Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

4.11.18

29.10. - 4.11.2018

Opět je tu neděle. První listopadová. Dost mě to děsí, protože příští týden mám odevzdávat bakalářku. A co se dělo?
V pondělí jsem měla prázdniny. Byla jsem doma. Dopoledne jsem si zašla na své pracoviště a udělala nějaké potřebné věci. Taky jsem psala bakalářku, hrála na všechny nástroje, co doma mám a prostě si užívala prázdný dům. Dlouho se mi to nestalo.
Odpoledne jsem jela na návštěvu do nemocnice.
V úterý opět volno. Prázdný dům a celé dopoledne pro sebe. Jen jsem se stavila pro obědy.
Ve středu už na mě čekala práce a rovnou pět hodin. Plus hospitace. Ta naštěstí dopadla dobře. Potom už den tak dobře nepokračoval. Jedna špatná zpráva stíhala druhou. Měla jsem jen do nemocnice na návštěvu, ale jela jsem spíš za doktorem. Stav je vážný.
Večer jsem šla na chvíli hrát a pak ke svátosti smíření. Následovala mše svatá. Liturgie mě myslím ničím nepřekvapila. Možná jen adorací po mši svaté.
Ve čtvrtek opět práce a náročnější než byla ve středu. Moje paní asistentka suplovala v jiné třídě. Tak jsem byla sama. Odpoledne, spíš navečer jsem byla na mši. Taktéž mě nejspíš nic nepřekvapilo. A zazpívala jsem si po roce litanie ke všem svatým.
V pátek opět práce. Odpoledne kávička s mamkou a pak mše svatá. Při mši jsem s pár lidmi zpívala proprium Olejníka. Při mši bylo drobné překvapení.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Při mši, podle mého oblíbbeného Direktáře, měly být tři čtení, ale... byly jen dvě. Proč?
Po mši byly modlitby za zemřelé a na úmysly Svatého otce. Pak jsem utíkala do orchestru. Dobře jsem si zahrála. Večer jsem ještě navštívila hřbitov a zapálila svíčky.
V sobotu jsem vstávala brzy. Jela jsem do Olomouce do školy. Do Brna jsem se dostala v pohodě. Možná jen malé zpoždění. Ale žluťák měl zpoždění mnohem větší. Přes dvacet minut. Na první přednášku jsem došla asi o čtvrt hodiny později. Ale většinu jsem stihla. Byla z dogmatické teologie. Po obědě následovala druhá přednáška ze spirituální teologie. Měla jsem co dělat, abych to zvládla všechno poznamenat. Většinu stejně nemám. Haha...
Cesta zpět proběhla s kolegy autem. V Brně jsem stihla vlak a dojela akorát na florbal. Nehrála jsem. Proběhla jsem se na ten vlak. Místo florbalu jsem si dala horkou koupel. Pak jsem nepohrdla polívkou a koblihou.
V neděli jsem byla na mši. Prvně byla zkouška sboru a já si po dlouhé době zahrála před lidmi na housle. Sice to byly jsen tři tóny, ale i tak jsem si to užila.
A liturgie byla dost zajímavá. Byly křtiny. Křtily se čtyři děti.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Dost mě překvapil vstup. Pokud si dobře pamatuji křestní obřady, tak by měl být vstup na jiném místě, než je presbytář. Nejlépe u vchodu do kostela.
LP.: Po úvodním pozdravu a uvedení do liturgie dne by se mělo jít za zpěvu Gloria (pouze Gloria, žádné Kyrie) dopředu do kostela.
LP.: Bohoslužba slova byla v pořádku. Čtení z nedělě a tak.
LP.: Bohoslužba slova byla zakončena přímluvami a invokacemi svatých. Naštěstí se nemíchala bohoslužba slova a křestní bohoslužba. Vyznání víry bylo součástí křestní bohoslužby, takže se nezpívalo. Pak proběhl samotný křest. Také byl exorcismus a pomazání olejem katechumenů.
LP.: Po křtu následovalo pomazání křižmem a přiložení bílé roušky. Svíce zapaloval kněz.
LP.: Na konci mi však chyběla část vysvětlujících obřadů po předání hořící svíce. Hned se totiž přešlo k bohoslužbě oběti.
Pak mše svatá probíhala normálně.
LP.: Druhá eucharistická modlitba. A v neděli...
LP.: Snad už poslední. Na konci mi chybělo požehnání matkám, otcům a kmotrům. V ohláškách bylo jen krátké rozloučení.
Po mši jsem zašla do obchodu a hurá domů na oběd.
Po obědě jsem šla na krátkou pobožnost na hřbitov. Pak jsem si dala kávičku s rodiči a šla na hřbitov znovu. Rodinný výlet. Dělám si srandu.
Do večera jsem se koukala na seriál a přemýšlela nad bakalářkou. V pátek jsem ji posílala na konzultaci a ještě jsem se nedočkala odpovědi.
Tak budu čekat dál. Krásný další týden roku 2018. Už je listopad a za chvíli jsou Vánoce...
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené