Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

16.8.20

10.8. - 16.8.2020

 Je tu další srpnová neděle. Celý týden je za námi a před námi je druhá polovina srpna. A co se dělo minulý týden?
V pondělí jsem byla doma. V noci jsem špatně spala, takže vlastně celý den byl takový divný. Dopoledne jsem si zastřílela z luku, šermovala a šila. Odpoledne jsem trpěla. Snědla jsem jedny své oblíbené kaštany a do večera jsem uklidňovala břicho. Bylo to strašný. Při střelbě jsem se trefila desetkrát z deseti střel. Bylo to podruhé. Odpoledne jsem odpočívala, četla, hrála na mobilu. Večer jsem nevynechala film Petrolejový princ.
V úterý dopoledne jsem se válela. Nezapomněla jsem vytáhnou luk a šípy a střílela. Jen jednu sérii. A to jsem se z deseti střel trefila osmkrát. Na oběd jsem si naordinovala dietu. Měla jsem jen suchou rýži s jablkem. Snažila jsem se i hrát na violu, ale moc mi to nešlo. Byla jsem unavená a bez energie.
Odpoledne za mnou přijela kolegyně z práce a pěkně jsme si popovídaly. Daly jsme si kafe a buchtu a bylo nám dobře. Do večera jsem si četla a poslouchala hudbu. Taky jsme měli na zahradě nezvaného hosta. Pod plotem za zahradou se k  nám dostal nějaký cizí pes. Naštěstí našel cestu zpátky. Nikdo nebyl zraněn. Snad ani pes.
Ve středu jsem střílel víc. Dala jsem si pět sérií. Víc jak polovina střel skončila v krabici. Došel mi také dlouho očekávaný dopis s turistickými vizitkami. Zkompletovala jsem poslední vizitky a u toho jsem popíjela kafe. Potřebovala jsem totiž s tím socem něco vyzkoušet. Většinu jsem vypila. Odpoledne jsem jela doučovat. Potom jsem si trochu zašermovala. Do večera jsem pak četla a dočetla jsem druhý díl Podzemí. Nezapomněla jsem se podívat na Četnické humoresky díl Beáta.
Ve čtvrtek jsem dopoledne nakupovala. Zbytek dne jsem četla třetí díl Podzemí. Do večera byl přečtený. Odpoledne jsem taky konečně navštívila biotop a vykoupala se. Po setmění jsem sledovala Perseidy. Viděla jsem dvě.
V pátek jsem si hned ráno nastřílela z luku. Dala jsem si deset sérií a byla jsem spokojena. Víc jak polovina skončila v krabici, i když můj výkon kolísal a klesal. Potom jsem začala balit kufr. Zbytek dopoledne jsem strávila v zámku v muzeu. Byl tam krásný huňatý medvídkovitý pejsek. A byl moc hodný. S mamkou jsem si dala kafe a zmrzlinu. Odpoledne jsem byla na úklidu v kostele. Šlo nám to velice rychle. Večer pěkně pršelo. V dešti jsem se vracela z úklidu. Taky jsem nezapomněla sledovat Četnické humoresky. Ty jsem nesměla vynechat.
V sobotu jsem se nevyspala. Což se mi nepovedlo celý týden. Ráno jsem šla na mši svatou. Zpívala jsem. Do oběda jsem pomáhala a v kuchyni,věšela prádlo a převlíkla si postel. Volné chvíle jsem vyplnila četbou Podzemí. Dočetla jsem čtvrtý díl a začala jsem číst pátý. Večer jsem si užila horkou koupel.
V neděli jsem byla na mši svaté. Při liturgii byl recitován Římský kánon, což mě dost překvapilo. Zbytek dne jsem četla. Nezapomněla jsem na kafe a zmrzlinu. Taky jsem dobalila poslední věci a vše nachystala k rychlému výpadu. Zítra vstávám kolem třetí hodiny.
A to bude pro tento týden asi všechno. Spočítala jsem knihy, které jsem přečetla. Za celé prázdniny jsem přečetla k dnešnímu dni 26 knih.
Jinak jedu teď na týden do Polska, tak snad se vrátím v pořádku a bez komplikací. Taky bych chtěla upozornit, že příští týden v neděli nevyjde článek s reportem, protože přijedu nejspíš až v pondělí v noci. Takže článek se přesune na pondělí. A očekávejte ho spíše navečer.
Krásný další prázdninový týden roku 2020.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené