Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

4.9.23

Úspěšný začátek školního roku

Ano, myšleno u koní.
Došla jsem na statek a pomohla A. nachystat Giovanniho. Pak šla pracovat a já si šla chystat Orpheu.

Vyzvedla jsem si ji v ohradě, ale dneska byl malý problém. V ohradě se objevil nový kůň. Čert. Nechtěl mě pustit s Orpheou z ohrady. Musela mi pomoci jeho majitelka.
Pak opucovat, osedlat, nauzdit a chodit, aby neusínala. Sedlo jsem opět dala moc dozadu. Ach jo. Upravovala mi je trenérka.
S pomocí schůdků do sedla a hurá na jízdárnu. Problém byl ten, že se jí nechtělo. Dostala jsem do ruky bičík a Orphea musela. Krokem pěkně kolem celé jízdárny, diagonála a pak na lonž na kruh. Trénovala jsem vysedání, prohupování, prošlapování do paty. Prvně na jednu stranu, pak i na druhou.  V kruhu jsem se začala chytat sedla. A taky jsem hodně padala Orphee do oblouku.
V sedle mě na chvíli vystřídala trenérka a já se dívala, jak krásně Orphea kluše i cválá. Pak jsem se vrátila do sedla já. Na kruhu jsem si zkoušela i naklusat. Naklusala jsem na chvíli, pak mi Orhpea přešla do kroku.
Nakonec vykrokovat, odstrojit, zkontrolovat, poděkovat a odměnit a vrátit do ohrady.
Užívala jsem si. Bylo to naprosto suprový. Trenérka napomínala i chválila. Nejspíš jsem udělala zase malý krůček kupředu.
Tak zase za týden se budu těšit.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené