Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

7.8.22

1.8. - 7.8.2022

Další týden prázdnin je za námi. První srpnový. Za chvíli začíná škola, a mě práce. Ale ještě chvíli zůstanu na prázdninách. Co se dělo?
V pondělí dopoledne jsem byla doma. Vlastně ani tak moc ne. Dopoledne jsem musela do obchodu, stihla jsem i špatně šlápnout na levý kotník. Už zase Vani, že? Ale nic moc to nebolelo. Chodit jsem mohla. Koupila jsem si taky černé kalhoty na léto. Konečně.
A odpoledne jsem strávila u koní. Měla jsem Ernesta a jak to bylo je popsáno v pondělním článku. Jako vždy. No a večer jsem koukala na film Vinnetou a Old Firehand. Jeden z těch oblíbenějších.
V pondělí jsem taky po třech dnech dočetla Bouřkovou sezónu.
V úterý se mi nechtělo z postele. Dopoledne jsem byla doma. Připravovala jsem se na tábor a rozhodla se, že začnu šít ty vikingské kalhoty. Do oběda jsem to měla našpendlené, ale nějak mě to nevycházelo. Nakonec jsem si to trochu upravila. Snad to není moc vidět.
Odpoledne jsem si chvíli četla, nakousla jsem Poslední přání, napsala jsem si papírový Koňský deník a nachystala v počítači fotky. Pak jsem se vrhla na šití a do večera jsem měla kalhoty ušité, překvapivě i začištěné a zaentlované. Nezapomněla jsem si dát kafe a v podvečer zkontrolovat kocoura.
Během odpoledne jsem koukla na dva díly Hvězdné brány a jeden díl Eternal love of Dream. Moc tomu nerozumím, ale postavy jsou sympatické. Připomínají mi elfy. Mám k tomu anglické titulky. Občas je nestíhám číst.
Do noci jsem si četla. Bohužel ne Zaklínače.
Ve středu ráno jsem nakrmila kocoura a vrhla se na šití tuniky. Dopadla celkem dobře. Je krásná, lněná, vínově červená.
A spodní je modrá. Ta moje úplně první. Do oběda jsem ji měla ušitou i začištěnou. Stihla jsem taky ušít jeden povlak na polštářek. Z krásné červenobílé puntikaté látky. Po obědě jsem ušila ještě jeden, protože mi zbyla látka. A od té doby přemýšlím nad šaty z modrého sametu a z jednoho zeleného úpletu. Udělala jsem si taky střihy na sametové šaty a rovnou je i sešpendlila.
Do noci jsem četla Zaklínače.
Ve čtvrtek ráno jsem byla napůl vzhůru už po čtvrté hodině. Do půl osmé jsem pořádně nezabrala, ale zvony v šest jsem neslyšela.
Dopoledne jsem si dala kafe, četla si a vařila oběd. Odpoledne jsem pokračovala v četbě. Nezapomněla jsem si dát další kafe a zmrzlinu. Po večeři, velmi brzké, jsem šla do šermu. Nacvičovalo se vystoupení do Tovačova. Já už jsem si odpoledne začala chystat věci.
A do noci jsem si četla Zaklínače.
V pátek jsem se hned po modlitbě vrhla na čtení. Přečetla jsem pár stránek a dostala jsem hlad. Nezapomněla jsem si dát kafe pěkně na terase. Po kafi jsem začala vařit rýmovníkovou mast. Uvidíme, jak to dopadne. Snad se to bude dát použít. A snad to bude i pomáhat.
Odpoledne jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem, musela jsem. Do devíti jsem dočetla Zaklínače II., Meč osudu. Vynechala jsem jen poslední povídku, která chronologicky patří až za všechny další díly o Geraltovi a Ciri. Vzala jsem do ruky Krev elfů a četla až do noci.
V sobotu ráno jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem, musela jsem. Dopoledne jsem pracovala v kuchyni, dala si kafe a vysála celý dům. Odpoledne jsem si chvíli četla. Chytila jsem do ruky i žehličku a jehlu s nití. Zase jsem kousek pokročila na šatech. Teď jde o to, jestli to nebudu párat. Snad ne. Pak už jsem četla a dívala se na Eternal Love of Dream. Stihla jsem dokonce dva díly. Nevynechala jsem ani díl Hvězdné brány. A do noci jsem četla.
V neděli ráno krmení kocoura a mše svatá. Zpívala jsem, musela jsem. Byla jsem tam sama. Do oběda jsem četla a po obědě vlastně chvíli taky. Pak jsem vyrazila ven na tradiční nedělní procházku. Proletěla jsem zase křovím a mám vlasy plné úlomků větviček. Cestou jsem potkala a vyplašila asi pět ještěrek. A prošla se cestou, kterou jsem nikdy nešla. V jednu chvíli jsem si myslela, že se budu muset vrátit, ale nakonec jsem nějak prošla.
Procházku jsem zakončila adorací a požehnáním v kostele. Doma jsem si potom dala kafe a ledňáka. Potom jsem si sedla na terasu se Zaklínačem a dočetla jsem Krev elfů. Vyměnila jsem knihu za další díl a pokračovala, dokud mi nezačalo být chladno.
U večeře jsem se dívala na Hvězdnou bránu. Neodolala jsem a dívala jsem se na už pátý díl Eternal Love of Dream.
A to bude v tuto pozdnější hodinu pro tento týden asi všechno. Jdu si užívat ještě dovolené. Krásný další srpnový týden roku 2022.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené