Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

26.2.23

20.2. - 26.2.2023

Další neděle je tady. A co se dělo?
V pondělí dopoledne práce. Byla jsem dost nervózní, nevrlá a otrávená ze všeho. Přežila jsem takhle pět hodin. Odpoledne jsem spokojeně odjela ke koním. Užívala jsem si čerstvého vzduchu, krásné koňské vůně a trochy bláta. Boty jsem moc umývat doma nemusela.
Večer u večeře jsem koukla na další díl Stargate a pak jsem četla Erebus.
V úterý ráno dřívější budík. Vstávala jsem o půl hodiny dříve, než obvykle. Čekal mě výlet do Brna do Planetária. Cestu tam i zpět jsem zvládla. Program byl skvělý. Prvně jsme se seznámili s hvězdami, zjistili jsme, že první čtyři světelné body po západu slunce nejsou hvězdy, ale planety. Dozvěděli jsme se některá zimní souhvězdí, která můžeme na obloze vidět. Pokud kolem nás není světelný smog. Následoval film o Astronautech.
Program se dětem líbil, hlavně, že se nemusely učit, že? Po nákupech se jelo domů do školy. Stihli jsme akorát poslední vyučovací hodinu. Mohly si malovat a já jsem jim četla Harryho Pottera.
Odpoledne jsem měla čas. Překvapivě. A potřebovala jsem se vyventilovat. Vyrazila jsem na procházku. Dlouhou. Podél řeky, krásnou přírodou až na Střelnici.
Lávka Starýho Bobra
Tam jsem přešla lávku a po druhém břehu zase domů. Stihla jsem akorát kafe.
Pak jsem se začetla do Erebusu.
Ve středu jsem odmítla pustit počítač. Pokud nepočítám pracovní noťas. Aspoň jsem to tak chtěla. Dopoledne práce, odpoledne příprava, kafe a nákup. Následně jsem musela počítač zapnout, protože jsem potřebovala zaplatit lázně. Tak jsem si zaplatila i internet. Večer jsem šla na mši svatou. Zpívala jsem, musela jsem. Při východu z kostela se mi naskytl krásný obraz Měsíce, Venuše a Jupiteru. Pak jsem si to nakreslila.
Ve čtvrtek dopoledne opět práce. Přežila jsem čtyři hodiny s dětmi a jednu volnou. Po odchodu dětí jsem si zahrála s kolegyní. Šlo nám to. Odpoledne jsem měla dvě hodiny nábožka. Překvapivě byly obě skupiny v pohodě. Doma jsem si dala večeři, koukla jsem na další díl Stargate a chystala se do šermu.
V šermu jsme si místo rozcvičky zahráli alternativu fotbalu. Můj tým prohrál, ale dala jsem první gól zápasu. A následně i poslední. Nezapomněla jsem to hrát. Zbytek pobytu v šermu jsem se buď bavila nebo sledovala, co dělají ostatní. Na naše "velké" vystoupení se nedostalo, protože chybělo několik hlavních postav. Hlavní bylo, že jsem nemusela myslet na práci. Úplně jsem vypla myšlení. Úspěch.
Do noci jsem četla Erebus. A dočetla ho. Otevřela jsem hned další knihu Bývali jsme bratři.
V pátek jsem vstávala s dobrým pocite, že už je pátek. Dopoledne hned po ránu volná hodina a pak čtyři s dětmi. Přežila jsem a ani jsem se moc nerozčilovala. Úspěch. Odpoledne jsem si trochu zašermovala, odkud svítilo sluníčko. Pak začalo pršet. Odpoledne mě čekala hodina náboženství, mše svatá s pěknou bolestí břicha. Následoval orchestr. Doma jsem si dala večeři a u toho koukala na další díl Stargate. Následně jsem si spravila nátepníky. Zas tak těžké to nebylo.  Do noci jsem četla knihu Bývali jsme bratři. Docela mě to pohltilo. Dost zajímavý příběh z Druhé světové války z pohledu člověka Žida, který utíkal se sestrou a přítelkyní z polského města Zamość. Určitě stojí za přečtení. 
V sobotu ráno jsem byla na mši svaté. Pěkně jsem ji prožila. Dopoledne jsem pomáhala v kuchyni a uklízela a taky jsem stihla číst. Odpoledne jsem pokračovala. A venku bylo aprílové počasí. Chvíli svítilo sluníčko, chvíli pršelo a chvíli i sněžilo.
Večer jsem vyrazila do společnosti. Byla jsem poprvé v životě na křtu knihy s autorským čtením. Paráda. Knihu napsala moje známá, dostalo se mi od ni i krásných slov při psaní věnování a podpisu. Říkala mi, jak je ráda, že jsem přišla....
Do noci jsem četla. Dostala jsem se již do třetí části knihy Bývali jsme bratři. Hned po ránu jsem stihla psát. Bylo to jen pár řádků.
V neděli dopoledne mše svatá. Nezpívala jsem, o to se postarali kluci. Zbytek dopoledne jsem se dívala na televizi, prvně na Objektiv, pak na Cirkus Humberto. 
Odpoledne jsem vyrazila do přírody. Prošla jsem se tradiční vycházkovou trasou a ozvláštnila ji sestupováním k řece korytem potoka.  
Cestou na adoraci, nešpory a požehnání jsem potkala velice zvláštní ptactvo na řece. Musela jsem fotit.
Zjistila jsem si potom na internetu, že se jedná o morčáka velkého. Na první fotce je asi samice a samec, na druhé je samec ve svatebním. Zajímavé, že?
Doma jsem si dala kafe a zbytek odpoledne jsem četla a dočetla knihu Bývali jsme bratři. Dopadlo to tak zvláštně a vlastně i krásně.
Pak jsem hledala nějakou knihu, kterou zaplním poslední dva únorové dny a nepřesáhne mi do března. Chtěla bych začít s čistým štítem. Vyhrála to kniha Bratrstvo, kniha devátá pronásledování. Vyšla docela nedávno.
U večeře jsem koukala na další díl Stargate. A pak jsem zase četla.
A to bude pro tento týden asi všechno. Čeká nás přelomový týden únor-březen. Už budeme mít za sebou dva měsíce roku 2023. Snad bude krásné počasí. A snad bude týden klidnější.
Krásný další týden roku 2023.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené