Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

4.6.17

29.5. - 4.6.2017

Opět neděle. Nic moc, pro mě nemocná neděle. A co se dělo? V celém článku.
V pondělí jsem pracovala. Odpoledne jsem jela s kolegyní nakupovat a na kafe. Užily jsme si to. V úterý opět práce. A pěkné boleti stehen. No jo, bruslení o víkendu se projevilo. To stejné ve středu. Ve středu bylo také posezení s kolegyní na kafi a zákusku.
Večer jsem byla na mši svaté. Nezpívala jsem protože jsem od neděle nemocná. Byl tu kněz z vedlejšího města a byl tu naposledy. V srpnu se stěhuje. Tak jsem se s ním pěkně osobně rozloučila.
Ve čtvrtek opět práce a práce a práce.
V pátek samozřejmě práce, následně mše svatá a pak práce. Byla jsem na akci s názvem Noc ve škole. Byl program, stezka odvahy, a některé děti ani nespaly. Hned v pondělí se zeptám, kdo doma prospal celý den.
Na mši nic moc. Jen mě opět zarazila logika.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Je doba velikonoční. Ještě stále. A do toho byla i památka. A k tomu ještě nezávzná. Opravdu nechápu, proč se nezvala čtení z pátku po 7. neděli velikonoční, když je tzv. silné období. Proč byly orace z památky chápu, přímluvy, chápu, ale čtení asi nikdy nepochopím.
Večer jsem zamířila do práce do školy. Ustlali jsme si ve třídě. Na zahradě zahráli hry, děti mě donutily, abych si s nimi zahrála házenou, opěkly špekáčky a marshmellony (nevím, jak se to píše). Po setmění byla naplánovaná stezka odvahy po tiché škole. Do dvou hodin měly možnost být aktivní, ale potom už jsem je zahnala, aby si aspoň na chvíli lehly a odpočinuly. Někteří usnuli, včetně mě. Asi na hodinu, maximálně na dvě.
V sobotu jsme uklízeli. Doma jsem zalehla před obědem, prosím pěkně po kávě, a probudila se až ve tři. Večer jsem s rodinou grilovala hermelín a maso. Florbal nebyl. Málo lidí.
V neděli jsem trochu mrtvolně byla na mši svaté. Jednu chvíli mi bylo opravdu mizerně a myslela jsem, že budu muset zrušit účast na jedné odpolední akci.
Byla slavnost Seslání Ducha svatého. A u nás k tomu ještě první svaté přijímání.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Trochu mi vadilo, že byla zkrácena sekvence. Jen na dvě sloky. A to jako proč? Druhá věc, která mi vadila, při obnově křestních slibů nebyl užší kontakt s prvokomunikanty. Přímluvy četl také kněz. Proč je nečetly děti? Na konci bylo poděkování, ale lidé z toho nic neměli. Nic neslyšeli.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Na konci ale musím pochválit, a ráda pochválím, že bylo propuštění lidu s Aleluja. A písnička 407. Co mi ale chybělo, bylo slavnostní požehnání.
Navíc jsem trochu nepochopila spojení této slavnosti s prvním svatým přijímáním.
Dopoledne jsem se dívala na Pevnost Boyard. Odpoledne jsem jela na jeden farní den. Byl moc pěkný. Kdyby mě aspoň nebylo tak hrozně. A bylo tam také překvapení. Přijel se podívat i sám brněnský biskup Vojtěch Cikrle. A už je zdravý.
A to bude pro dnešek asi všechno. Takže přeji všem krásný další bezbolestný týden roku 2017.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené