Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

10.1.21

4.1. - 10.1.2021

První celý týden roku 2021 je za námi. A co se dělo?
V pondělí po dvou týdnech volna zase práce. Docela jsem se těšila. Děti trochu zlobily, ale nebylo to tak hrozné. Znám i horší zlobení.
Odpoledne jsem nakoupila, zahrála si na flétny a violu a taky si po dvou týdnech zašermovala. Konečně. To mi chybělo asi nejvíc. A jelikož jsem včera v noci dočetla čtvrtou knihu Bratrstva, musela jsem si koupit pátou knihu. Mezitím jsem sepsala své pocity z četby Bratrstva čtvrté knihy do Záložkodeníku, který jsem dostala od kolegyně k Vánocům. Vytáhla jsem k tomu kaligrafický inkoust a brk na psaní. Ať je to pořádně stylové.
Po kafi a cukroví jsem se zakousla do dalšího dílu Bratrstva a přečetla jsem přes 200 stran. Dlouho mi to zase nevydrží. Klasika. Má jen 391 stran v čtečce. Večer jsem trochu i psala. Snažím se psát pravidelně, ale ne vždy se to zadaří.
V úterý ráno práce. Trochu delší než v pondělí, ale zvládla jsem to. A děti vlastně taky.
Odpoledne jsem si zašermovala, zahrála na flétny a violu. Šla jsem u toho ke stromku a ten jsem si rozsvítila. Potom jsem si četla. Koukla jsem taky na Pinterest a přemýšlím, že si ušiju nátepníky. Zatím teda nevím jak, ale já na to přijdu. Pak bude problém se začišťováním. To mě nikdy nebaví.
Do večera po kávě jsem si četla a dočetla Bratrstvo, pátou knihu. Hned jsem se zakousla do šesté knihy. Myslím, že do půlky ledna mám celou sérii přečtenou. Škoda. Asi začnu dělat i něco jiného, třeba šít. Dole na mě čeká prošívanice. Chybí akorát ustřihnout svrchní vrstvu a pak to všechno sešít dohromady.
Ve středu opět práce. Rychlá a klidná. Svým způsobem jsem si to užívala. Odpoledne jsem si trochu zašermovala na zasněžené zahradě. Nesněžilo, ale spíš pršelo. Musela jsem teda potom vyčisti a naolejovat meč. Snad nezrezne. To by mě hodně mrzelo. Taky jsem si zahrála na flétny a violu. Housle opět odpočívaly. Taky jsem si zacvičila a četla jsem. Teď jsem opravdu zvědavá, do Hal a Volavky vlastně objeví. Dostali se do neznámých vod k neznámé zemi.
Večer jsem byla na mši svaté. Byla slavnost Zjevení Páně. Světila se voda a sůl a žehnalo se kadidlo a křída. Kousek jsem si vzala domů, abych obnovila nápis na dveřích. Do večera jsem si četla.
Ve čtvrtek opět práce a zpestřená sněhem. Vzala jsem své děti ven během poslední hodiny. Jejda, ty si užily. Aspoň doufám.
Odpoledne jsem si vyzvedla balíček na poště. Došel mi kalendář od Cewe. Musím říct, že vypadá úchvatně. Kvalitní tisk a papír. Nádhera. Jsem ráda, že jsem to vyzkoušela.
Taky jsem si odpoledne za mírného tání sněhu zašermovala. Doma jsem si zahrála na flétny, violu a taky housle. Je to nezvyk. Nějak smyčcem tahám nad hmatníkem, kde nemá smyčec co dělat. Myšleno u houslí. Taky jsem si zacvičila a dala kafe s cukrovím. Spíš se zbytky cukroví. Už ho nějak moc rychle ubývá.
Večer jsem měla doučko. Předtím jsem si četla a trochu přepisovala Dodatky. Už jsem toho měla na přepisování dost. Ve třinácté kapitole jsem měla v počítači jednu stránku. Po dopřepsání jsem měla tři a půl stránky. Většinu jsem napsala ve středu při čekání. Do večera jsem si četla. Bratrstvo šestou knihu jsem nedočetla.
V pátek opět práce. Klidná, relativně tichá a pohodová. Rychle utekla. Odpoledne jsem si dala s mamkou kafe a malou dobrůtku z pekárny.
Přede mší jsem dočetla Bratrstvo šestou knihu. Po mši svaté jsem si objednala kalendář na stůl. Po pravdě je poněkud drahý, ale je z mých fotek z Černé hory, kde jsem byla na dovolené v roce 2019. Jak tam bylo krásně. Nikdo mě do ničeho nenutil. Chodila jsem a jezdila kam jsem chtěla.
Večer pokračoval četbou a taky prohlížením Pinterestu. Jsou tam opravdu nádherné věci.
V sobotu dopoledne jsem dlouho spala. Po snídani jsem si četla a odpoledne jsem dočetla sedmou knihu Bratrstva. Tak jsem začala číst zatím poslední knihu s názvem Návrat Temudžajů.
Potom jsem na internetu narazila na wattpad a četla jednu fanfiction na Hraničářova učně. Do  večera četla. Jak jinak, že?
V neděli dopoledne jsem byla na mši svaté. Přede mší jsem řešila s varhaníkem, kdy je v pondělí mše svatá. Nějak jsme se nedohodli. Naštěstí mi odpoledne psal a už vím, kdy je. 
Potom jsem musela do obchodu, protože mi doma došly kapesníky. Do oběda jsem si četla a po obědě taky. Následovalo kafe a poslední cukroví. A četba s poslechem hudby.
Do večera jsem dočetla zatím (doufám, že zatím) poslední dl Bratrstva. A Volavka nedopadla moc dobře. Myslím teď loď. Hal bude muset.... A to si nechám pro sebe.
A to bude pro dnešek asi všechno. Krásný další týden roku 2021.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené