Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

3.3.19

25.2. - 3.3.2019

Tak je tu další neděle. Poslední v mezidobí před postní dobou. A co se dělo?
V pondělí práce. Kratší než obvykle. Užila jsem si ji. Odpoledne jsem se snažila se učit a pak jsem jela na mši svatou. Dost mě některé věci překvapily. Ale to si nechám do bakalářkyů
V úterý opět práce a pak kávička s kolegyní. Pěkně jsme pokecaly a poseděly, daly si zákusek a pak čajík. Do večera jsem si četla a pak se i učila. Dopoledne jsem si totiž půjčila knížku.
Ve středu opět práce, tentokrát dlouhá. A k tomu všemu ještě výtvarka. Odpoledne jsem si četla a večer šla na mši svatou. Po dlouhé době ve své rodné farnosti. Zazpívala jsem si.
Ve čtvrtek opět práce, odpoledne kávička a večer sbor. Nacvičovaly se zpěvy na Popeleční středu. A nejsem z toho nadšená. Začala jsem zase ztrácet motivaci k tomu, abych při mši zpívala. Ale na druhou stranu mi to bylo z několika stran rozmluveno. Je to záslužná činnost a to nemyslím, že tím sloužím lidem. Sloužím svým zpěvem Bohu, který mi ten dar dal. Tímto mu vlastně splácím dluh.
Ve čtvrtek jsem dočetla knížku. Však měla jen 214 stránek. A už jsem ji jednou četla, takže jsem věděla, do čeho jdu. Ale tak často ten žánr nečtu. I tak jsem si to užívala. A v pondělí si jdu pro druhý díl.
V pátek konečně pátek. Trocha práce a pak kávička s mamkou. Odpoledne jsem šla ke svátosti smíření a na mši svatou. Po mši byla i krátká adorace. Pak jsem utíkala do orchestru. Dobře jsem si zahrála. A byla jsem ve viole sama. Večer jsem se chystala do Olomouce.
V sobotu ráno jsem vyrazila. Jen mi dlouho nebylo tak špatně v autě. Naštěstí jsem nemusela zastavovat celý ten stroj a bez zaškobrtnutí jsem dojela až tam. Spolucestující to neví, jak mi bylo. A to je dobře.
Ve škole jsem byla až do večera. První část výuky se věnovala katechetice a odpoledne následovala exegeze Starého zákona. V obou případech jsem se nenudila. Akorát jsem nestíhala psát.
Cesta domů už byla víc v pohodě a špatně mi nebylo.
Domů jsem přijela před sedmou hodinou. Dala jsem si polívku, krajíc chleba a koláč. No, opět jsem vyžrala ledničku. A to si s sebou vozím jídlo na celý den. Nějak to nestačí.
V neděli jsem byla na mši svaté. Liturgie probíhala tak, jako vždycky. Nevím, zda mám říct bohužel nebo bohudík.
Do oběda jsem se učila a učila jsem se i chvíli po obědě. Pak následovala kávička a oplatky.
Také jsem se věnovala Artušovi a četla jsem Artušůvpád. Samotnou báseň už mám přečtenou, teď čtu Báseň v rámci Artušovské tradice a Nenapsaná báseň a jeji vztah k Silmarillionu.
A to bude pro dnešek asi všechno. Asi pjdu chvíli psát a přepisovat. A prostě odpočívat a nabírat síly na další pracovní týden. Krásný další týden roku 2019. Ve středu začíná doba postní. Tak se pěkně postěte. Občas to tělu neuškodí.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené