Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

17.4.16

11.4. - 17.4.2016

Tak jsem opět zde. Prostě neodolám, abych něco koncem týdne nenapsala. A teď začnu pěkně od pondělka.
V pondělí jsem byla v práci. Odpoledne jsem byla natolik unavená, že jsem neměla sílu cokoli dělat. Možná jsem se ale chvíli věnovala i tomu učení.
V úterý jsem opět pracovala. Odpoledne jsem se snažila se učit. Večer jsem byla na mši svaté.
Ve středu jsem po návratu z práce asi na půl hodinky usnula. Pak jsem se věnovala teologii. Docela byla zajímavá návštěva obchodu. Došla jsem tam a všude byla tma. Naštěstí měli ochotnou prodavačku a ta mi donesla, co jsem požadovala.
Ve čtvrtek jsem opět pracovala a učila se. Večer jsem byla na mši. A užívala jsem si to. Pak jsem se opět věnovala učení.
V pátek jsem pracovala a pak jsem jela domů. Doma jsem si stihla na chvíli zdřímla. Pak jsem šla na mši svatou. Na nějaký liturgická lapsus si nemůžu vzpomenout. Možná ani žádný nebyl a nikdo mě nedrásal mé liturgické srdce. Potom jsem šla do orchestru. Docela jsem si zahrála.
V sobotu jsem byla na mši také. Hned ráno.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Docela mě zarazilo, že opět nebyly přímluvy. Druhé moje zaražení bylo, že orace si preface byly z památky, která v liturgickém kalendáři není ani nezávazná. Nechápu.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Potěšující zprávou pro mě bylo, že konečně byl Římský kánon. Na ten jsem se těšila celý půst, že bude o Velikonocích. Tak nic.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Teď když jsem psala o Velikonocích, tak v prefaci byla drobná chyba, které si běžný smrtelník věřící nevšimne. Místo v době velikonoční bylo o Velikonocích. Ty už skoro tři týdny nejsou.
Dopoledne jsem se snažila se učit teologii. Je to docela obtížné. Taky jsem se nachystala do práce. Taky jsem se prošla na zahradu a fotila. Snad se brzy dokopu k tomu, abych přetáhla fotky. Nějak se mi nechce.
Večer jsem byla na florbale. Dala jsem si tři góly, ale jako poslední dobou mě to nebavilo. Jednu chvíli jsem musela na vzduch, protože mi bylo špatně.
V neděli jsem byla na mši. Liturgii jsem se snažila sledovat, ale nějaké anomálie jsem si nevšimla. Jen jsem si musela obhajovat žalm, který chtěl někdo nahrati alelujovým žalmem, což mi přišlo dost nelogické.
Žalm nakonec byl a byl i alelujový verš před evangeliem. A taky jsem se dočkala Olejníkova ordinária. Po dlouhé době, tak jsem si to užívala.
Odpoledne jsem se snažila se učit teologii. Skoro jsem to dokončila. Zbývá mi dokončit poslední okruh, který se týká významných teologů. Mezi nimi je i sv. Tomáš Akvinský. Tak jsem zvědavá, co všechno jsem si zapamatovala. Dokončím tento předmět a začnu se učit filosofii. To bude horší.
Pak jsem jela na byt a pokračovala v učení.
A to bude pro dnešek asi všechno, takže přeji krásný další týden roku 2016.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené