Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

31.5.20

25.5. - 31.5.2020

Tak jsem zase tady. Neděle je tady. A co se dělo první školní týden? Dneska trochu později než obvykle. Koukala jsem na seriál...
V pondělí práce. Tentokrát dlouhá. Obědvala jsem až kolem třetí hodiny odpoledne. Většinu času jsme si povídali, třídili výkresy a malovali. Odpoledne jsem byla doma a chystala si zápis na další den.
V úterý opět práce. Naštěstí byla kratší než v pondělí. Asi zajíždím do svého klasického režimu. Oběd byl po jedné hodině. Pak jsem si na chvíli četla a u toho vytuhla.Naštěstí jsem se vzbudila na kafe.
Večer jsem byla na šermu. Jelikož nás čeká vystoupení, tak jsme nacvičovali scéniku. Tu mám radši. A způsobila jsem si puchýř na palci. Jinak se mi nic nestalo.
Ve středu opět práce. Tentokrát byla nějaká víc pohodová. Poslední hodinu jsme šli na hřiště. Pak jsem si došla do zásilkovny, kde jsem měla zásilku společenských her. Odpoledne jsem si chvíli četla, ale jelikož se mi zase začaly zavírat oči, uvařila jsem si kafe. Ale ani to mě moc neprobudilo. Vyžehlila jsem roušky a šla si na zahradu trochu zašermovat. Večer jsem šla na mši svatou. Zjistila jsem, že bude Mariánská votivní, takže jsem si mohla vybrat žalm k Panně Marii. Samozřejmě to vyhrál Manificat. Můj nejoblíbenější. Že se mě varhaník vůbec ptal. Ale byla jsem unavená. U růžence přede mší jsem málem usnula.
Obědvala jsem něco po čtvrt na dvě, což je relativně brzy, narozdíl od pondělka.
Do večera jse si četla a dočetla jsem Nedokončené příběhy. A přemýšlím, co budu číst teď. Ještě tam mám Húrinovy děti a Pád Gondolinu. Škoda, že ještě nevyšla kniha Beren a Luthien. Jsem zvědavá. Nejspíš ale zase něco málo napíšu. Ari jsem neviděla od 11. května, což je víc jak 14 dní. Mám co dělat.
Vlastně na čtení tu mám Liturgiku. Taky na stole leží asi 14 dní a zatím jsem se koukala jen na její obal. Takže o další literatuře je rozhodnuto.
Ve čtvrtek opět práce a byla jsem ráda, že už je čtvrtek. Místo 22 hodin učím 25. A po obědě se nedá nic moc dělat. Ale holt si budou muset zvyknout. Na druhém stupni to bude muset ve škole fungovat i po obědě. Snažím se dávat jednodušší aktivity, jako kreslení, zpívání a spol.
Odpoledne jsem odpočívala. Zacvičila jsem si, po celém dlouhém týdnu jsem měla chuť si zahrát na violu a taky jsem si zahrála. Taky jsem snědla skoro celou čokoládu (70% kakaa) a dala si kafe. Večer jsem měla krátkou krásnou návštěvu. Dostala jsem kytici růží, i když pořádně nevím za co. Bylo mi řečeno, že za tři roky pomoci a spolupráce na teologii. Vždyť jsem nic pořádně neudělala. Ale potěšilo mě to.... DĚKUJI MOCKRÁT....
Potom jsem se vrhla na četbu knihy Křest, Biřmování, Eucharistie.
Večer mi bylo parádně špatně. Po dlouhé době. Jen nevím z čeho. Tak jsem koukala na videa s Eówyn. Stále mám v sobě ten pocit, co jsem měla po dočtení Pána prstenů, jak jsem psala. Nikdy mě její osud tak nezaujal, jako teď. Nevím, čím to je. Ještě jsem na to nepřišla.
V pátek opět práce. Byla jsem ráno snad unavenější než večer. Ale do práce jsem musela. Nějak jsem to zvládla. Domů jsem přišla něco před druhou hodinou odpoledne. Samozřejmě bez oběda. Jedla jsem až doma. Pak jsem si dala kafe a šla na mši svatou. Zpívat jsem nemusela. Zpívali kluci. Po mši byla ještě májová a následně jsem šla koupit fenykl. Do večera jsem zkoušela vyrobit repelentní fenyklový náramek na kotník. Nejsem úplně spokojená, ale třeba to bude fungovat proti klíšťatům. Uvidíme.
V sobotu jsem se krásně vyspala až do devíti. Dopoledne jsem uklízela, odpoledne relaxovala u her na mobilu a hudby. Večer jsem se podívala na Pýchu a předsudek. Kéž by ještě byli takoví muži, jako pan Darcy. Zbytek večera jsem se snažila psát.
V neděli jsem byla na mši svaté. Litrugii jsem si užívala jako nikdy. Byl totiž Římský kánon s danou vsuvkou. A na konec propuštění lidu s aleluja. Prostě nádhera.
Dopoledne jsem pomohla v kuchyni, odpoledne jsem se dívala na filmy a seriály. Venku pršelo, tak jsem odpoledne nevytáhla paty z domu.
A to bude pro dnešek asi všechno. Snažila jsem se pravidelně cvičit, jednou jsem hrála na violu a celý týden jsem odpočívala.
Tak přeji krásný další týden roku 2020.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené