Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

30.4.17

24.4. - 30.4.2017

Opět je tu neděle a za ní následuje svátek. Do práce se nejde. A co se dělo uplynulý týden?
V pondělí práce a učení. V úterý to stejné a taktéž ve středu. Ve středu byla ale jedna změna. Šla jsem na mši svatou. Liturgie probíhala jak je tady zvykem. Jen mě dost zarazilo, že v tzv. silném období což doba Velikonoční je, nebylo čtení ze dne. Žalm byl samozřejmě ze dne a trochu neseděl ke čtením.
Také jsem byla s kolegyní na kavíčku. Jako každou středu. Pěkně jsme si popovídaly.
Ve čtvrtek jsem se projela do Brna. Chtěla jsem koupit nějaké dárečky pro kolegyni. Naštěstí nepršelo, takže nákupy byly v klidu a pohodě.
V pátek jsem opět pracovala a učila se. Odpoledne jsem byla na mši svaté. Byla nezávazná památka. Čtení opět ze společných textů a k tomu přímluvy k mučedníkům. A to jako proč? Vždyť svatý Ludvík Maria Grigniona z Montfortu nebyl mučedník. Děsí mě, co se s liturgií děje.
V sobotu jsem se po dlouhé době aspoň trochu vyspala. Do devíti. Dopoledne i odpoledne jsem se snažila se věnovat morálce. Dokončila jsem poslední otázku asi o půl sedmé večer. Pak jsem šla na florbal. Dala jsem si pár gólů.
V neděli jsem byla na mši svaté. Liturgie probíhala jak je u nás zvykem, takže nic moc. Odpoledne jsem se dívala na Pevnost Boyard. A pak se dívala na Stargate.
A to bude pro dnešek asi všechno.
Co mě na zdejší liturgii velmi zaráží, je několikreré poklekání před svatostánkem. Svatostánek se má pozdravit pokleknutím při příchodu a při odchodu. Nikoli však při mši svaté. Další věc, terá mě zarazila, bylo, že se v pátek nenesla při obětním průvodu miska. Přijímalo se z ciboria, což je proti instrukcím druhého vatikánského koncilu, který říká, že věřící, kteří přistupují ke svatému přijímání, mají přijímat z těla Páně, které bylo proměněno ve mši.
No nic. Trochu jsem se z toho vypsala. I když si nejsem jistá, zda mi to poslední dobou pomáhá.
V sobotu jsem také odevzdala dvě práce do morální teologie, tak teď čekám na výsledek. Uvidíme.
Taky jsem v týdnu oslavila své sedmé výročí ministrování. Jen jsem nepsala nic na blog. A došlo také ke čtvrtému výročí odjezdu do Fatimy a Lurd. A na to už jsem něco málo napsala.
Tak teď se jdu učit. Aspoň chvíli.
Takže krásný další týden roku 2017.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené