Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

6.10.19

30.9. - 6.10.2019

Další týden za námi A spousta týdnů před námi. A co se dělo?
V pondělí práce a odpoledne odpočinek ve formě šermu. Původně. Skončila jsem u toho, že jsem nasbírala dva kýble ořechů. A stále jich je spousta na stromě. Super. Na několik dní práce zajištěna. Dala jsem si s mamkou kafe a zmrzlinu.
V úterý opět práce a totální nechuť se tam vracet. Jsem z toho poslední dobou spíš otrávená, než příjemně unavená. Odpoledne teda odpočinek. Vytáhla jsem meč a taky luk a šípy. Zastřílela jsem si, zašermovala a dala si kafe se zmrzlinou. Večer jsem šla do šermu. A šermovali jsme. Je to poznat, protože mě bolí nohy. Z akrobačky mě bolelo celé tělo. Teď mě bolely jen nohy. Do ruky jsme dostali ploché klacky a šli jsme se mydlit, jak velmi ráda říkám. Tentokrát jsem nedostala ani jednou přes prsty a bylo mi řečeno, že dobrý. Tak jsem spokojená. Večer jsem padla do postele a nevím ani, kdy jsem usla.
Ve středu hned po ránu porada. Pak pět hodin ve třídě. Přežila jsem. A chtěla jsem šermovat a taky střílet, ale počasí mi v tom zabránilo. Tak jsem koukla na jeden díl Stargate a četla Zaklínače. Tentokrát už Krev eflů. Strašně moc se mi líbí, jak má Geralt rád Ciri... To se v dnešním světě už tak moc často nevidí.
Ve středu opět práce. Pět hodin. Poslední hudebka. Přežila jsem relativně ve zdraví. Odpoledne jsem se těšila, že si zašermuji na zahradě, ale pršelo. Chtěla jsem si i zastřílet z luku, ale nechtěla jsem, aby šípy navlhly. Takže smůla. Večer jsem šla na mši svatou. Zpívala jsem.
Po mši jsem ač nerada hodně rychle utíkala domů. Od severozápadu se hnala černota. Než jsem došla domů, byla černota všude kolem. Před deštěm jsem to ale stihla.
Ve čtvrtek opět práce. Naštěstí jen dvě a něco málo hodiny učení. První hodinu knihovna a pak jsem měla volno. Ve volné hodině jsem dočetla Krev elfů. Odpoledne jsem šla s kolegyní na kafe a zákusek. Udala jsem taky svou bundu. Já už ji nosit nebudu, tak ať poslouží jiným. Koukla jsem na jeden díl Stargate, počasí a utíkala do sboru. Během dne jsem se vrhla na další díl Zaklínače, Čas opovržení. Tuším, jak to dopadne, ale nejsem si stoprocentně jistá. Nechám se překvapit. A taky zjistím, jak si to pamatuji.
V pátek opět práce. A focení. Fotila jsem se s kolegyněmi. A pro srandu jsme dostaly do ruky lahve vína. Naštěstí to děti neviděly. Odpoledne jsem šla na mši svatou a pak do orchestru. Poslední dobou se mi nic nechce. Jen ležet, poslouchat hudbu a číst Zaklínače. Nic nedělat, nic neřešit, hlavně se nezabývat dětmi, které si mě neváží. Je mi z toho smutno. A já je ještě za to, co mi dneska udělaly, vezmu na hřiště. Aspoň jsem si odpočinula.
Po orchestru jsem se začala chystat na cestu do školy. Jedu letos na výuku poprvé. Tak jsem zvědavá.
V sobotu jsem vstávala později než do práce. Překvapivě. A to jsem se celý týden bála, že budu vstávat ve čtyři. Naštěstí jsem vstávala až v sedm.
Cesta do Brna byla z poloviny autem a z poloviny vlakem. Dost mě překvapilo rozkopané nádraží. Přemýšlela jsem, jak se dostanu k pokladnám a koupím si jízdenky. Cesta do Olomouce proběhla autem s kolegy.
Přednášky byly dlouhé. Celý den byl věnován sociální nauce církve. A hned mám zadaný písemný úkol. A za ten úkol bude zápočet. Aspoň se nebudu muset moc učit. Zkoušky mám jen dvě. Po obědě byla velká krize. Chtělo se mi strašně moc spát. Oči se mi samy zavíraly. Ale zvládla jsem to. Neusnula jsem.
S kolegy jsme si pěkně popovídali o přestávkách. A pak už hurá domů Tentokrát jsem byla vysazena v Židenicích. Na hlavní jsem ale trefila vlakem a nic mi neujelo. Úspěch. Domů jsem dorazila před sedmou. Hned jsem zalezla do vany plné horké vody. Pak následovala večeře, mléčná rýže a odpočinek.
V neděli jsem byla na mši svaté. Bylo sčítání účastníků mše svatá. Liturgie probíhala, jak je u nás zvykem. Zpívala jsem všechno sama. Po mši jsem se ještě zastavila v obchodě pro máslo, abych měla co k večeři.
Odpoledne jsem vyběhla na zahradu sbírat ořechy. Pak jsem si vychutnala kafe s dortem a koukla na Stargate. Také jsem si četla Zaklínače.
A to bude pro dnešek asi všechno. Takže krásný další týden roku 2019.
Vaše Vanimaré
P. S.: Přibližně 21:20 jsem dočetla Zaklínače Čas opovržení. Následně jsem otevřela další díl s názvem Křest ohněm.
V.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené