Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

11.11.18

5.11. - 11.11.2018

Tak je tu opět neděle. Neděle svatého Martina. Snad jste si také dali svatomartinskou husu a víno. A co se dělo minulý týden?
V pondělí jsem už pomalu začínala hysterčit, že nemám odevzdanou bakalářku. Jinak práce a pak odpočinek. Taky jsem si objednala jednu krásnou knížku od Josefa Lady.
V úterý to stejné. Práce, hudebka a odpočinek. Odpoledne jsem si dala kávičku s mamkou. Jinak se nic extra nedělo.
Ve středu opět práce a tentokrát kávička s kolegyní. Pěkně jsme si po dlouhé době popovídaly. A vlastně tam byla i naše kamarádka. No, užily jsme si to. Později odpoledne jsem si šla vyzvednout knížku Tradiční český rok. Těšila jsem se na ni. Večer jsem šla na mši svatou. Hrát jsem nešla, protože jsem to nějak nestíhala. Na mši se nic extra nedělo. Jen byla votivní za zemřelé, což je pochopitelné. Odpovídala tomu liturgická barva, orace, ferie. Prostě všechno.
Ve čtvrtek opět práce. Trochu zpříjemněná návštěvou knihovny. Taky jsem si odnesla knížku. Na poslední chvíli jsem si jí všimla. Jmenuje se Hádanky a hlavolamy ze světa Středozemě. No, a chvíli na to jsem zjistila, že nebudu až tak moc chytrá. Většinu hádanek, co jsem si stihla přečíst, tak asi nevyluštím. No, zkusím to. Za pokus nic nedám. A je tam jedna hádanka z Hobita.
A bakalářka stále nebyla odevzdaná. Po pravdě, už jsem to ten den vzdala.
Večer pak ještě byla zkouška sboru. Užila jsem si ji, protože jsem hrála na violu.
V pátek opět práce. A otřesná. Nějak to přestávám zvládat. No, přežila jsem to.
Odpoledne jsem si dala kávičku s mamkou, zašla si na poštu pro penízky a pak na mši. A nemusela jsem zpívat, zpíval sbor. Odpočívala jsem.
Po mši jsem šla do orchestru a užila jsem si to tam. Hrála jsem na violu. Na nic jiného už v orchestru nehraji. Pak rychle domů a na katechismus. Dneska jsme probírali, jak probíhaly misie v Asii. Docela zajímavé. A pak už domů a chystat se na cestu do Olomouce.
Ráno jsem vstávala relativně pozdě. Jela jsem totiž až do Olomouce autem. Vlastně dvěma. Prvním do Brna a tam jsem s kolegou přesedla do dalšího auta, které nás odvezlo až do Olomouce.
Přednáška z dogmatické teologie byla velmi zajímavá. Užívala jsem si to, jako ostatně všechny přednášky na teologii. I když nevím, zda se mi bude chtít se to pak učit, ale budu muset. CHCI!!!
Cesta domů také proběhla aspoň částečně autem. Jela jsem zase s jinými kolegy. Z Brna jsem už musela vlakem a autobusem. A tak mě bolela hlava. Bolela mě už od rána, ale pokud jsem se nehýbala, tak to bylo v pohodě.
Dojela jsem domů a musela jsem si vzít prášek, abych mohla po dlouhé době na florbal.
Na ten jsem nakonec šla. Ze začátku jsem měla problém to udýchat, ale rozjela jsem se. Pak mi to jeden spoluhráč trochu znepříjemňoval, tak jsem mu řekla své.... Dal pokoj. A já si ho mimo hru nevšímala. Nehraju nejlépe, jsem si toho vědoma, ale hraju tak, jak to jde. Dávám do toho všechno a víc to nejde.
Večer jsem ještě odeslala své zápisky a šla konečně spát.V neděli jsem byla na mši svaté. Liturgii jsem nějak nezvládala sledovat. Nechápu, proč.
Pak jsem šla zalít kvítka a jedno jsem vzala domů, abych jej mohla pohodlněji zalévat.
Odpoledne jsem se podívala na pohádky... A přemýšlela, jaký další příběh budu psát. Zatím mě nic nenapadá.
A to bude pro dnešek asi všechno. Takže krásný další týden roku 2018. Brzy už budou Vánoce, tak prosím, zastavte čas.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené