Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

22.5.23

Vzdělávací den

Došla jsem na statek brzy. Hlavně proto, že jsem jela o autobus dříve.
Potkala jsem tam dvě pracovnice, tak jsem jim nabídla pomoc. Moc jsem se do práce nestihla zabrat, protože přijela trenérka a já se chystala na lekci. s Orpheou. Došla jsem si pro ni do ohrady, trochu ji opucovala, ani mi to nezabralo moc času, protože byla čistá. Jen vyškrábnout kopyta, osedlat a nauzdit.
S pomocí schůdků jsem se dostala do sedla a zamířila si to na velkou jízdárnu. Prvně jsem jezdila v kroku a sama, pak jsem se dostala do klusu. Nakonec i na lonž. Měla jsem pořádně uvolňovat břicho. Chvílemi se mi to dařilo, většinou však ne. Ale celkově jsem byla spokojená a trenérka vlastně taky. Ke konci jsem byla schopná břicho a bedra správně uvolnit. Na chvíli jsem sesedla, aby se Orphea mohla trochu vycválat. Mezitím jsem navigovala jednoho známého, kde má na statku zaparkovat.
Pak jsem si vzala Orpheu na malou jízdárnu a krokovala jsem. Po chvíli přišla trenérka a upozorňovala. Zkoušela jsem si chyby opravit a dařilo se.
Jedna loudilka. Myslím, že v tuto chvíli jsem už nic neměla.
Následovalo poděkování Orphee, odstrojení, podstrojení a návrat do ohrady. Znovu mě vyžrala. Jako vždy.
Pak jsem s jednou mladou jezdkyní měla vylonžovat Diora. Moc se mu pracovat nechtělo. Jednou nám i utekl. Pak se do toho vložila trenérka a Diorek šlapal jako hodinky. Trenérka mezitím jezdila a pracovala s Giovannim. Během toho začalo pršet. Tak jsme to zabalily a šly se schovat.  Před tím nejhorším deštěm jsme se schovávali u prvních boxů. Když začal foukat vítr, tak jsme do jednoho z nich zalezli. A tam jsem dostala druhý koňský kousanec. Tentokrát do ruky. Giovanni se nezdá, je to pěkný šibal. Pak déšť ustával a kluci šli do ohrady.
Já se vzdělávala dál. Trenérka mi nabídla odvoz, abych nemusela na autobus. Taky jsem zkusila podojit kozu, což mi moc nešlo, ale dostala jsem skoro litr kozího mléka. Hned jsem se taky napila a bylo to chuťově výborné. Podojit kozu bych sama určitě nezvládla. Ještěže tam byla trenérka. Ta to má krásně naučené a šlo to pěkně od ruky. Mléko scedila a já jsem hned ochutnala.
Pak jsme se rozloučily a já měla odvoz až domů.
Takže jsem se dneska vzdělávala nejen v jízdě na koni, ale také jsem koukla, jak se mistuje box, pracuje ze země a dojí koza. Třeba se to všechno jednou taky naučím. A při čekání, až přestane pršet, tak jsme vedly debatu o bylinkách.
Tak zase za týden v sedle.
Vaše příjemně unavená Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené