Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

24.10.21

18.10. - 24.10.2021

Tak jo, další neděle. Celý týden za námi a další před námi. A co se dělo?
V pondělí dopoledne práce. Přežila jsem i výtvarku. Úspěch. Odpoledne jsem si dala kafe, upekla jsem šneky z proteinové nutely (ta se na rohlíku nedá jíst) a zkontrolovala kocoura. Taky jsem si vyzvedla zásilku z Karmelitánského nakladatelství. Dorazila mi další literatura. Jedna Katecheze do kapsy, dvě knihy od Pavla Hoška a ještě jedna o svatých.
Během odpoledne jsem chvílemi i četla Credo.
Po večeři jsem poslala svou diplomku. Snad už ji budu moci odevzdat. Byla bych ráda. Pak by na mě čekala jen obhajoba.
U večeře jsem koukala na další díl Četnických humoresek. Tentokrát díl Beáta.
Do večera jsem si četla, přečetla jsem Credo. Stihla jsem se i nachystat do náboženství. Snad tentokrát nic nezapomenu. Posledně to byly kostky a figurky k malošům. A pak jsem se znovu vrátila ke čtení.
V úterý dopoledne opět práce. Klidná a rychlá. Po výuce jsem si s kolegyní zahrála. Ona na kytaru, já to tradičně střídala. Viola, příčná flétna, altová flétna, tenorová flétna. Doma jsem si dala kafe, přečetla jeden dva články z časopisu. Jeden byl rozhovor s vojenským kaplanem Kamilem Víchou. Doporučuji přečíst. Bylo to v časopise Vlasta.
Zkontrolovala jsem taky kocoura a přemýšlela o životě.
Večer jsem chytla do ruky jehlu a nit a šila. Zase jsem udělala další krok na prošívanici.
U večeře jsem se koukala na Četnické humoresky. Stihla jsem si ještě nastříhat svrchní látku na rukávy a límec. Uvidíme, jak to všechno dopadne. Snad dobře.
No a do noci jsem si četla.
Ve středu dopoledne práce. Klidná a měla jsem hodinu volnou. Po práci jsem si zašla do Zásilkovny pro dvě zásilky. Jedna obsahovala návleky na ruce, aby mi nebyla zima a druhá obsahovala knížky. Jen dvě. Jednu katechezi a něco málo o C. S. Lewisovi.
Od stejného autora mám knihu Fenomén J. R. R. Tolkien, Životopis Pána příběhů.
Později jsem šla na kafe s kolegyní. Stihla jsem si taky zašermovat a zkontrolovat kocoura. Překvapivě mě pozoroval při šermu. Potom jsem si trochu naklepala boty, abych už neměla puchýře na patách. Nevím, jestli to pomůže. Uvidím.
Posbírala jsem i jahody. Ano, ještě tam byly a ještě budou, pokud nezmrznou.
Večer jsem byla na mši svaté. Nehrálo se, ale zpívalo se. Musela jsem začínat. Po mši jsem se u večeře podívala na Četnické humoresky. Pak už na mě čekala další katecheze.
Ve čtvrtek dopoledne práce a návštěva knihovny. Půjčila jsem si jednu knížku o kterou jsem zavadila na Facebooku. Jsem na ni zvědavá. Odpoledne jsem si doma dala kafe a šla učit nábožko. Zase puberťáky. Trochu tam trpím. Po nábožku jsem si dala večeři a zkontrolovala kocoura. Doprovodil mě až domů.
Večer jsem šla do šermu. A byla scénika. Oblíbená. Pěkně to zvonilo a cinkalo. A... mám další puchýř. Na kloubu palce pravé ruky. Od záštity. Vadily mi rukavice, tak jsem šermovala bez nich.
Doma po sprše jsem snědla dva kousky frgálu. Mňam. Večer po šermu jsem stihla ještě chvíli číst, ale pak už se mi zavřel oči.
V pátek ráno práce. Celkově klidná. Odpoledne jsem si doma dala kafe, buchtu, jeden pracovní telefonát a nábožko. Měla jsem málo dětí.
Pak jsem šla na mši svatou. Orchestr nebyl, tak jsem šla domů. U večeře jsem se koukla na film Rychlý jako vítr 3. Ke konci to bylo trochu smutné... Mika se musela rozloučit....
No, zjistila jsem si autora předlohy a hned jsem si musela koupit knížku. Spíš E-knížku. Málokdy už kupuji tištěnou knihu. Nejde mi ani tak o peníze, ale spíš o místo v poličce. Přece jen tam mám hodně teologických knih.
Do noci jsem četla knihu Vyvolená znamením. Nějak moc mě to neuchvátilo, ale musím přiznat, že autorka to umí skvěle natáhnout a držet čtenáře v napětí. Často se mi zdá, že text neplyne, jak by měl a v některých pasážích jsem si nebyla jistá, zda je to sen nebo skutečnost. A vadily mi hrubky, překlepy, kterých tam bylo na počet stránek docela dost.
Krátce po jedné hodině jsem ji dočetla. Není to knížka, kterou bych musela číst ještě jednou...
Potom jsem četla knihu Rychlý jako vítr.
Taky jsem se podívala na čtvrtý díl filmu.
A pak jsem se znovu vrhla na čtení. Do půl jedenácté jsem dočetla Rychlý jako vítr Návrat.
V neděli dopoledne jsem byla na mši svaté. Nezpívala jsem, nehrála jsem. Do oběda jsem pomáhala a četla. Odpoledne jsem vyrazila na procházku. Tentokrát na Zaklášter. Bylo tam krásně. Škoda, že jsem neměla tolik času. Spěchala jsem opět na adoraci do kostela. Každopádně tam nejdu  naposledy. A prolezla jsem zase roštím. Jsem prostě nenapravitelná. Na druhou stranu už mě tolik netlačily boty.


Přidávám nějaké fotky z dnešní vycházky.
Doma jsem si dala kafe a snědla čokoládu. (Potom na šermu při rozcvičce funím...) Je tedy pravda, že jsem při rozběhání běhala pomalu, ale běžela jsem celou dobu. Ani jednou jsem se nezastavila. No jo, už mi není dvacet.
Do večera jsem odpočívala a nabírala sílu na další týden. A budu doma, do práce nejdu. Jen v nejnutnějším případě. Jdu si číst Četnickou abecedu. Už jsem u písmenka N, jako Nález mrtvoly...
Jo a taky jsem koukla na další díl Četnických humoresek. Tentokrát na díl Grunt.
Takže krásný další, poslední říjnový týden roku 2021.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené