Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

10.9.23

4.9. - 10.9.2023

Tak slavnosti jsou skoro za námi a před námi je další pracovní a školní týden. Ten první jsme...
V pondělí jsem byla s dětmi jen asi půl hodiny. Předala jsem informace, trochu pokecala a hurá domů. V práci jsem ještě něco málo udělala a šla domů. Po kafi jsem usedla za šicí stroj. Vytáhla jsem lněnou látku a začala ji zpracovávat do vikingské tuniky. Do oběda jsem měla většinu hotovou. Sešitý přední a zadní díl, přišité rukávy a jeden klín na boku. Po obědě jsem došila druhý klín a sešila rukávy. A jelikož jsem měla ještě čas do odjezdu autobusu směr koně, tak jsem si našpendlila i zahnutí rukávů a spodního lemu.
Pak jsem si spokojeně odjela ke koním. Tam jsem si užívala a mají tam nový přírůstek. Nádherného valáška Čerta. Nechtěl mi poskytnout Orpheu. Jak ten vyváděl.
Jízdu jsem si užívala, jsem na celý týden opět natřesená.
Po návratu domů jsem si dala sprchu, večeři, jeden díl Stargate a pak jsem znovu usedla za stroj. Tuniku jsem dokončila. Celkem jsem na ní strávila asi tři hodiny. Včetně stříhání látky. Večer jsem si ještě chvíli četla.
Tunika. Třetí v pořadí, kterou jsem šila.
V úterý dopoledne práce. První tři hodiny, vlastně čtyři hodiny v mé třídě, poslední hodinu hudebka u páťáků. Pěkně jsme si zazpívali.
Po výuce dozor v jídelně a pak porada. Na konci porady jsme měli takové malé školení o resuscitaci. Zkusila jsem si masáž srdce, ale moje zápěstí mi to hned vrátilo. Možná bych to dala. Masáž jsem prováděla na andule. Vlastně andulákovi.
Potom jsem se vypravila na poštu pro dva balíky a do Zásilkovny pro třetí. V prvním balíku bylo nějaké oblečení, ve druhém byly vikingské přívěsky, lahvice, šídlo a vlněná deka a ve třetím byla magnetka do rozvrhu hodin. Pochlubím se přívěšky a lahvicí.
Lahvice má dva litry. Plná je pěkně těžká.
V podvečer jsem vyrazila na procházku. Šla jsem pěšky do Ivančic a pak busem domů. Přišla jsem kolem čtvrt na deset. Autobus jel totiž až v devět. Do noci jsem ještě chvíli četla.
Ve středu dopoledne práce. Po češtině, matice a tělocviku mě čekaly dvě hodiny hudebky. Začal mě bolet ukazovák levé ruky. Trochu si odvykl na hraní. Odpoledne jsem si dala kafe a jela nakupovat. Tentokrát to byl rychlonákup. Večer jsem šla na mši svatou, zpívala jsem, musela jsem. A večeře byla v Polánce na rybičce. Tentokrát to vyhrála pražma královská. Byla skvělá. Jen ta čekací doba byla dost dlouhá. Asi hodinu a půl, ale stálo to za to. Jako vždy.
V noci jsem trochu funěla, tak jsem četla.
Ve čtvrtek opět práce. Už jsem se dočkala své první volné hodiny. Přepisovala jsem si koňský deník. Stihla jsem jen jeden zápis, takže mi to bude asi trochu déle trvat. Zápisů je ještě pět. Poslední hodinu jsem měla už čtvrtou hudebku za týden. A takhle to budu mít celý rok. Po vyučování jsem vytáhla příčnou flétnu a překvapivě jsem z ní vyloudila i nějakou tu melodii. Na to, že jsem ji přes dva měsíce neměla v ruce...
Následoval čaj s kolegyní a pak kafe doma. Zbytek odpoledne, než jsem odešla do šermu, jsem si zpracovávala pracovní sešit do matiky. Do večera jsem zvládla celý první díl. Ještě mi zbývá druhý díl.
A do noci jsem si četla.
V pátek jsem měla čtyři hodiny ve své třídě. Ve volné hodině jsem přepsala další zápis do papírového Koňského deníku. Po obědě jsem si chvíli četla a pak jsem šla do knihovny a na mši svatou. Po mši svaté byla zkouška sboru. U večeře jsem se dívala na Stargate a následně jsem si žehlila tuniky a spodní šaty. A večer jsem pokračovala v četbě. Jelikož jsem odpoledne dočetla Zaklínače Křest ohněm, sáhla jsem po Věži vlaštovky.
Konečně jsem si opravila svou krosnu. Vyměnila jsem tam na bederáku trojzubec. Ten původní byl rozšlápnut.
V sobotu ráno jsem byla na mši svaté. Zbytek dne jsem strávila někde venku. Čtyři hodiny jsem byla v práci. Uteklo to jako voda. Nezapomněla jsem se taky podívat po škole a zavzpomínat na doby, kdy jsem do školy chodila i já jako žačka. 
Zbytek odpoledne po kafi jsem se oblékla si kostým a vyrazila na zámek. V kostýmu jsem byla až do ohňostroje. Přespala jsem u přítele.
V neděli jsem byla hned ráno na mši svaté. Pak jsem s přítelem vyrazila po hornických stezkách. Bylo to asi deset kilometrů. Na oběd jsme se dostali až po návštěvě muzea. Po kafi a medovníku jsem strávila zbytek odpoledne u seriálu Zaklínač a pak u filmu Zootropolis.
A to bude pro tento týden asi všechno. Takže krásný další týden roku 2023.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené