Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

15.1.23

9.1. - 15.1.2023

Tak je tu zase neděle. Třetí v roce 2023.
V pondělí dopoledne práce. Celkem klidná. Hned na začátek vyučování jsem s dětmi navštívila kostel a prohlédli jsme si všichni varhany a betlém. Děti nakrmily černouška korunami a dvoukorunami.
Odpoledne jsem jela ke koním. Užívala jsem si jízdu a pak si zadělala na problém. Naštěstí jsme ho všichni společně vyřešili. Do noci jsem si četla knihu s názvem Hospodyně. Začalo se to docela dobře rozvíjet.
V úterý dopoledne opět pět hodin v práci. Jedna hodina u čtvrťáků. Něco málo jsme si povídali o hudebních nástrojích a pak jsme si zazpívali. Odpoledne jsem strávila doma. A taky jsem dočetla knihu Hospodyně. Skončilo to docela zajímavě. Ale to si raději přečtěte. Velice překvapivý závěr. Určitě se záznam z knihy objeví v Záložkodeníku.
U večeře jsem se dívala na jeden díl Stargate a chystala si text do Záložkodeníku.
Po dočtení Hospodyně jsem se začetla do prvního dílu Dračích očí s názvem Čarodějka. Tak jsem zvědavá. Začíná to dobře.
Ve středu jsem přežila dvě a půl hodiny. S dětmi jsem napsala diktát a umožnila jim užít si hodinu a půl informatiky. Následovala matematika a pak hudebka u čtvrťáků. Tentokrát byli lepší. Už se tak moc nevybavovali.
Během dopoledne mi přišel balíček s vlasovou kosmetikou. Uvidíme, jestli mi rychleji porostou vlasy. Už je mám do pasu, ale asi bych je chtěla ještě delší. Uvidíme. Napsala jsem o tom krátký článek.
Odpoledne jsem šla s kolegyní na kafe, moje cesta pokračovala do knihovny a pak domů na kafe. Po kafi nákup na celý týden. Koupila jsem si vše, co jsem potřebovala. Večer jsem šla na mši svatou. Zpívala jsem a byla jsem tam sama. U večeře jsem se koukala na další díl Stargate.
Ve čtvrtek zase práce. Čtyři hodiny s těmi mými. A hned první hodinu tělocvik. Zahráli jsme si vybíjenou. Snad pochopili pravidla. A v hudebce jsme si povídali o hudebních nástrojích. Krása. Naučili jsme se taky krásnou písničku Poštorenská kapela. Ani jsem netušila, jak je ta písnička pěkná.
Ve volné hodině jsem si šla vyzvednout do alzaboxu dva balíky. Oba obsahovaly knihy o díle J. R. R. Tolkiena. Jak jinak, že?
Kompletní sbírka. Prvních pět zleva už mám přečteno. Poslední a nejtlustší jsem nakousla v neděli.
K obědu na mě čekaly lazaně a pak dvě hodiny náboženství. Přežila jsem. I puberťáci byli dneska nějak moc v pohodě. Bohu díky. Domluvila jsem se taky konečně na přípravu na křest a za deště se vracela domů.
Dala jsem si malou svačinku (dvě třetiny mé večeře) a zamířila do sboru. Moc se mi nechtělo a violu jsem táhla úplně zbytečně. Jako vždy. Nezahrála jsem si, ale v neděli snad hrát budu. Jen jsem zpívala.
Večer jsem se ještě stihla začíst do knihy Tolkienovi hobiti.
Do noci jsem četla Dračí oči.
V pátek jsem se hned ráno dozvěděla, že volnou hodinu mít nebudu. Schytala jsem suplování. Kolegyně asi onemocněla. Tak jsem u ní měla matematiku. Po obědě na mě čekala ještě hodina náboženství a mše svatá. Na tu jsem se docela těšila. Nemusela jsem na nic myslet, o nic a nikoho se starat. Jen sama o sebe.
Před náboženstvím jsem šla ještě volit a vyzvednout si balíček. Zjistila jsem, že tu stejnou knížku asi mám. Jen v jiném vydání a nejspíš podrobnější. Asi si stejně nechám obě.
Po mši svaté orchestr, netradičně v cukrárně. Dala jsem si čaj a u toho jsem i zůstala. Pšenice, laktóza. Raději se jim vyhýbám. Zato jsem se pořádně najedla doma. Pak jsem se opět začetla do Tolkienových hobitů. Ale čtu to nějak pomalu. Za normálních okolností bych to přečetla za jedno odpoledne. Teď asi nemám tolik času, ne asi, ale určitě.
V sobotu jsem spinkala až do devíti. Hurá. Dopoledne úklid a rovnání knížek od Tolkiena a o Tolkienovi. Už se mi to nevleze na jednu poličku. Takže reorganizace.
Zbytek odpoledne jsem strávila venku. Kolega teolog mě vylákal na dlouhou procházku na zříceninu hradu Lamberk. Následně jsem zjistila, že už jsem tam byla. Kdysi dávno. Moc krásná procházka a cestou, která byla dost dobrodružná. Přesně taková, jakou mám ráda. Ušla jsem před dvanáct tisíc kroků. Krásné číslo. Doma jsem si pak dala sprchu, dobrou večeři a odpočívala u Stargate.
V neděli dopoledne jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem. A byla jsem unavená. Dopoledne jsem teda trochu odpočívala a koukala na Cirkus Humberto. Odpoledne jsem jela zpívat do domova seniorů. A hrála jsem na violu. Jednu písničku. Kolem čtvrté jsem byla doma, dala jsem si kafe a perník. Do večera jsem odpočívala. Chvíli jsem se začetla a u večeře jsem se podívala na další díl Stargate. A měla jsem chuť si něco ušít. Ještě pořád tam mám ten samet. Že bych dokončila ty šaty konečně? Možná.
No do večera jsem ale četla. Nechtělo se mi ke stroji do zimy.
A to bude pro tento týden asi všechno. Krásný další týden roku 2023. Užívejte sluníčka, pokud bude svítit, užívejte sněhu, pokud někde je a radujte se z maličkostí.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené