Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

8.10.23

2.10. - 8.10.2023

Zase neděle a k tomu závod Velké pardubické. A co se dělo minulý týden?
V pondělí dopoledne opět práce. Po čtyřech dnech volna. Přežila jsem. Poslední hodinu jsem si užila u řeky, kdy děti dělaly obrazce z přírodnin.
Odpoledne jsem jela ke koním. Pak jsem trpěla. Začal mě bolet krk a hlava. Odpadla jsem v devět. A to jsem dočetla knihu Knihovna malých zázraků.
V úterý jsem učila dvě hodiny u sebe. Pak jsem měla jednu hodinu volno a po testu z vlastivědy jsem šla s dětmi si prohlédnout sanitku. A dostalo se mi té cti, že mi pan zdravotník natočil EKG. A prý dobrý na to, že jsem učitelka. Po výuce byla ještě asi hodinová porada a pak jsem šla vyzvednout tři balíčky. Jeden z Imaga, druhý z Kytary.cz a poslední od Dobrovského. Většina zůstala hned ve škole. Domů jsem donesla jen pár kousků. Jednalo se o čtyři knihy. Tři z nich jsou o odívání a jedna o vaření. A všechny v angličtině.
Odpoledne jsem si dala kafe a puding a vyrazila do přírody. Dlouho jsem to ale nevydržela. Opět mě začal bolet krk a následně i hlava. Paráda. Zase budu marodit s krkem. Doufám, že to do týdne přejde. Do pondělí.
Ve středu jsem do práce musela. Přežila jsem i tělocvik a dvě hodiny hudebky. U čtvrťáků a páťáků. Odpoledne jsem vyrazila do Brna. Cestu tam i zpět jsem přežila. A byla překvapivě i rychlá. Koupila jsem všechno, co jsem potřebovala a taky něco navíc. To navíc byla knížka Bilbova pouť.
A taky hromadu mlsání. Kolem obchodu jsem jednou prošla a nevšimla si ho. Možná proto, že jsem tam byla jen jednou.
Večer jsem šla na mši svatou. Zpívala jsem sama. U večeře jsem se dívala na Harryho Pottera. Taky jsem si konečně objednala roztok na čočky. A našla jsem čtvrtý díl Černé čarodějky. Těším se, až si to přečtu.
V noci jsem si ještě chvíli četla.
Ve čtvrtek dopoledne opět práce. Měla jsem ušetřenou jednu hodinu, protože děti měly besedu s policií na téma kyberšikana. Po pravdě jsem si to poslechla taky a bylo to velice zajímavé. Pak jsem měla hodinu volno a zbytek hodin jsem nějak přežila.
Odpoledne jsem se stavila ještě na faře pro klíče a šla s kolegyní na kafe. Po posezení jsem si dala kafe doma a odpočívala jsem a mlsala jsem. Pak mi bylo trochu špatně. Ale rozdýchala jsem to.
Navečer po večeři jsem šla do sboru. Moc se mi nechtělo. Zopakovala jsem si dva písničky z minula a naučila se dvě nové. Pak jsem se přes šerm a hřbitov vrátila domů.
V pátek dopoledne opět práce. Přežila jsem a bylo to super. Odpoledne jsem měla ještě hodinu náboženství, letos první, pak mši svatou a orchestr. Pěkně jsem si zahrála. Večer jsem šla ještě na krásnou procházku po tmě.
V sobotu jsem vstávala na mši svatou. Zpívala jsem, musela jsem. Pak jsem vyrazila na den otevřených dveří do Třebíče. Prošla jsem se po městě, dala si oběd ve vietnamské restauraci a dost jsem si pochutnala. Vyšplhala jsem se na věž kostela sv. Martina. Poslední zastávkou byl Decathlon a Kaufland. Zbytek večera jsem strávila s přítelem u filmů. První byly Gulliverovy cesty, následovala komedie Hele, vole, kde mám káru a skončili jsme Posledním soubojem. Domů jsem se vrátila o půl jedenácté. Po tmě.
V neděli dopoledne jsem byla na mši svaté a zpívala jsem. Pak jsem si umyla vlasy a odpočívala.
Po obědě jsem vyrazila ven, na takovou nenáročnou procházku kolem řeky. Z nenáročné procházky se stala šplhací procházka s rizikem pádu ze skály. Naštěstí jsem nespadla. A nemohla jsem za to já. Potkala jsem dvě ovce.
Neznámé ovce. Řešila jsem, čí jsou, ale nepřišla jsem na to. Pak už jsem spěchala domů, tak jsem nechala ovce ovcemi. Takové malé zpestření dneska. A abych na ně jen nenadávala, tak díky nim jsem našla krásný výhled.
Možná budu schopná se tam někdy vrátit.
Doma jsem si dala kafe a nezapomněla se podívat na hlavní závod Velké pardubické. A večer jsem jela do kina na film Bod obnovy.
A to bude pro dnešek asi všechno. Počasí se trochu zkazilo, ale na procházku bylo pěkně. Užívejte podzimu.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené