vstáváním. Nechtělo se mi. Většinu dne jsem četla Poklad ve Stříbrném jezeře. Přečetla jsem většinu. Večer opět včelička a následně čtení.
V pátek jsem vstávat musela. Jela jsem na půl jedenáctou na vytažení stehů. Měla jsem dva. V každé ráně jeden. Cestou jsem se stavila u našich. Cestou na středisko jsem si vyzvedla balíček s knihami. Byly dvě o Pánu prstenů a jedna Elyonova země.
Po vytažení následoval nákup a pak návrat na byt a vaření. Nachystali jsme si oběd na pátek i na sobotu. Většinu jsem si opět četla. S přítele jsme si udělali i dezert.
Večer jsem na chvíli osaměla. Přítel jel za kamarádem. Já jsem zametla byt a koukla se na Četnické humoresky.
Do noci jsem si četla a dočetla jsem Poklad ve Stříbrném jezeře. Hned jsem sáhla po knize Tolkien: Zákulisí Pána prstenů. Přečetla jsem asi jen úvod a první kapitolu. Kolem jedenácté jsem to zabalila a šla spát. Přítel přišel kolem půlnoci.
V sobotu se mi klasicky nechtělo z vyhřátého pelíšku. Nakonec jsem vstala. Přítel během dopoledne jel na kolo a já se věnovala hlavně čtení. Dala jsem si taky sprchu. Koukla jsem se, jak vypadá moje koleno bez stehů.
Moje koleno ještě před umytím. Mám tam krásné křížky. Mám další dvě jizvy na pravém koleni.
Po obědě jsem se nemohl dívat na jeden hrnec, tak jsem ho umyla. To stejné se stalo sporáku. Později jsem kuchyň a obývák znovu zametla. Obě místnosti to potřebovaly.
Při kafi jsem se dívala na jedno video s Pavlem Hoškem o Tolkienovi a Lewisovi. Pěkné, moc pěkné. Nezapomněla jsem na včeličku. 
Navečer jsme šli do společnosti. Seděli jsme tam jen do desíti, protože pak se mi udělalo špatně. Tak jsme jeli domů.
V neděli to bylo těžké vstávání, ale dala jsem to, z radosti, že jdu na mši svatou. Skoro po dvou týdnech. Bylo to krásné. Pak jsem vařila, částečně. Většinu dělal přítel, já jen radila a komentovala. Jinak jsem den strávila na gauči s knihou v ruce. Dočetla jsem knihu Tolkien: Zákulisí Pána prstenů. Večer mě čekala poslední včelička do břicha a pak cesta domů, koupel, večeře a u večeře film. Taky jsem se musela aspoň trochu připravit do práce.
A to bude asi všechno, takže prázdniny jsou za mnou a teď mě čeká práce. Spousta práce. Užívejte krásné dny. A choďte na procházky. Místo mě, protože já do přírody moc nemůžu. Běhám o berlích, i když už ne tolik. Občas se pohybuji i bez nich.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené