Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

7.5.17

1.5. - 7.5.2017

Opět neděle a poslední prodloužený víkend skoro za námi. A co se dělo?
V pondělí byl státní svátek. Některé z nás stihly i uschnout. Mě nevyjímaje. Ráno jsem byla na mši svaté. Co se týká liturgie, moc si toho nepamatuju. Ach ten můj mozek přestává fungovat. Odpoledne jsem byla doma a učila se.
V úterý už na mě čekala práce. Naštěstí čas rychle utekl. Odpoledne jsem jela d Brna. Takže jsem učení moc nedala. Ale snažila jsem se.
Ve středu opět práce, posezení s kolegyní na kávičce a zákusečku a večer mše svatá. Co se týká liturgie, ani jsem ji moc nevnímala. Mozek mi nefungoval.
Ve čtvrtek práce a pořádné učení. Stihla jsem si projít všechny okruhy do morálky a taky jednu otázku do filosofie.
V pátek práce, učení, mše svatá. Z liturgie opět nic nevím. Chtěla jsem jít brzy spát, ale nějak se nezadařilo. Do jedenácti jsem se učila. Po mši jsem totiž musela jet do obchodu nakoupit něco k večeři.
V sobotu jsem vstávala v pět. Nakrmila jsem psa, sebe a vyrazila směr Olomouc. Tentokrát ne do školy. Jela jsem na ministrantský den. Bylo to naprosto super. Dostala jsem se do skupiny ministrantů 15+. Většina kluci v těch letech. Byla jsem tam až na pár výjimek nejstarší. Měli jsme super průvodce světem ministrantů starších patnácti let, měli jsme přednášku od Petra Vrbackého o přípravě na mši svatou, pak jsme měli přenášku, proč dělat ministrantské schůzky i pro starší ministranty. Pak nastala velká hra, kdy jsme měli spolupracovat ve skupině asi třiceti lidí na biblickém kvízu (většinu otázek jsem věděla z hlavy bez pomoci Bible) a pak při různých úkolech v parku.
Byl to nádherný den. Spousta prostoru na duchovní rozhovory. Bohužell i tento den skončil. Bylo mi moc smutno.
Domů jsem dojela až skoro v osm. Učila jsem se do jedenácti. Opět jsem neměla možnost se pořádně vyspat.
V sobotu byla také mše svatá. Jediné, co jsem nepochopila, že bylo Gloria. Jinak všechno ostatní jsem pochopila. I to, proč byla červená. Byla to pontifikální mše s brněnským biskupem.
V neděli jsem byla na mši u nás. Z liturgie si opět nic nepamatuji. Odpoledne jsem byla na křtinách, ministrovat. Užívala jsem si to, protože to bylo na dlouhou dobu naposledy.
A to bude pro dnešek asi všechno. Zítra se nemusí do práce, ale mě práce nemine, protože se musím nachystat.
Takže přeji všem krásný další týden roku 2017.
Vaše trochu smutná Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené