Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

2.4.23

27.3. - 2.4.2023

Další neděle je tady. Už je i další měsíc za námi a nový před námi. A co se dělo?
V pondělí dopoledne práce. Jak jinak. Přežila jsem pět hodin a utíkala domů, abych mohla odjet ke koním.
U koní jsem si to i přes nepříjemný vítr užila. I když Orphea byla dost nervózní, ale ve finále byla klidná a hodná. Přesně jak trenérka říkala.
Doma jsem se u večeře podívala na další díl Stargate a pak jsem četla Silmarillion. Ani nevím, kdy jsem usnula.
V úterý se mi nechtělo z postele. Ale vstala jsem a zvládla jsem i pět hodin učit. A už jsem si říkala, že budou v hudebce poslední referáty, ale nebyly. Odpoledne jsem šla s kolegyní na čaj a kafe. Chvíli jsme pokecaly a já si pak doma dala své kafe a sušenky k tomu. Padla celá krabička. Jako vždy v poslední době. Taky jsem zvládla žehlit a nachystat se na tři hodiny náboženství. A pak už jsem odpočívala a četla Silmarillion.
U večeře jsem se dívala na Stargate.
Během dopoledne jsem si taky užila sněhovou vánici. Naštěstí jen za oknem. Ráno taky vznikla krásná fotka. Foceno jen mobilem.
Na konci hřebene střechy se usadil ptáček, nejspíš kos.
Večer jsem po čtyřech dnech dočetla Silmarillion a otevřela jsem Hobita. Do noci jsem četla.
Ve středu ráno se mi nechtělo vstávat. Usnula jsem totiž až o půl jedenácté. Přežila jsem dopoledne v práci. Zakončila jsem výuku hodinou hudebky u čtvrťáků.
Odpoledne jsem měla přípravu na křest a pak nákup. Koupila jsem nějaké ty kytky na hřbitov, objednala misku a sehnala přezůvky na bazén. Po kafi jsem se vydala na nákup jídla. Během cesty mi zavolali z optiky, že mi dorazily čočky. Hned jsem je vyzvedla. V Tescu jsem zase nechala přes tisícovku a taktak jsem stihla odejít na Růženec a mši svatou. Takové hrozné fronty na pokladnách byly. Na mši jsem zpívala a po dlouhé době sama. 
U večeře jsem se dívala na Stargate a pak jsem se opět začetla do Hobita.
Ve čtvrtek opět těžké vstávání. Naštěstí jsem učila jen jednu hodinu. A to poslední. První tři jsem strávila s dětmi na bazénu. Děti se koupaly a já si pokecala s kolegyněmi. Čtvrtou hodinu jsem měla volnou a zbývala mi ta poslední, pátá. Prodloužila jsem si pobyt v práci domluvou na zápis. Pak jsem spěchala na oběd a do nábožka. Překvapivě byly obě hodiny v pohodě. Tu první si děti zahrály i hru. Během těch dvou hodin pěkně pršelo, ale naštěstí moc nepršelo, když jsem šla domů. Doma jsem chvíli četla Hobita a u večeře jsem koukala na Stargate.
Večer jsem šla do sboru. Opět jsem měla nepříjemný pocit. Asi tam budu chodit ještě méně často. Violu jsem táhla zbytečně. Doma jsem si spravila náladu sprchou a četbou Hobita.
V pátek poslední práce týdne. Naštěstí. Hned první hodinu jsem měla volno. Celou jsem ji pročetla. Následovaly čtyři hodiny s dětmi. Překvapivě jsem přežila. Odpoledne na mě čekalo nábožko, tam jsem trpěla, pak mše svatá a orchestr. Obojí jsem si krásně prožila. Doma jsem u večeře koukala na Stargate a pak jsem četla Hobita. Do čtvrt na jedenáct jsem ho přečetla. Hned jsem sáhla po Společenstvu. 
V sobotu jsem se trochu dospala za celý týden. Vlastně čtrnáct dní. Před polednem jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem, musela jsem. Taky jsem si vzpomněla na jednu poznámku od žáčka v nábožku. Že prý moje hostie není pravá. To potěší, že? Ale něco mu vysvětlovat je docela zbytečné. Když slyším další jeho povídání o jiných lidech, a že on je ten hodný... Nevím, nechci se v tom hrabat. Je to prvňák. Ale už by se mohl učit aspoň správné názvy věcí, které se používají při liturgii.
Po obědě jsem si chvíli četla a pak jsem se šla podívat na výstavu minerálů. Koupila jsem si tam jeden pazourek od místního kroužku Kameňák a dárek pro kolegyni. Jeden pán si chtěl moc povídat o kamenech a snažil se prodat nějaký ten křišťál. Viděla jsem tam také křišťály vyrobené v laboratoři. Velice zajímavé barvy. Byly tam i kameny s krásně sytě modrou barvou. Jen nevím, co to bylo.
Doma jsem si dala kafe a následně jsem vylezla na zahradu. Prvně fotit, pak i pracovat. S mamkou jsem zasela ředkvičky a hrách.
A večer jsem opět četla Pána prstenů Společenstvo prstenu. Po roce.
V neděli dopoledne jsem byla na mši svaté. Moc jsem nezpívala. Bylo tam dost lidí. Zbytek dopoledne jsem dělala okurkový salát. Po obědě jsem si chvíli četla a pak jsem vyrazila do přírody. Naštěstí nepršelo, jen bylo pod mrakem. Fotila jsem hlavně kytky.
Procházku jsem zakončila adorací v kostele. Doma jsem si potom dala kafe a nabírala sílu na tři dny v práci.
Do večeře jsem si četla a u večeře jsem koukala na Stargate.
A to bude pro tento týden asi všechno. Takže krásný Svatý týden roku 2023.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené