Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

4.2.18

29.1. - 4.2.2018

Opět je tu neděle, která je dost unavená. Neděle vlastně ne, ale já. Je po plese.
A co se dělo celý týden?
V pondělí jsem pracovala. Odpoledne jsem se věnovala kafíčku a mamce. Pak jsem se učila.
V úterý opět práce, ale dost příjemná. Jela jsem s dětmi do Wikylandu. Děti si to užily a já vlastně taky. Odpoledne jsem šla s kolegyní na kafíčko a zákuseček. Do večera jsem se učila dogmatiku.
To stejné bylo ve středu. Naštěstí jsem měla hodinu k dobru, kdy jsem v práci končila o hodinu dřív. Bylo totiž vysvědčení. Odpoledne jsem se učila a poslouchala přednášky. Večer jsem byla na mši svaté. Liturgie byla asi jako normálně. Ve čtvrtek jsem se věnovala kamarádkám a slavila s nimi narozeniny, které jsem tento týden oslavila. Do toho všeho jsem se učila a pekla na ples. Ani do sboru jsem nešla. Nějak jsem to všechno nestíhala.
V pátek jsem vstávala překvapivě brzy. I přes to, že jsem nešla do práce. Místo práce jsem měla v plánu něco jiného. S kolegyní a kamarádnou v jednom jsem se rozhodla, že pojedu do Laa. Krásně jsme si to užily. Řádně jsme se rozmočily, vykoupaly a taky se najedly. Prostě super den.
Odpoledne jsem byla na mši svaté. Liturgie trochu, trochu víc utrpěla. Hned na začátku. Vůbec mi to nepřipomínalo liturgii, která by na svátek Uvedení Páně do chrámu měla být. A to nepřipomínám výběr písničky, která byla mariánská, i když svátek mariánský nebyl. A trochu mi vadila druhá eucharistická modlitba. No, co se dá dělat. Trochu mě to zklamalo.
Do večera jsem se učila a překvapivě jsem šla i dřív spát.
V sobotu jsem vstávala po čtvrté hodině a frčela do Olomouce na jednu písemnou zkoušku z dogmatiky. Před zkouškou jsem si zašla na mši svatou k Mořicovi. To, o čem zdejší kněz kázal, jsem se ten den přesvědčila hned několikrát. Člověk míní, Pán Bůh mění.
Byl to test na dvacet otázek. Většina abc, jen poslední dvě byly na psaní. Když jsem to spatřila, dost jsem se zhrozila. Tak to nedám. To byla první myšlenka. Pak jsem se na to vrhla. Odpověděla jsem na všechny otázky, kromě těch posledních dvou. Ty jsem opravdu nevěděla.
Po dvaceti minutách jsme odevzdali a čekali na výsledky. Za chvíli jsme všichni věděli výsledky a všichni jsme to dali. Já za D. Jsem spokojená, dala jsem do toho všechno, co jsem mohla.
Pak jsem vyrazila zpět domů, abych se nachystala na ples. Jela jsem jiným dopravcem, nez obvykle. Rozhodla jsem se vyzkoušet Flixbus a říkám nikdy víc. Proč? V článku z dneška. Měla jsem v úmyslu to vydat ještě v sobotu, ale nějak jsem se k tomu už nedostala. Takže jsem ho vydala dneska.
Domů jsem přijela o hodinu později. Pak jsem se vykoupala, umyla si hlavu a najedla se. Samozřejmě nesmělo chybět kafíčko.
Večer jsem se vydala na ples. Vzala jsem si sukni po babičce a nějakou halenku. Samozřejmě jsem se nalíčila a pěkně učesala. Večer jsem si opravdu užila. Dokonce jsem si i zatancovala a nejen takové ty rychlé, ale i valčík a polku. Trochu jsem si připadala jako Ari, když poprvé tancovala s Jekem. I když jsem prošla tanečními, tak si nic nepamatuju a měla jsem problém si nezamotat nohy. Naštěstí jsem měla skvělého tanečníka, takže na zemi jsem neskončila.
Domů jsem přišla až v neděli ráno. Kolem čtvrt na dvě už jsem spala.
Nevstávalo se mi dobře. Potřebovala bych ještě několik hodin spánku.
Nějak jsem neměla ani sílu řešit liturgii. Jen jsem si všimla, že měl druhou eucharistickou modlitbu v neděli. Což by nejspíš neměl, ale je to velmi volné v tomto ohledu.
Odpoledne jsem se dívala na Pevnost a pak na Medicopter.
A to bude pro dnešek asi všechno. Jdu se pomalu balit, abych mohla vyrazit.
Takže k´přeji krásný další týden roku 2018. Já mám prázdniny. A kdo má taky, tak ať si to náležitě užívá.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené