Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

6.9.20

31.8. - 6.9.2020

 Další neděle je tady. Nějak rychle to všechno utíká a zastavit to nejde. A co se vlastně dělo minulý týden?

V pondělí dopoledne jsem byla v práci. Poslední možnost něco pořádně dodělat ve třídě a připravit se na příchod prvňáků. Odpoledne jsem četla, dočetla jsem třetí díl Zaklínače a začala číst čtvrtý díl. Byl to taky poslední den prázdnin.
V úterý už na mě čekala práce s dětmi. Dopoledne jsem je všechny krásně uvítala ve škole, rozdala jsem dárečky a pustila je po půl hodině domů. Musela jsem taky vyfotit nějaké fotky pro rodiče. Zatím nevím, jak jim je předám. Jsou totiž dost velké na to, abych je posílala emailem. 
Ještě dopoledne jsem si zašla s kolegyněmi na kafe a zákusek. Pěkně jsme si povykládaly. Odpoledne jsem dodělala nějaké nedodělky do třídy, cedulky na služby, na lavice a tak a pokračovala jsem ve čtení čtvrtého dílu Zaklínače s názvem Čas opovržení. Došel mi taky dopis z turistického deníku. Objednávala jsem si nějaké vizitky z Polska. Nalepila jsem si je a všechno krásně zpracovala.
Ve středu opět práce. Byla krátká. S dětmi jsem strávila jen dvě hodiny. Povídali jsme si, něco se naučili a šli domů. Odpoledne jsem jela na doučko a pak na mši svatou. Zpívala jsem. Po mši jsem s kamarádem jela do obchodu. Potřeboval něco koupit pro dceru do školy. No, stejně to nesehnal. Bylo to vyprodané.
Ve čtvrtek opět práce, o hodinu delší než ve středu. Po obědě jsem si něco málo nachystala a šla střílet z luku. Po třech týdnech. Trefila jsem se 59 krát ze 100. Dobrý ne? Po tak dlouhé době. Taky jsem si po měsíci zahrála na většinu fléten, na příčku, altku i tenorku. Jak krásné to bylo. Nevynechala jsem ani violu. Na housle jsem hrát nestihla. Musela jsem do obchodu pro pečivo. Neodolala jsem a koupila indiánky. Jednoho jsem snědla ke kafi, druhý je pro bráchu.
Do pozdnějšího odpoledne jsem četla pátý díl Zaklínače Křest ohněm. Čas opovržení jsem dočetla ve středu. Večer jsem šla do sboru si zazpívat a zahrát si na violu. Potom jsem si opět četla.
V pátek mě čekaly čtyři vyučovací hodiny. Poslední hodinu jsem šla s dětmi na hřiště. Povídaly jsme si, děti se proběhly a nemusela jsem řešit tělocvik.
Odpoledne jsem si dala kafe a zmrzlinu pěkně na terase na sluníčku. V domě je totiž strašná zima. Potom jsem šla na mši svatou. Po mši byla ještě adorace a následně jsem musela nakoupit. Pečivo a šunku.
Po večeři jsem četla Zaklínače.
V sobotu jsem se těšila, že se vyspím. Už v pátek jsem si ale uvědomila, že tomu tak nebude. Ráno jsem vstávala na mši svatou v osm. Nevadilo mi to. Hlavně to byla moje účast na liturgii.
Zbytek dopoledne jsem uklízela, vařila a četla si.
Odpoledne jsem pokračovala v četbě, ale nějak jsem u toho usnula. Prospala jsem se až ke kafi. K tomu jsem si dala dovezené čokoládové pralinky z Rožnova. Jej ty byl dobré. Zbytek dne jsem četla Věž vlaštovky. Šestý díl Zaklínače.
U večeře jsem se podívala na díl Medicopteru a zbytek večera jsem si opět četla. Za celý den jsem přečetla přes 260 stran.
V neděli jsem se vzbudila s pálením a bolestí v krku. Na mši jsem šla a lidem se vyhýbala. Zbytek dopoledne jsem si četla a smrkala. Odpoledne po obědě jsem zalehla do postele. Chvíli jsem si opět četla a smrkala, a pak jsem usnula. Nezapomněla jsem ani na kafe.
Potom jsem krátce po páté hodině večerní dočetla Zaklínače VI. Věž Vlaštovky. Hned jsem se vrhla na poslední díl o Geraltovi a Ciri. Jedná se o Paní jezera.
A to bude pro dnešek a vlastně celý uplynulý týden všechno. Krásný další zářijový týden roku 2020.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené