Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

24.7.22

18.7. - 24.7.2022

Opět je tu neděle a s ní rekapitulace týdne. A co se dělo?
Byla jsem doma. Co se stalo v pondělí i koní jsem psala hned v pondělí, jako vždy. Dopoledne jsem strávila doma nejen odpočinkem, ale také vařením polívky k obědu. Odpoledne jsem teda strávila u koní. Hurá, konečně. A večer jsem se koukala na film Vinnetou Rudý gentleman. A dlouho jsem rozjížděla počítač. Večer mi brácha objednal nový disk. Snad se to zlepší.
Pochlubím se svým odřeným kolenem.
Takovou hezkou štufu tam mám. A může za ni jeden sloupek na jízdárně. Po pravdě si za to můžu sama, protože jsem neměla jet tak blízko hrazení.
V úterý jsem chtěla dlouho spát, ale nějak se nezadařilo. Před šestou jsem byla vzhůru. Pak jsem teda zase usnula a následně se mi nechtělo z postele. Jako vždy.
Dopoledne jsem si hlavně četla a udělala k obědu salát. Odpoledne jsem v četbě pokračovala a dočetla jsem knihu Rande s knihomolkou. Docela zajímavé čtení. Jen od poloviny jsem věděla, že ti dva spolu skončí v posteli. Taky že skončili. Víc ale neřeknu. Přečtěte si.
Nezapomněla jsem si dát taky ráno i odpoledne kafe a trochu podrbat kocoura. Taky jsem smazala z disku veškeré své věci. Přesunula jsem je jinam. Trochu mě trápí uživatelská jména a hesla do různých obchodů. Snad to půjde nějak obnovit, nebo si vzpomenu. Uvidíme.
Večer jsem chvíli seděla na terase s kocourem na klíně. Chtěl se mazlit. A do noci jsem si četla.
Ve středu dopoledne vaření. Musela jsem s mamkou nějak zpracovat můj oběd. Nezapomněla jsem si dát kafe a jít na hřbitov zalít misky s kytkami. Odpoledne jsem většinu času četla. Dočetla jsem knihu Poslední slib a rozečetla něco dalšího. Po odpoledním kafi jsem vyrazila na biotop. Vlezla jsem tam třikrát.
Navečer jsem seděla na terase a četla si. Četla jsem si až do noci a přečetla jsem celou knihu. Byla tak moc napínavá, ale ještě má pokračování.
Ve čtvrtek ráno se mi nechtělo vstávat. Tak dobře se spalo. Dopoledne jsem si dala kafe, chvíli si četla další knihu a vařila si polévku. Taky jsem se dostala na chvíli k tomu, abych si dopsala papírový koňský deník. Jen jsem to nezvládla napsat všechno.
Večer po večeři jsem sedla na terasu a oddala se spokojenému čtení. Chvíli mi dělal společnost kocour, pak nějaká cizí kočka. Ta mě doslova hypnotizovala. No, pak utekla.
Prošla jsem se taky po zahradě a nadávala na svůj podvrtnutý kotník, protože by bylo krásné si zašermovat. Snad zítra.
Večer jsem nemohla usnout. Do půl dvanácté jsem si četla. Do půlnoci jsem nezabrala, tak jsem se pomodlila a na chvíli to šlo. Usnout. Pak přišla bouřka. A po druhé hodině přišla snad druhá. Moc jsem toho nenaspala. Pak jsme s bráchou ještě lovili koníka a vyhazovali ho z pokoje. Usnula jsem až po třetí hodině.
Z toho důvodu se mi nechtělo z postele. Vylezla jsem až po půl deváté. Dopoledne jsem nakrmila kocoura, schovala z ulice popelnice a dala si s mamkou kafe. Dočetla jsem knihu Pan romantik a přečetla ještě jednu krátkou povídku. U toho jsem si vařila oběd. Měla jsem lososa na zelenině s bramborem. Jen jsem to zapomněla posolit.
Odpoledne jsem začala číst a taky dočetla první díl Letopisů Narnie. Tradiční prázdninové čtení. Hned jsem otevřela druh díl. Ten jsem úspěšně po chvíli šermování dočetla. Nakousla jsem teda už třetí díl. Jsou ty knížky nějak moc tenké. Četla jsem si venku až do půl desáté při svitu svíčky. Ach to byla krása.
Pohodička, čtení při svíčce. Krásné, romantické. už mi k tomu chybí jen sklenice vínka a něco dobrého k zakousnutí. Možná příště.
V sobotu jsem spala déle než obvykle. Dopoledne úklid, vaření a čtení. Odpoledne jsem ve čtení pokračovala a dočetla jsem dva díly Letopisů Narnie. Nakousla jsem i Plavbu Jitřního poutníka.
Večer jsem se koukla na film Princ Kaspian.
V neděli dopoledne jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem. Musela jsem. Dopoledne jsem si udělala salát a četla si. Odpoledne jsem v četbě pokračovala. Dočetla jsem Plavbu Jitřního poutníka. Na procházku jsem nešla, protože bylo teplo. Moc velké i na mě. Ale nevynechala jsem adoraci a požehnání.
Doma jsem si potom dala kafe a pokračovala v četbě Letopisů Narnie. Po pravdě jsem si myslela, že na vycházku půjdu později, ale pak už se mi nechtělo, tak jsem se usadila s knížkou na terase a četla si. Vzala jsem si s sebou i meč, kdyby náhodou mě chytla chuť si zašermovat.
Venku jsem seděla až do večera. K šermu jsem se taky odhodlala a dostala.
A to bude pro dnešek asi všechno. Krásný další, poslední červencový týden roku 2022. Za chvíli je půlka prázdnin, ale netruchlete a pořádně si je užíjte.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené