Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

26.4.20

20.4. - 26.4.2020

Tak další neděle. Opět karanténní. A co se dělo minulý týden?
V pondělí odpočinek, práce a zalívání kytek ve třídě. Odpoledne kafe a odpočinek. Koukala jsem se na seriál.
V úterý opět kontrola úkolů, odpovídání na emaily, nákup potravin, šerm na zahradě (viděl mě soused, snad z toho nebude mít šok), trocha focení tulipánů, kafe, zákusek a odpočinek u seriálu. Taky jsem si vychutnala dlouhou horkou sprchu. Taky jsem v pondělí začala trochu myslet na státnice. Zpracovala jsem si první otázku a druhou si zpracovávám. Jen mi to moc nejde. Vybrala jsem si také literaturu, o které budu u státni povídat. Snad jsem si na sebe neupletla bič.
Ve středu jsem opět navštívila obchod. Odpoledne jsem si šla zašermovat. Když odjel brácha pro mamku, tak jsem vytáhla violu a chvíli jsem hrála. Hurá.
Ve čtvrtek jsem odpočívala, sledovala email, šermovala a koukala na seriál.
V pátek odpočinek. Odpoledne jsem si dala kávičku a šermovala jsem. Jinak se nic nedělo. A seriál pokročil.
V sobotu odpočinek při úklidu a převlíkání peřin. Už píšu o takových věcech, jako nikdy dřív. Zvláštní, jak karanténa změní lidem životy. Odpoledne jsem koukala na seriál. Samozřejmě nechyběla kávička.
V neděli jsem šla ráno do kostela. Stihla jsem mši svatou, i když jsem o ní nevěděla. Po mši byla možnost svatého přijímání. Zapálila jsem potom na hřbitově svíčky a šla domů. V kostele jsem potkala sbormistrovou a měla mnou ušitou roušku. Tak jsem ráda. Bylo to poprvé, co jsem na někom viděla svou roušku.
Odpoledne jsem chvíli přepisovala Ari do počítače. Začala jsem desátou kapitolu Dodatků. Už ta devátá kapitola byla moc dlouhá.
Celý týden jsem poctivě cvičila většinu dnů jsem i šermovala a nevynechala jsem violu, housle a flétny. A neodolala jsem a musela se po trávě projít bosky. Aspoň kousek mezi sedmikráskami. Letos jich máme na zahradě docela dost. Tohle jen malá ukázka.
Vytáhla jsem taky jeden den krpce. Šermovala jsem v nich.
Foťák taky nezahálel. Fotila jsem hlavně tulipány a našla jsem krásnou pampelišku.
Pampeliška je bez úprav a tulipány jsou jen oříznuté. A ještě přidám jednu fotku, myslím z minulé neděle. Potkala jsem jednoho kamaráda se žlutým domečkem.
A jeden den jsem fotila koráby oblohy. Ty motorové, co za sebou nechávají stopu.
Tak, už jsem se asi dostatečně vykecala, pochlubila se několika fotkami. Takže, krásný další týden roku 2020.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené