Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

12.5.19

6.5. - 12.5.2019

Opět je tu neděle. Hodně ospalá neděle. Moc jsem toho nenaspala za celý týden. A co se dělo minulý týden?
V pondělí práce. Dost náročná. Odpoledne však kávička a posezení s kolegyňkou. A do večera učení.
V úterý opět práce a odpoledne svým způsobem odpočinek. Učila jsem se spirituálku a morálku. Ta morálka po pravdě mě baví asi víc, ale uvidíme, až těsně před zkouškou, jak se na ni budu tvářit. Jestli to v té hlavě bude nebo ne.
Ve středu svátek. A nebyla jsem doma. Místo toho, abych se aspoň trochu vyspala jsem jela do Lednice. Nemyslím teď tu, co má většina z nás v kuchyni. Myslím ten zámek. Měli jsme tam zamluvenou prohlídků a pak jsem se zbytek dne poflakovala po zámeckém areálu.
Kolem poledne jsem vystoupala na minaret. Pak byl oběd a plavba na Janohrad. Ten se mi líbil asi nejvíc. Z Janohradu jsem se pěšky vrátila k zámku a bloumala po francouzské zahradě. A taky jsem fotila, ale fotky jsou stále ve foťáku.
Ve čtvrtek kruté vystřízlivění. V práci trochu náročné, odpoledne naštěstí kafe a zákusek. A do večera učení se spirituálky a morálky. A taky už konečně snaha dotáhnout do konce bakalářku a exegezi. O katechetice ani nemluvím. Tu jsem ještě neviděla a budu ji skládat za necelých 14 dní. (Aplikace v mobilu ukazuje 13 dní. Hrůza.) Práce hotová není. Něco málo mám, ale nemám odvau to poslat. Ale asi budu muset co nejdříve. Jinak se nedostanu ke zkoušce.
V pátek klasika. Práce, odpolední káva, mše svatá, orchestr a pak poslední příprava na cestu do Olomouce.
V sobotu jsem vstávala ve čtyři. Odjížděla jsem po páté hodině. Do Olomouce jsem dojela akorát včas na to, abych stihla mši svatou u Mořice. Pak následovala písemná část zkoušky ze spirituální teologie. Trvala asi hodinu a po té hodině jsem si říkala, že půjdu ještě jednou. Pak po chvíli jsme se pomalu po jednom trousili za zkoušejícím, kde se doptával. Na jeho otázku jsem nebyla schopna odpovědět. Tak jsem s velkou úlevou a vděčností odešla s C. Šťastná, že to nebudu opakovat.
Pak jsem měla poslední dvě přednášky akademického roku. Jedna byla s exegeze. (Když je přednáška, tak všecno vím, ale pak nejsem schopna to rozumě zpracovat.) A druá z morálky. Tam jsme se překvapivě dost nasmáli.
A pak cesta domů. Do Brna autem, pak vlakem a autobusem. Jeden vlak mi ujel, tak jsem čekala na další.
V neděli mše svatá. Byla jsem dost unavená, ale i tak jsem musela zpívat. Po mši jsem se chvíli dívala na televizi a nebyla jsem schopná cokoli jiného dělat. Odpoledne jsem se vrhla na čtení a pak i na učení. Něco málo jsem připsala k obhajobě a něco málo i ke katechetice. Stále nemám odvahu to poslat.
Odpoledne pak kafíčko a poslech hudby. U toho jsem přemýšlela, co si sbalím na cestu a co si mám nachystat do práce. A do ničeho se mi nechtělo.
A to bude pro dnešek asi všechno. Držte mi pěsti, ať bakalářku obhájím a dokončím jedno studium.
Krásný další květnový týden roku 2019.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené