Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

25.11.18

19.11. - 25.11.2018

Opět je tu neděle, poslední neděle liturgického roku. A co se dělo?
V pondělí práce. Celkem to šlo. Odpoledne kávička s kolegyní. V úterý opět práce a odpoledne stříhání. Vanimaré si nechala zkrátit vlasy. A docela dost. Odpoledne jsem si dla kávičku s mamkou a pak se věnovala odpočinku. Ve středu opět práce. Tentorkát dost krutá. Bylo totiž focení a to vždycky nabourá celý den. Ale přežila jsem. Odpoledne jsem byla doma, jela jsem za babičkou a pak jsem šla hrát na varhany. Na mši svaté jsem byla. Celkem to šlo.
Ve čtvrtek opět práce a po práci kávička. Večer jsem šla do sboru. A tam mě čekalo trochu nezvyklé překvapení. Měla jsem hrát na violu a musela jsem ladit kolíky. Nemám to moc ráda, protože nikdy nevím, jestli to ta struna vydrží. Jednou na houslích mi struna nafackovala. Naštěstí jen do stehna tenkrát, ale pořád si to živě pamatuji. Navíc nemám náhradní struny na violu. Takždy kdyby jedna praskla, tak.... Si nezahraju.
No, naštěstí všechny struny přežily.
V pátek opět práce. A dost vyčerpávající. Poslední hodinu se mi udělalo trochu zle. Ale odučila jsem všechno. Odpoledne jsem si odpustila kávičku a jela za babičkou. Pak jsem utíkala na mši svatou. Liturgie dobrá. Nic mě nezaujalo. Po mši hurá do orchestru. Opět jsem byla ve viole sama. A zahrála jsem si pěkně. Užívala jsem si to.
Po večeři jsem šla ještě na katechismus. Povídali jsme si o modlitbě. Docela dost zajímavé.
Během odpoledne jsem si ještě musela uvařit nudle na salát, nakrájet zeleninu a okořenit vzniklou směs. U krájení cibule jsem neplakala, ale uřízla jsem si kus nehtu na palci. Zajela jsem až do kůže.
V sobotu jsem vstávala v pět a vyrazila směr Rosice a pak Brno a Olomouc. Jela jsem z Rosic autem. Jeden kolega mě stáhl. Jsem za to ráda.
Na pořadu dne byly přednášky z Dějin křesťaanského umění a pak dogmatická teologie. Obojí velice zajímavé. Jen se děsím toho zakončení. Z dějin umění na mě bude čekat test s otevřenými otázkami a z dogmatiky zatím nevím. Snad to bude taky test.
Cesta domů proběhla celkem v pohodě. Do Brna autem a pak vlakem a busem. Klasika. Domů jsem přijela před osmou hodinou. Sláva.
V neděli opět mše svatá. Liturgie probíhala asi dobře. Vlastně, něco byc našla.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Byla neděle a slavnost k tomu. Očekávala bych jinou eucharistickou modlitbu. Přesněji řečeno aspoň třetí. Byla druhá.
Jinak si nic jiného nevybavím. Po mši byla adorace s krásnými modlitbami zakončená požehnáním.
Dopoledne jsem pomohla s obědem a odpoledne jsem vyrazila za babičkou. Po návštěvě bylo kafíčko a pak psychická příprava na pondělní práci.
A to bude pro tento týden asi všechno. V tom následujícím týdnu začnu dělat výzkum do bakalářky. Snad to zvládnu. Bude to hodně cestování.
Tak krásný poslední týden tohoto lliturgického roku.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené