Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

17.12.17

11.12. - 17.12.2017

Tak je tu opět neděle. Tentokrát už třetí, tzv. gaudete. Jeden ze dvou dní, kdy toleruji růžovou barvu. A co se dělo?
V pondělí jsem byla v práci. Po práci jsem zamířila za mamkou do Ivančic a hurá nakupovat. Potřebovala jsem sehnat něco na výrobu a dokončení dárečků. A taky nakoupit nějaké dárečky.
V úterý byl dlouhý den. Po práci jsem si šla nechat zastřihnout ofinu, už jsem přes ni neviděla. Pak jsem si hlavu umyla a zamířila opět do práce. Byla u nás akce Vánoce ve škole. Docela jsem si to užila. Večer bylo vystoupení žáků školy. Tentokrát jsem se také zúčastnila se svou třídou.
Ve středu opět práce. Před prací jsem si zašla na mši svatou, na roráty.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Orace byly z památky sv. Lucie. To bych pochopila, ale jelikož je doba adventní, což je silné období. Takže by čtení mělo být ze středy. Jde o tzv. leccio continua. Ale tady tomu tak nebylo.
Doma jsem byla asi hodinu a pak jsem šla na cechárnu. Hrát a bavit se.
Ve čtvrtek opět práce. Odpoledne jsem se věnovala svému. Pak jsem šla k paní doktorce a odcházela s receptem na antibiotika a kapky proti kašli. Neschopenku jsem odmítla. Do večer jsem se dívala na pohádky.
V pátek jsem tedy opět šla do práce. Měla jsem hospitaci. Naštěstí to snad dopadlo dobře. Odpoledne jsem si dala kafíčko a šla na mši svatou. Po mši byla v kostele zkouška orchestru. Docela dost jsem promrzla.
Večer jsem šla na katechismus. Probírali jsme svátost křtu a biřmování. Měla jsem během výkladu nějaké otázky, ale pak jsem je zapomněla.
V sobotu jsem vstávala o deset minut později, než vstávám do práce. Jela jsem do Olomouce do školy. Měla jsem čtyři hodiny pastorální teologie. Ještě před přednáškami jsme šla s kolegou na kafe. Pak jsem utíkala po dlouhé době spěchala na vlak. Cesta proběhla v klidu a pohodě. V Brně jsem nakoupila poslední dárky, oříšky a jela domů.
V neděli jsem byla na mši svaté. Liturgie probíhala normálně. Aspoň co jsem stihla zaregistrovat.
Odpolednebyl koncert. Poslední ze tří adventních koncertů. Připadal mi z nich asi nejlepší. Nejvíc jsem si ho užila.
A pak už bylo večer. Koukla jsem na pohádku a psala. Ještě teď se dívám.
A to bude pro tuto neděli asi všechno. Vlastně ještě ne, protože kolem osmé hodinyvyjde další část příběhu z pohledu Bera.
Takže krásný další adventní týden. Za týden už bude štědrý den. Tak nakupte a zabalte poslední dárky a připravte se na nejkrásnější svátky.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené