Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

5.3.23

27.2. - 5.3.2023

Další neděle, tentokrát klidného víkendu. Nikam jsem nejela, nikam jsem nešla. Pokud nepočítám procházku. A co se dělo přelomový týden mezi únorem a březnem?
V pondělí dopoledne práce a následně mizerná nálada. Jen kvůli nepochopení kolegyně. Nějak v poslední době nechápe, že jediný volný den odpoledne je úterý. A říkám jí to každý týden. Pořád si to nemůže zapamatovat. A pak se diví, že s ní nechodím na kafe. Nemám kdy. Jen to úterý.
Odpoledne jsem si ale spravila náladu u koní. I když mi to moc nešlo. Hlavně jsem vypla myšlení a užívala si celkem krásného počasí a Artura.
Vyvětrala jsem starosti a snad mi dají do konce týdne pokoj.
U večeře jsem koukala na další díl Stargate a relativně brzy jsem zalehla. Byla jsem nějaká moc unavená. Chvíli jsem si i četla.
V úterý dopoledne práce. Klasika. První dvě hodiny byly zvláštní. Se třídou jsem měla turnaj ve vybíjené. Prohráli jsme, ale to nevadí. Je to jen hra a je důležité se zúčastnit. Zbytek dne proběhl tak nějak normálně. Kromě hudebky. Tu jsem strávila zase v tělocvičně. Třída, kde jsem měla učit, byla na turnaji. Tak jsem tam hodinu stála a pak jsem odešla zase ke svým a přežila dvě hodiny.
Odpoledne jsem si vyvezla zásilku v Zásilkovně a v Alzaboxu. Na tu ze Zásilkovny jsem se těšila. Jednalo se o knihu Sauronova nevěsta. Napsala jsem o ní hned v úterý.
Odpoledne jsem si zašermovala a udělala si pár videí. Spíš než videa ukážu, jak jsem měla připevněný foťák na stromě, aby zabíral určitou část plochy na zahradě.
Následovalo kafe a četba. Dočetla jsem zatím poslední díl Bratrstva. Chytila jsem do ruky ještě knihu Odd a mraziví obři. Tu jsem dočetla.
U večeře jsem koukala na další díl Stargate. Pak jsem se začetla, přepsala jsem si poznámky z knihy Bývali jsme bratři do Záložkodeníku a taky jsem chvíli psala Honbu. Úspěch. Do noci jsem přečetla ještě jednou povídku.
Ve středu dopoledne práce. Užila jsem si i volnou hodinu. Konečně. Ve volné hodině jsem si psala papírový Koňský deník. Odpoledne jsem si vytiskla nějaké to foto a lepila. Další část odpoledne jsem strávila přípravou na křest, porcí kafe a nákupem. Večer jsem šla na mši svatou. Zpívala jsem, musela jsem. Taky jsem oznámila varhaníkovi svou budoucí nepřítomnost.
Večer jsem ještě fotila Venuši a Jupiter. Vyšel k tomu i článek. Již druhý během prvního březnového dne. Trochu jsem tam zmrzla. Ale měla jsem společnost. Přišel za mnou kocour. Nefotila jsem ho, na to jsem byla už moc zmrzlá.
1. března 2023 19:05
U večeře jsem koukla na další díl a pak jsem poslouchala hudbu a četla si Tajemství černé dámy.
Ve čtvrtek dopoledne opět práce. Přežila jsem. Užila jsem si volnou hodinu a následně hudebku. S kolegyní jsem tentokrát nehrála. Musela spěchat domů. Času jsem využila k četbě Tajemství černé dámy. Pak jsem měla dvě hodiny nábožka. V první skupině mi nepřišla ani polovina klasického osazenstva. Druhá skupina už byla početnější.
Doma jsem si dala větší svačinku. Koukala jsem u toho na Stargate. Večer jsem byla v šermu. Zahrála jsem si vybíjenou a i když jsem nikoho nevybila, sama jsem byla vybitá skoro poslední. Pak jsem sledovala děti, jak nacvičují na vystoupení a nakonec kruhy cti a zrady. Sama jsem se nezapojila. Mohla jsem totálně vypnout. Úspěch. Cestou do šermu jsem znovu vyfotila Venuši a Jupiter.
2. března 2023 18:02
Tentokrát ještě před západem slunce. Ale jsou vidět. Obě. Do noci jsem četla.
V pátek ráno mi došlo, že je pátek. Přežila jsem čtyři hodiny s dětmi ve třídě a jednu volnou hodinu. Tu jsem částečně pročetla.
Odpoledne klasický maraton. Prvně hodina nábožka, pak svátost smíření, mše svatá a orchestr. Do půl sedmé. Cestou domů jsem si opět vyfotila viditelné planety. Jiný čas i jiné místo.
3. března 2023 18:35
U večeře jsem koukla na další díl Stargate. Do noci jsem četla.
V sobotu ráno jsem byla na mši svaté. Po mši byly litanie k manželům Martinovým a pak jsem uctila jejich ostatky. Cestou domů jsem to vzala přes květinářství, kde jsem koupila dvě primulky. Doma jsem je pak dala do skleněného košíku. Do oběda jsem pomáhala s přípravou jídla a taky si chvíli četla. Pořád nevím, kdo je vrahem.
Odpoledne jsem v četbě pokračovala. Nezapomněla jsem si dát kafe. U večeře jsem koukala na další díl Stargate. Do noci jsem četla.
V neděli dopoledne křížová cesta a mše svatá. Zpívala jsem, musela jsem. Do oběda jsem koukala na Objektiv a Cirkus Humberto.
Odpoledne jsem si chvíli četla a pak jsem vyrazila. Jako vždy. Potkala jsem asi čtyři srnky, ale nestihla jsem je vyfotit. Viděly mě a utekly, jen jsem sáhla po foťáku.
Procházku jsem zakončila adorací a požehnáním v kostele. Doma jsem si dala kafe a četla posledních pár stránek Tajemství černé dámy. Bylo to super čtení. Co mi zůstalo záhadou, aneb jsem u toho asi trochu ze začátku dřímala, ale nebylo to tím, že by knížka byla nudná, jak Malka zjistila, že je Bergar to, co je? Následně se zjistilo, že ona je taky tak nějak zvláštní. A do poslední chvíle čtenář neví, kdo to všechno způsobil. Pokud chcete vědět víc, tak si knihu od české autorky přečtěte.
Potom jsem vytáhla další knihu, která na přečtení čekala na stole. Sauronova nevěsta. Do večera jsem stihla ještě vyžehlit hromadu kapesníků a ručníků.
U večeře jsem se dívala na další díl Stargate. Večer jsem si ještě nachystala na nábožko a přípravu a napsala si o termíny na procedury do lázní. Už za týden...
A to bude pro tento týden asi všechno. Takže krásný další týden roku 2023. Celý březnový, tentokrát.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené