Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

8.12.19

2.12. - 8.12.2019

Rok se pomalu chýlí ke konci, další týden je za námi. Do Vánoc zbývají dva týdny a já pořád nemám dárky. A co se dělo uplynulý týden? Nejsem si jistá.
V pondělí práce. Klasika. Přežila jsem ve zdraví. Poslední hodinu jsem si pěkně zazpívala u klavíru. Odpoledne jsem si po dlouhé době zahrála na flétny a zašermovala si. Hurá. Do večera jsem byla doma.
V úterý opět práce. Trochu lehčí. První dvě hodiny jsem neučila. Pak jsem měla jen část třídy. Následně jsem šla s dětmi na betlémy a pak byla už jen výtvarka. Nemají to děti se mnou nějaké moc pohodové? I když pro mě to jsou starosti navíc.
Odpoledne jsem se nechala ostříhat a navštívila jsem obchod. Potřebovala jsem ořišky a kokos. Doma jsem se vrhla na pečení kokosek. Šlo to celkem rychle. Jsou tam jen čtyři ingredience a pak se to už peče. Teda před tím pečením je třeba tomu dát požadovaný tvar hromádky a oříškem. A pak už se peklo. Mezitím jsem si dala kafe a večeři a pak jsem odešla na šerm.
Na šermu to bylo super. Byl sice bojový, který mě až tak nebaví, ale i tak jsem si to užívala. Udělala jsem ze sebe zásahovu jednotku. Dostala jsem na hlavu policejní helmu. Dostala jsem několikrát po hlavě (ještěže tam byla ta helma) a třikrát do ramene (tam už to bolelo víc). Jinak jsem s týmem několikrát i svého protivníka porazila. Bohužel jsem se jen vezla, protože jsem byla vždycky první mrtvá. No jo, Ari ze mě asi nebude. AAle já chci být jako Ari. Chybí mi jen ten kůň, pořádný meč, krásné šaty a Ber. A vlastně ještě brácha.
Ve středu opět práce. Dosti náročná. Trochu i selhala technika. Ale hudebku jsem měla. Jaké štěstí, že hraju na několik hudebních nástrojů. Odpoledne jsem byla doma. Mše svatá byla ráno a to jsem bohužel nemohla. Tak snad příští týden. Šla jsem šermovat, myslím, že jsem si zahrála na flétny a taky jsem odpočívala.
Ve čtvrtek opět práce. Přežila jsem, i když jsem měla třídu celou. Nazdobili jsme kartonové perníčky z jedné strany a nechali uschnout.
Odpoledne jsem šla s kolegyní na kafe. Poseděli jsme dlouho.
Pak večeře a hurá do sboru. Poslední dobou se mi tam moc nechce chodit.
V pátek klasika kolotoč. Práce, kafe, mše svatá (nejklidnější část dne) a zkouška na koncert v kostele. A byla zima. A to jsem vytáhla ten nejtlustší svetr. Nějak to nestačilo. Budu muset přidat vrstvy.
Večer jsem si musela dat horkou vanu, abych rozmrzla. Večer jsem dočetla Pána stínů od Cassandry Clare. Druhý díl ságy o Lovcích stínů. Zase nemám co číst.
V sobotu jsem spala až do devíti. To byla pohodička. Nemuset vstávat. Dopoledne jsem uklízela, odpoledne vlastně taky. Dokud mi nedošly baterky ze vysavači na okna. Pak jsem měla utrum.
Místo toho jsem otevřela EDIS a nakoukla na úkoly do sociální nauky církve. Dost jsem se zhrozila. Většinu úkolů trochu nechápu, trochu víc. Snažila jsem se jeden úkol aspoň částečně splnit, ale po chvíli mě to přestalo bavit. Nějak se mi nechce poslední dobou. Ž eby to bylo tím, že už je to pro mě poslední rok na škole? Další studium už neplánuju. Nechce se mi. Trochu trpím.
Večer jsem se dívala na film Netvor. Celkem pěkné. Takové modernější zpracování klasické pohádky Kráska a zvíře. No, pak jsem se chvíli dívala na Stardance.
V neděli ráno se mi nechtělo vstávat, ale vstala jsem. Šla jsem na mši a zpívala jsem, i když mi nebylo nejlépe, ale odzpívala jsem to relativně dobře. Dopoledne jsem odpočívala, umyla jsem jedno okno. Pak tam začalo svítit slunko, tak jsem musela skončit. To poslední budu muset umýt někdy jindy. Odpoledne jsem nabírala síly na další týden.
Byla jsem také na požehnání, kde jsem zpívala litanie. Užívala jsem si je. Pak jsem si dala doma kafe s dobrým vánočním cukrovím.
A pak jsem se dívala na Stargate.
Takže krásný další adventní týden roku 2019.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené