Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

10.5.20

4.5.- 10.5.2020

Tak, další neděle. Karanténa pokračuje.
V pondělí jsem pracovala. Zadala jsem úkoly, zalila kytky a nakoupila. Dostala jsem se do knihovny a odevzdala knížky. Přesně po týdnu od půjčení. Odpoledne jsem si pěkně zahrála na viou, housle, tenorovou a altovou flétnu. Hurá. Taky jsem byla šermovat a zastřílela jsem si z luku. Letos poprvé, ale jen 20 výstřelů. Moje prsty si nějak odvykly na dotek tětivy. Bolelo to. Do večera jsem myslím psala, hrála hry na mobilu, koukala na seriál.
V úterý dopoledne sledování emailu a školy na internetu. Také nákup pečiva a ovoce. Myslím, že jsem psala a hrála hry na mobilu. Psala jsem hlavně Bera a situace, které jsem v Ari nepopisovala. Což mi teď přijde škoda. Taky jsem četla Silamrilion, který čtu už od neděle (v pondělí jsem taky četla). V úterý se ke mně konečně dostal můj nový vikingský meč. Podrobnější zprávy si můžete přečíst v článku z úterka a ze středy. V úterý večer vyšla další část dodatků.
Ve středu jsem byla ráno na mši svaté. V liturgii jsem si užívala hlavně Římský kánon. Jsem zvědavá, jak dlouho si ho budu užívat. Po mši jsem šla nakoupit a v jednu chvíli jsem špatně došlápla, což jsem pocítila už večer. Vlastně při cvičení. Snad to nebude vážné. Zatím chodím normálně. Odpoledne jsem si zašermovala jak s katanou, tak s vikingem. Asi mu tak budu říkat. Viking. Ještě uvidím. A neodolám a přidám fotku obou dvou.
Do večera jsem četla, hrála na mobilu a psala Bera. K Ari jsem se nějak nedostala. Na youtube jsem našla zajímavá videa o mužích, kteří vyrábí repliky filmových zbraní. A nejen filmových, ale i z Final Fantasy a různých her. Našla jsem tam i Minecraft.
Ve čtvrtek opět práce na emailu, nákupy, bolavý kotník a odpočinek s čokoládou. Chvíli jsem taky psala Bera, což zveřejněno nebude, protože to, co jsem napsala, se událo předtím co je už zveřejněno. Takže až v knižní podobě. Pokud to někdo bude chtít vytisknout a vydat.
Odpoledne jsem si dala s mamkou kafe. Nohu jsem si musela zavázat, abych ji namáhala méně. Uvidíme, jestli to k něčemu bude. Taky jsem si přečetla krásný článek o knihovnách a o knížkách. Byl vtipný. Hlavně výmluvy čtenářů, kteří vracejí poškozené knihy. Doufám, že mě se to týkat nebude. Ke knihám se chovám hezky a píšu jen do těch svých.
Pozdější odpoledne jsem se dívala na film Všechny malé zázraky. Je trochu smutný, ale ve finále končí velice pozitivně. Určitě se na něj podívám ještě jednou....
V pátek jsem šla ráno na mši svatou.
LITURGICK POZNÁMKA: Už ve středu jsem se trochu pozastavila, že bylo recitován hymnus Gloria. Ano, byla památka Panny Marie, Prostřednice všech milostí (v pátek) a ve středu památka sv. Jana Sarkandera. Ale proč to Goria?
Dopoledne jsem chvíli sledovala ČT 3, byly tam písničky pro pamětníky a pak jsem si četla. V Silmarilionu jsem se dostala za příběh Túrina.
Odpoledne jsem si trochu zdřímla, a po kafi se dívala na pohádku Princezna se zlatou hvězdou na čele a pak na film Daleko od hlučícího davu. Docela zajímavý film, i když jsem se bála, že hlavní hrdinka bude nešťastná. Nakonec to dopadlo dobře. U toho jsem snědla skoro polovinu velké studentské pečetě. Už aby byl šerm, abych tu čokoládu ze sebe vypotila.
V sobotu dopoledne jsem byla na mši a pak jsem uklízela. Chvíli po obědě jsem dočetla Silamarilion. Pak jsem se na chvíli prospala a začala číst Hobita. Večeři jsem měla z kamene. Grilovali jsme. Když už je krásně, tak proč toho nevyužít. Měla jsem jen sýr. Bylo tak krásně, že i kafe jsme si dali venku. Do večera po sprše jsem si četla.
V neděli jsem byla na mši svaté. A dostala jsem vzor dětské roušky. Tak se zase vrhnu na šití. Dopoledne jsem byla na mši svaté. Pak jsem udělala salát k obědu a předala mamce kytičku z lučního kvítí a Tofife. Dneska je totiž svátek matek.
Odpoledne jsem se dívala na film Ve jménu krále. Docela zajímavý film. Těším se na dvojku a trojku. Taky jsem si četla a možná i trochu psala. Koukla jsem i na dvojku a trojku teď sleduji.
Celý týden jsem se snažila cvičit, šermovat, hrát na hudební nástroje a hlavně odpočívat. To cvičení se mi dařilo asi nejvíc. Na violu a housle jsem hrála asi dvakrát nebo třikrát.
A to bude pro tento karanténní týden asi všechno. Takže krásný další týden roku 2020. Snad už to bude jen lepší a lepší.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené