Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

26.11.17

20.11. - 26.11.2017

Opět je tu neděle. A co se dělo?
V pondělí jsem byla v práci. Odpoledne jsem jela do vedlejšího města něco nakoupit. Skončila jsem s kolegyní v kavárně. Užily jsme si to. Pak jsem se učila liturgiku.
V úterý jsem opět byla v práci. Odpoledne jsme šly na kafe do pekárny. Pak jsem se učila liturgiku. Dost jsem se z ní poučila, ale i tak jsem část už znala.
Ve středu jsem byla opět v práci. Ráno ještě byla porada a dozvěděla jsem se jednu trochu nemilou věc. Odpoledne jsem se učila.
Večer jsem šla na mši. Byla památka sv. Cecilie. Měla jsem celkem dobrou náladu. Tu ještě umocnilo zjištění, že je Římský kánon. Moje nejoblíbenější eucharistická modlitba.
Ve čtvrtek jsem opět pracovala. Odpoledne po důkladné přípravě jsem šla opět na kafe s kolegyněmi. Pěkně jsme si povykládaly a užily si chvíle klidu.
Večer jsem byla na zkoušce sboru. Pěkně jsem si zazpívala.
V pátek jsem byla v práci. A jednu hodinu jsem měla hospitaci. Ještě nevím, jak to dopadlo. To se snad brzy dozvím.
Odpoledne jsem si musela uvařit oběd na sobotu. Pak jsem šla na mši. Po mši jsem šla do orchestru. Dobře jsem si zahrála. A zůstala jsem tam déle, než jsem čekala. Tak jsem pomalu utíkala domů, abych stihla katechismus.
Katechismus jsem stihla. Probírali jsme svátosti a svátostiny. Přesně to, co jsme probírali v liturgice na fakultě. Dostala jsem i prostor něco říct. Měli jsme vyjmenovat všech sedm svátostí. Řekla jsem je bez váhání. Bylo to dost povzbudivé a zajímavé. Jsem zvědává, co budeme probírat příště.
V sobotu jsem vstávala brzy. Po čtvrté hodině ráno a vyrazila do Olomouce. Měli jsme mít dogmatiku. Bylo to dost zajímavé. Dogmatika proběhla. Vyučující tentokrát dojel a omlouval seza minulou výuku.
Cesta domů proběhla v pohodě. Večer už jsem na florbal nešla, i když jsem ho stihla. Nějak jsem neměla sílu. Dočetla jsem liturgiku a šla spát.
V neděli byla slavnost Ježíše Krista Krále. Liturgie byla pěkná, až....
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Na tu druhou eucharistickou modlitbu, která je vhodnější na všední dny...
Odpoledne jsem se dívala na Pevnost Boyard. Po ní jsem vyrazila na zahradu podívat se na chvojky. Něco málo jsem nastříhala, pak jsem zašla i na zahradu k babičcea taky nastříhala pár větviček.
Dala jsem se tedy do adventních věnců. Za hodinu a půl jsem měla obalené oba korpusy. Pak jsem si dala kafe s rodinou. Po kafi jsem dodělala věnce. Letos jsem vsadila na červenou a bílou. A taky na jednoduchost.
První z nich vypadá takhle...
A druhý...
Snažila jsem se vyhnout zlaté barvě, která je vyhrazena svátkům vánočním. Adventu je více vlastní barva stříbrá. Skončila jsem kolem páté hodiny.
Tady jsou oba dva vedle sebe.
U toho jsem poslouchala audioknihu Pán prstenů.
A to bude pro dnešek všechno. Taky kolem půl paté vyšla další část příběhu z pohledu Bera.
Takže přeji krásný další týden roku 2017. Příští týden už je první neděle adventní. Dnešní neděle byla poslední v liturgickém roce.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené