Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

1.8.22

Ernie byl k nepoznání

Zase pondělí a hurá ke koním. Měla jsem Ernesta. Byla jsem ve střehu, aby něco nevyvedl.
Naštěstí ne.
Nachystala jsem si věci, došla s kolegyní pro poníky a pak pro ty naše. Ernesta jsem skoro nepoznala. Byl celý od bláta. No nic, aspoň jsem při očistě viděla, kde jsem ještě s kartáčem nezapracovala. Trvalo mi to. Většinu prachu jsem pak měla v očích, nose i puse. Musela jsem si ji vypláchnout. Pak ještě kopýtka a nastal trochu horor. 
Pěkně pomaličku jsem rozebrala sedlo. Už pomalu začal koulet očima, co že to vlastně zase dělám. Kolegyně mi ho pomohla uklidnit. Dečku jsem dala aniž by se mi splašil. Super. Teď beránka. Relativně bez problémů. A nakonec sedlo. To už bylo v pohodě. Dneska jsem byla dokonce schopná je sama dotáhnout až nadoraz. Úspěch.
Pak už jen nauzdit, nasadit helmu, vzít bičík a hurá na jízdárnu. Dneska na tu malou.
A bojovala jsem. Jezdila jsem většinou první. Kolem celé jízdárny, velký kruh, vlnovka, od stěny ke stěně, diagonála. Něco se dařilo, většina ne. A pak přišel na řadu klus. První dvě dlouhé stěny jízdárny jsem nebyla schopná naklusat. Myslím, že třetí už se mi to podařilo. 
No, na lonži jsem dneska neskončila, ale kolegyně ano. Já jsem si to klusala prvně před ní a pak za ní. A bez třmenů. Zase jsem měla pocit, že padám. A ne jednou. A zrovna dneska by nechtěl spadnout nikdo. Bylo by to pěkně do bláta a mokra.
Dostali jsme všichni pochvalu a jelo se krokovat. Na konec ohrad a ještě kousek. Pak se nám oba kluci zablokovali a dál ani krok. Radši zpátky do ohrady. Cestou jsem si udělala pár fotek ze sedla. Hurá. Vyfotila jsem i kolegyni.
A pak už jen seskočit, odstrojit, odměnit a pustit do ohrady. Chtěla jsem původně počkat na kolegyni, ale Ernest začal být trochu nervózní, tak jsem s ním radši šla hned. 
Dneska se nechal i nalákat na jeden pamlsek. A to už byl v ohradě a puštění z vodítka. Hned se vrhnul na vodu, takovou měl žízeň.
Ernestek s novou uzdečkou.
Pak jsem po sobě uklidila, domluvila se na příští týden, kdy u koní strávím každý den. Tak se těším.
Vani v sedle na procházce.
Takové malé prasátko dneska přijelo domů.
Vaše natěšená Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené