Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

3.7.16

27.6. - 3.7.2016

Tak opět neděle, neděle plná překvapení. Ale začnu od pondělí.
V pondělí se už neučilo. Ale do práce jsem šla. Odpoledne jsem jela na pohovor. Dopadl relativně dobře.
V úterý opět v práci a snaha o úklid třídy. Včerejší pohovor skončil špatně. I přes to, že jsem byla "přijatá". Odpoledne další pohovor a mše svatá. Jedna z posledních.
Ve středu opět úklid třídy a překvapivě pohovor. Večer mi bylo náležitě špatně. A večer byla taky mše svatá. Jediné, co mě na středě štve, že jsem nebyla a ani neviděla svěcení biskupa Mons. Pavla Konsbula. Tak snad najdu v archivu TV Noe.
Ve čtvrtek vysvědčení pro moje zlatíčka. Naštěstí už nebyl žádný pohovor a já si konečně mohla užít volné odpoledne. Večer jsem šla na mši svatou. Poslední s otcem Pavlem. Na chvíli se sice vrátím, ale otec už tam nebude. Tak jsme se rozloučili a dostala jsem požehnání. Večer jsem začala balit.
V pátek jsem vstávala docela pozdě. Vzbudily mě zvony na kostele, takže v sedm. Sbalila jsem pár do budoucna nepotřebných věcí a jela do Brna na promoci sestřenice.
Promoce byla pěkná. A absolventi se docela dost nachodili. A nemohli vyhazovat čepice, neměli je a neměli ani taláry.
Pak byl oběd a cesta na byt. Naplnil se celý kufr auta a samozřejmě se odvezly všechny květiny. Většina.
V sobotu jsem nevytáhla paty z domu. Po dlouhé době. Taky jsem po dlouhé době hrála hry na počítači. Samozřejmě po splnění povinností k jedné farnosti.
V neděli jsem byla na mši a byla jsem velmi mile překvapena.
LIRUTGICKÁ POZNÁMKA: Moc musím pochválit ministranty. Po dlouhé, velmi dlouhé době si sehnali černé boty. Protože liturgická obuv je černá. Červenou používal jen papež. I když Svatý otec František má také černé boty. Takže ještě jednou VELKÁ POCHVALA pro ministranty. Hned se na to dalo lépe dívat. Byla to krása....
Jen jednu výhradu k tomu mám, ale nebudu ji ventilovat. Moje svědomí by mi to nedovolilo.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: A dneska bude ještě jedna. Trochu mi vadilo, že byla opět druhá eucharistická modlitba. I když byla neděle...
Odpoledne jsem se dívala na mši svatou, která proběhla ve středu, na slavnost sv. Petra a Pavla, patronů brněnské dieceze. Bohužel jsem nemohla být přítomna ani jsem nemohla ji sledovat přes televizi. Ano, našla jsem v archivu biskupské svěcení a moc se mi to líbilo. Dlouho si budu vyčítat, že jsem tam nešla....
A nakonec přidávám foto kytiček a dárečků od děti.
Takže přeji krásný prázdninový týden roku 2016.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené