Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

1.5.22

25.4. - 1.5.2022

Zase neděle. Proč? Proč ten týden tak rychle utíká? Asi proto, že se těším na koně.
A co se dělo poslední dubnový týden?
V pondělí dopoledne práce. Jak jinak, že? Odpoledne po obědě jsem musela do obchodu nakoupit a pak jsem jela ke koním. Co jsem prožívala na statku je popsáno v pondělním článku. Do večera jsem ten článek psala a pak jsem si četla knihu Zlatka nezbednice. Čtu ji už poněkolikáté, ale pořád mě to baví. Je to sice literatura pro náctileté, ale jsem autorce vděčná, protože mě přivedla ke čtení.
Po delší době jsem se podívala na Pinterest a občas si něco uložila. Do noci jsem četla.
V úterý dopoledne opět práce. Užila jsem si i procházku s dětmi. Našly spoustu kamínků. Z toho byly dva moje.
Odpoledne jsem si s kolegyní zahrála a zazpívala. Doma jsem si dala kafe a jela nakupovat. U  nás neměli bezlepkový chleba. Snad příští týden. Jela jsem do Tesca a nechala jsem tam pěknou sumičku. Bohužel, potraviny a bezlepkové k tomu jsou drahé. Asi se brzy budeme chodit pást na zahradu.
Do večera jsem si upekla zapečené těstoviny a dočetla jsem Zlatku nezbednici. Hned jsem nakousla druhý díl.
Ve středu dopoledne opět práce, velká svačina a psaní koňského deníku. Odpoledne jsem šla nakoupit, doma si dala kafe a odpočívala u četby. Trochu jsem se i prospala. Asi jsem to potřebovala.
Navečer jsem šla na mši svatou. Zpívala jsem, musela jsem. Večer jsem koukla na Četnické humoresky a ještě chvíli si četla.
Ve čtvrtek se mi vůbec nechtělo vstávat. Asi proto, že jsem si skoro do půl jedenácté četla, že? Práce rychle utekla, užila jsem si tělocvik a jednu hodinu hudebky.
Odpoledne na mě čekali puberťáci na nábožko. Dvěma slovy: přežila jsem.
Doma jsem si dala kafe, vytiskla fotky za dva týdny u koní a nalepila je, dala si brzkou večeři a šla do šermu. Po dlouhém měsíci. Naposledy jsem byla v šermu někdy v březnu. To je hrůza. Už to skoro neumím. Odnesla jsem si své keramické misky. Jedna mi při vypalování praskla. Ještěže jsem dělala dvě.
Doma jsem si dala sprchu a druhou večeři. Podívala jsem se i na videa z kování koní co natočila kolegyňka.
V pátek jsem se dočkala posledních pěti vyučovacích hodin. Přežila jsem i hudebku. Trochu jsme tleskali rytmus a pak jsme si zazpívali.
K obědu jsem měla pravou delikatesu. Uvařila jsem si rýžovou krupičku, polila ji máslem, nakrájela na ni jahody a posypala grankem. Pěkně jsem si pochutnala. Dlouho jsem ji neměla.
Odpoledne mě čekala hodina náboženství a mše svatá. Tu jsem krásně prožívala. Pak rychlý nákup a hurá domů. Z orchestru jsme všichni dostali dneska volno. Zasloužené. Koncert byl moc dobrý. Přímo skvělý.
Dala jsem si večeři a čokoládu. Asi zatím nejlepší, co jsem si koupila a co můžu. Do noci jsem pak četla.
V sobotu ráno jsem šla na mši svatou. Dopoledne jsem upekla perník a pomohla trochu v kuchyni. Pak jsem vysála a šla pracovat na dvůr. Trochu mě ten dvůr zmohl. Teplo bylo, a to jsem měla jen tričko a tílko. Vytrhala jsem vlaštovičník a trochu zametla. Stačilo mi. Musela jsem si odpočinout.
Po obědě jsem si trochu schrupla. Asi na dvě hodiny. Pak jsem si dala kafe a šla na zahradu. Potom už jsem dělala jen nenáročné věci. Malovala nějaké kamínky a četla si. Až do noci.
V neděli dopoledne mše svatá a pak domlouvání na výzdobu kostela. Doma jsem pomáhala v kuchyni a objednala jsem si zase nějaké věci z Imaga. Zase jsem utrácela.
Odpoledne jsem šla na svou tradiční procházku. Brodila jsem se starým spadaným listím, šplhala po skalách, hledala vodu v potoce, ale nenašla jsem ji, tak jsem roklinu pojmenovala Suchý potok. Ještě si to musím přeložit do quinejské elfštiny.
Cestou jsem potkala dneska celé spektrum zvířat. Prvně to byla sojka. Pak mi uletěla a pírko jsem nenašla. Následně jsem spatřila jiného ptáčka, ale ten nevím, jak se jmenuje. A nakonec, a to jsem se i lekla, jsem potkala dva hady. No jo, svatého Jiří už bylo.
Sojka na poli.
Poraďte prosím, co to je za ptáčka.
Dva hadi na cestě.
A pár zajímavých zákoutí Suchého potoka.
Elfsky se Suchý potok řekne Parka nelle.
Doma jsem si dala kafe a zamířila pro změnu na zámek. Chvíli jsem poseděla s lidmi v muzeu, další část jsem věnovala šermířům a domů si odnesla tričko a mikinu. Vycházkový den jsem zakončila májovou pobožností v kostele.
Po večeři jsem měla jeden půlhodinový telefonát o teologii a státnicích a pak jsem zpracovávala kamínky Některé jsem dodělávala, některé jsem dokončila.
A to bude pro dnešek asi všechno. Ještě půjdu nějaké ty nalezené a přinesené kamínky očistit, aby rychle uschly a dalo se na ně brzy malovat.
Krásný první květnový týden roku 2022. Opět jsem uschla. Nikdo mě pod rozkvetlou třešní nepolíbil. Asi to bude i tím, že jsem se rozkvetlým třešním vyhýbala.
Vaše uschlá Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené