Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

11.9.16

5.9. - 11.9.2016

Opět neděle. Tentokrát v rámci Historických slavností. A co se dělo, než došlo na slavnosti? Celkem dost věcí.
V pondělí jsem pracovala. Pět hodin. Pak přípravy a odpočinek. To stejné v úterý a ve středu. Ve středu jsem si udělala radost. Šla jsem si zahrát na varhany. Po víc jak půl roce. Vyšel k tomu i článek. A stihla jsem si také domluvit odvoz na neděli. Pojedu do jiné farnosti.
Ve čtvrtek opět práce a pak lékař. Naštěstí mi nic nenašel.
V pátek práce a odpočinek. Prípravy jsem si stihla udělat ve škole. Stejně tak opravit sešity. Odpoledne jsem byla v obchodě, musela jsem si sehnat šuplíky do školy, abych neměla poházené učebnice. Pak jsem šla na mši.
Tam jsem zjistila, že jsem přišla i o zpěv žalmů. Tak už radši nebudu chodit vůbec. Obrali mě úplně o všechno.
Pak jsem byla v orchestru. Čekají na nás důležité akce. Jedná se o soboty. Jako naschvál o ty, kdy mám školu. Tak nevím. V těch termínech mám Nový zákon a Dogmatickou teologii, o kterou opravdu nechci přijít. Tak nevím, jak se rozhodnu.
V sobotu nastal den D, aspoň pro mě, a nejen pro mě. Jela jsem ministrovat na svatbu. Těšila jsem se jako malé dítě, ale na druhou stranu jsem měla strach. Dost velký strach. Strach z toho, že to nezvládnu, že udělám nějakou naprosto neodpustitelnou chybu. Naštěstí se tak nestalo, a já si ministrování v klidu užila. Taktéž k tomu vyšel článek.
Odpoledne jsem se šla podívat na průvod, lízla si burčáku a pak se věnovala rodině. Jako každý víkend. Chvíli jsem seděla na terase a všimla si jednoho motýla, tak jsem vytáhla foťák a fotila.
Foceno z terasy u psa na dvoře. Tipla bych tak pět šest metrů vzdálenost.
Večer se grilovalo. A pak byl ohňostroj.
Docela pěkné. Mám z toho i nějaké fotky. Není to nic moc světoborného, ale zkusila jsem to. Hlavně o to mi šlo. A taky mi šlo o to si ten ohňostroj užít.
Takže malá ochutnávka.
Jsem si vědoma toho, že fotka není dokonalá. Snažím se řídit se tím, že foťák nedělá fotografa. Více snímků v galerii v nové složce s naprosto (ne)originálním názvem Ohňostroje.
V neděli jsem jela do farnosti, kam jsem jezdívala po tři roky každou neděli ministrovat. Dneska jsem neministrovala. Jsem nežádoucí. Tak jsem seděla v lavici a přečetla si první čtení. Čtení z druhé knihy Mojžíšovy.... Byla jsem ráda aspoň za to čtení, když už nic jiného. Jen je škoda, že kněz tam byl v NEDĚLI sám. Ve všední den to pochopím, ale v neděli?
Dopoledne místo mše u nás ve farnosti, jsem šla s rodinou na výlet. Pěkně po Hornických stezkách. Vycházka pěkná, jako vždy a letos celá. Loni byla zkrácená kvůli blátu na cestě.
Na oběd jsme se stavili do restaurace a pak domů. Ještě jsem si koupila takové pěkné dřevěné růžičky na drátku. Jak krásné měli barvy, nemohla jsem si vybrat. Nakonec jsem zvolila červenou (jakou jinou, že?), zelenou a takovou přírodní. Všechny po třech. Snad se dokopu k tomu, abych si je vyfotila. A pak už jen kávička a odpočinek.
A to bude pro dnešek asi všechno. Takže přeji krásný další školní týden roku 2016.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené