Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

22.1.17

16.1. - 22.1.2017

Opět neděle. A zítra opět do práce. A co bylo v týdnu?
V týdnu jsem se začala učit. Ještě se ale vrátím k neděli, kdy jsem dočetla Hobita. Článek nevyšel, protože jsem byla bez počítače. Po práci jsem si pro něj jela do Brna. Moc jsem se tedy neučila.
V úterý už jsem se více věnovala učení. A taky jsem začala pociťovat blížící se nachlazení.
Ve středu byla práce, učení a tichá mše svatá. Stále nechápu, proč si kněz po collectě a post communio nesedá. Byla tichá, protože nebyl žádný varhaník. A taky žádný ministrant. Zpívání žalmu od ambonu jsem odmítla, protože v hudební výchově ve škole jsem měla problém písničku udýchat.
Ve čtvrtek opět práce, učení a taky přemýšlení, zda mám svůj nový počítač reklamovat. Mám totiž na monitoru fleky. A ne od svačiny.
V pátek opět práce, trochu učení, kafíčko, mše svatá a orchestr. Při mši svaté jsem se "jen" dívala.
V sobotu pro mě nastal trochu zvláštní den. Těšila jsem se na něj. Dopoledne proběhlo normálně. Odstrojili jsme stromek, protože už byl dost poznamenaný teplem a suchem pokoje. Odpoledne jsem vyrazila do kostela. Událost nebyla pro některé veselá, pro mě ovšem ano. Po několika dlouhých měsících jsem opět ministrovala a po několika letech ve své vlastní farnosti, ve které jsem vyrůstala.
Liturgie probíhala jak měla. Měla jsem trochu strach, zda udržím misál protože trochu přibral od reedice. Ale zvládla jsem to. Ruce se mi moc netřepaly. Aspoň to mi řekl po mši kněz. Nejsem si vědoma nějaké chyby. Užívala jsem si to. Bohužel je to na delší dobu naposledy.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Jen bych chtěla poznamenat ospalost jednoho ministranta, který si ke kadidelnici zapomněl vzít loďku. Tak se pro ni vracel. Ovšem už to narušilo poklidný průběh celé liturgie. Moje chyba tam byla taky. Až u hrobu, kdy jsem si nebyla schopna vzpomenout, kde je pokračování. Ale moje chyba tak nenarušila průběh liturgie, jako problém s navikulí.
Zbytek odpoledne proběhl normálně. Večer jsem se dívala na poslední díl nového Vinnetoua. Nic moc. Můj názor je tady na blogu.
V neděli jsem byla na mši. Liturgie probíhala stejně, jako vždy. Žádná změna. Ani k lepšímu, ani, bohudík, k horšímu.
Odpoledne jsem se učila, odstrojila stromek u babičky a odpočívala. Samozřejmě jsem se věnovala filosofii. Nejraději už bych ji měla za sebou. Nebaví mě to. Ale je to nutné, abych tu filosofii udělala, protože jinak končím se školou. Což tedy nechci. Už mám totiž zařízenou bakalářskou práci na katedře liturgické teologie.
A to bude pro dnešek asi vše. Vrátím se pěkně k učení.
Vám všem přeji krásný další týden roku 2017.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené