Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

30.8.20

24.8. - 30.8.2020

 Další neděle. Poslední srpnová. Týden utekl jako voda, mám pocit, že jsem se nestačila ani nadechnout. A co se dělo?
V pondělí jsem spala a taky psala článek o Polsku. Bylo tam krásně. Jinak jsem byla doma a odpočívala jsem. Odpoledne jsem si dala kafe a zmrzlinu. Večer mi nemohl uniknout film Vinnetou Poslední výstřel.
V úterý byl poslední den dovolené. Většinu času jsem byla doma. Nikam se mi nechtělo. Odpočívala jsem, dala jsem si kafe a zmrzlinu. Taky jsem uklízela, vytřela jsem kuchyň, záchod, koupelnu, chodbu, schody, dílnu (po dvaceti pěti letech) a prádelku. Poslední čtyři části domu to potřebovaly, protože u nás byli dělníci a vyměňovali nám dveře. Těm jsem vařila kafe. Dočetla jsem poslední díl Podzemí a sáhla po sérii Zaklínač. Jo a vytáhla jsem meč.
Ve středu práce. Po dlouhých volných týdnech. Byla porada a úklid třídy. Sundala jsem ze stěn většinu plakátů a porovnala nábytek. Odpoledne jsem si dala kafe, začala péct kuře (dopéct musel taťka) a jela na doučko. Cestou z doučka jsem se stavila v Tescu a koupila si sešit na přípravy. Večer jsem si chvíli četla a pak jsem se dívala na Četnické humoresky. Začala jsem číst Zaklínače Poslední přání.
Ve čtvrtek opět práce. Dopoledne. Třída už pomalu začala dostávat novou tvář (takový facelift). Taky byla porada prvního stupně. Odpoledne jsem si dala kafe, vytáhla jsem meč a odpočívala. Taky jsem drhla krabičky pro děti. Do večera jsem četla Zaklínače Poslední přání a u toho porcovala čokoládu. Tu jsem dlouho neměla.
V pátek dopoledne práce a školení. Odpoledne jsem si zašermovala, dala si kafe a byla jsem na mši svaté. Byla jsem velmi potěšena, že byl Římský kánon. Trochu jsem brouzdala na Fantasy obchodu a zalíbila se mi tam jedna mikina. Večer jsem se dívala na Četnické humoresky a umřel Toníček. Jinak jsem dočetla Zaklínače Poslední přání a začala číst Zaklínače Meč osudu. Myslím, že tam už bude Ciri.
V sobotu jsem odpočívala. Nevyhnula jsem se ale ani uklízení ani vaření. Odpoledne jsem si četla. Přečetla jsem většinu knihy Zaklínač II. Meč osudu. Skončila jsem někde uprostřed situace, kdy Geralt zachránil kupce Yurga na mostě a jak jeho zachránila Visenna. Samozřejmě na konci se setkal s Ciri.
V noci na neděli přišla krásná bouřka. Vzbudila mě, ale nevadilo mi to. V neděli jsem zpívala na mši svaté. Nehrála jsem, protože tam byl druhý varhaník. Dopoledne jsem krájela rajčata na salát a pak jsem si četla. Odpoledne jsem dočetla Zaklínače II. Meč osudu a vrhla se na Krev elfů. Jsem zvědavá, jak dlouho mi to vydrží. Obávám se, že tak dva dny.
Za prázdniny jsem tedy přečetla 30 knih. Seznam nemám, ale jsem schopná jej udělat. Možná se tak stane.
Jinak za dva dny začíná školní rok, tak doufám, že jste si všichni ty dva měsíce užili. Já si je tedy v rámci možností užila. Možná jen škoda, že jsem nezačala dřív střílet z luku, nebo aspoň pravidelněji. Bohužel jsem nenakreslila žádný obrázek (nějak na to nebyla nálada). Nic kloudného jsem ani neušila, jen si připravila střih na prošívanici. Ta je taky zatím uložena nesešitá.
Takže přeji krásný další většinově školní týden roku 2020. Jdu se opět ponořit do světa fantazie.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené