Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

18.9.16

12.9. - 18.9.2016

Tak je opět neděle a s ní rekapitulace týdne.
Od pondělí do pátku jsem chodila do práce. Jak jinak, že?
Ve středu jsem si šla opět zahrát. Bavilo mě to. Měla jsem z toho radost. Jen ta jedna písnička, co nebyla dost nacvičená, tak se hrála hůř a hůř. Ale zbytek se dařil. Včerně ordinaria a Sanctu.
Ve čtvrtek jsem šla z práce dříve a jela do lázní. Na tři hodinky. Navštívila jsem lázně v Rakousku v Laa. A řeknu vám, že to stojí za to. Možná to vyjde levněji než Moravia Land.
V pátek jsem odpoledne šla na mši. A bude....., protože dlouho nebyla.....
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Mše svatá v pátek byla s jiným knězem. Ale to by mi až tak nevadilo. Docela dost mě zarazilo, že místo zeleného, nebo červeného ornátu vyšel ze sakristie ve fialovém. Co se to děje? Nakonec jsem se dozvěděla, že je zádušní. Tak ok, být to může. Orace, ferie ze zádušní mše. Ale proč byla vynechána část, kdy se za zemřelého modlí kněz v eucharistické modlitbě? Tam je obecně za zemřelé, ale při zádušní mši, což je za zemřelé, by ta vsuvka měla být také.
Na konci mše pak bylo ještě jedno kázání pro děti o sv. Ludmile.
Měla jsem z té mše trochu divný pocit.
Pak jsem zamířila do ZUŠky do orchestru. A pěkně jsem si zahrála a pobavila. Měla jsem z toho stejně příjemný pocit, jako ze středečního hraní.
V pátek jsem šla spát brzo. Spíš jsem se snažila, ale nějak se to nepovedlo. V sobotu jsem vstávala o půl šesté. Proč? Jela jsem do školy a moc jsem se těšila. Na novinky od kolegů a kolegyň.
Hned první hodinu jsem měla systematickou filosofii. Pak byla mše svatá, votivní k Duchu svatému. A pak pokračovala systematická filosofie. Po druhé hodině výuky se ozvala jedna lehce vulgární, ale naprosto výstižná hláška. Všichni včerně vyučujícího jsme se zasmáli.
Taky jsem se donutila k tomu, abych konečně oslovila svého budoucího vedoucího bakalářské práce. Teď jen stanovit téma a jít na konzultaci. Nějakou představu už relativně mám. Teď spíš půjde o to, zda s tím vedoucí bude souhlasit. Uvidíme.
Po čtyřech hodinách systematické filosofie byl předmět, který si nechávám uznat. Jedná se o předmět Učitel a žák - subjekty edukace. Proč bych se to všechno měla učit znovu?
Domů jsem jela opět autobusem. Žluťákem. Jela jsem s ním i do Olomouce.
Cesta proběhla v pohodě. Nechala jsem si uvařit čaj a snažila se odpočívat. Do Brna jsme přijeli s drobným zpožděním, ale vlak do Tetčic jsem v pohodě stihla. A pak už jsem byla doma. Na florbal jsem nešla. Teda vlastně šla, ale jen se podívat a pozdravit.
V neděli jsem byla na mši. Probíhala v celku dobře. A zahrála jsem si na varhany. Sice jen dva řádky, ale zahrála. Jen jsem se opět vysekala hned na začátku, ale opakování už bylo dobré a bez chyby. A pokračování také bylo dobré. Pak jsem jen preludovala.
Odpoledne jsem byla doma.Venku bylo docela temno a nepěkně. Takže žádná procházka. Místo procházky jsem se připravovala do práce a do školy. Myslím do teologie. Vytiskla jsem si vše potřebné, jen ta systematická filosofie je ještě v počítači.
Pak už jsem se věnovala knize.
A to by mohlo být všechno. Do práce jsem nachystaná, tak se můžu začíst do Pána prstenů. Hurá. Jo a koupila jsem si včera na fakultě knížku s názvem Fenomén J. R. R. Tolkien, životopis pána příběhů od Colina Durieze.
A taky jsem během týdne občas vytáhla foťák a fotila. No hlavně měsíc. Takže přikládám foto.
Prvně měsíc.
A poslední fotka bude mé nové knížky.
Tak to bude pro dnešek všechno. Takže přeji krásný pohodový další týden roku 2016.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené