Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

28.5.23

22.5. - 28.5.2023

Další týden je pryč, teď se budou měsíce lámat a za pět týdnů jsou prázdniny. Těším se. A co se dělo?
V pondělí dopoledne se mi ale vůbec nechtělo vstávat. Jediné, co mě utěšovalo bylo odpoledne u koní. Přežila jsem pět hodin ve škole. Odpoledne jsem sedla na bus, k tomu ještě dřívější, a frčela na statek. Přijela jsem dřív jak trenérka a nabídla jsem pomoc stájnicím. Splnit jsem to ale moc nestihla. Čekala mě Orphea. Lekci jsem si užívala. Potom jsem stihla s poníky ještě lonžovat a zmoknout. Už zase. Do bot mi ale nenateklo. Chvíli jsem hlídala poníky ve stáji, kde normálně nebývají a tam jsem dostala štípanec. Od Giovanniho.
Vypadá jako neviňátko, ale taky dokáže... Jako každý kůň a každé zvíře, když nemá náladu.
Taky jsem si vyzkoušela podojit kozu a dostala jsem skoro litr kozího mléka. Cesta domů proběhla ve veselém rozhovoru. Doma jsem si dala sprchu a u večeře jsem koukla na Stargate. Do noci jsem si četla.
V úterý se mi tedy nechtělo vstávat. Ale musela jsem do práce. Přežila jsem pět hodin a jedno focení. Když jsem šla domů, oddechla jsem si. Ale to mě čekala ještě příprava na tři hodiny náboženství. Nezapomněla jsem si dát kafe a k tomu čokoládové pralinky z Vizovic. Večer jsem si četla povzbudivé a seberozvojové články na internetu. A poslouchala u toho Bergersena. Taky mi tam naskočil Martin Böttcher s melodiemi z Vinnetoua. Krása. Skoro dokonalý relax. U večeře nesměla chybět Stargate.
Přidávám fotku pondělního kousance od Giovanniho. Hezké, že?
Ve středu opět práce. Celé tři hodiny ve své třídě, jedna hodina volná a poslední ve čtverce. Odpoledne jedna a poslední příprava na křest v kostele. Následoval velký nákup. Večer jsem šla na mši svatou. Začala jsem si uvědomovat, že něco zase končí. Kromě školního roku. Na ten konec si ještě pár týdnů počkám. Přípravy mi skončí v neděli křtem.
Ve čtvrtek dopoledne jedno z posledních plavání. Přežila jsem, i když jsem se dost nudila. Pak ještě dvě hodiny ve škole. Udělali jsme něco málo do matematiky a češtiny a pak jsem četla Harryho Pottera. A žáčci malovali.
Po vyučování jsem měla dlouhý pokec s kolegyní a pak jsme si zahrály jednu písničku. Ale tu jsem ani nedohrála. Došel mi dech. Následoval oběd a dvě hodiny nábožka. Dneska s trochou adrenalinu. Volala jsem rodičům. Naštěstí se známe, tak snad z toho nebude průšvih. Doma jsem si dala večeři a koukala na Stargate. Pak jsem se začetla do knihy Bára krotí Ameriku a najednou to skončilo. Jen tak. Zvláštně. Hned jsem se vrhla na třetí díl. Večer jsem šla do šermu.
V pátek jsem měla dost naplněný den. Dopoledne samozřejmě práce. Začínala jsem volnou hodinou, tak jsem si konečně přepsala koňský deník a poslední text do Honby. Pak čtyři hodiny ve třídě. Po obědě mi bylo trochu šoufl. Už zase. Asi to tak bude, jednou týdně na umření. Naštěstí jsem to rozdýchala a nemusela jsem nic obvolávat. Přežila jsem i nábožko s maloškama. Pak jsem si prožila mši svatou a užila orchestr. Řešil se Den hudby a učili jsme se novou skladbu od T. Bergersena. A večer jsem vyrazila do přírody.
Užila jsem si krásnou procházku po okolí a do jedenácti koukala na hvězdičky. Cena byla tři klíšťata. Dvě na noze a jedno ve vlasech. Z nohy jsem je vytáhla ještě v noci a to v hlavě jsem našla ráno.
Spala jsem až do devíti. To je tak, kdy se jde spát až ve čtvrt na jednu. Při česání jsem našla to třetí klíště, jenže jsem nevěděla, že je to klíště, tak jsem je nejspíš přepůlila. Asi budu muset jet k moři, abych se prosolila.
Dopoledne úklid a drhnutí sprcháče. Už to tam vypadalo otřesně. Po obědě jsem drbala kocoura a snažila se vytáhnout kusadla od klíštěte. Jelikož byl ve vlasech, tak si tam pořádně nevidím. A mamce to taky nešlo. 
Odpoledne jsem vyrazila na zámek podívat se na veterány. Moc jich tam nebylo. Zřejmě jsem přišla pozdě. Nezapomněla jsem si dát kafe a zmrzlinu k tomu. Večer jsem chvíli žehlila a pak si četla.
V neděli dopoledne mše svatá a křest. Skoro jsem plakala dojetím, jak krásné to bylo. Pak jsem byla pozvána na malé občerstvení. Byl to přesněji řečeno oběd se vším všudy, zákusky a ovoce. Jelikož jsem zákusky nemohla, tak na mě zbylo ovoce. Pokecali jsme, probrali i nějaké ty náboženské otázky, všichni se divili, že jsem mladá a pak mě odvezli i domů. Doma jsem si dala buchtu. Měla jsem na ni obrovskou chuť. Jejich buchtičky jsem nemohla, no.
Doma jsem si dala kafe, dojedla jsem čokoládu a pak vyrazila na výlet. Prošla jsem se kolem Zbýšova a domů jsem se vrátila až kolem půl desáté. Proto tak pozdní vydání článku.
A to bude asi všechno. Krásný další slunečný přelomový týden měsíců května a června. Užívejte sluníčka, ale s rozumem. A za měsíc jsou prázdniny. Tak se těšte.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené