Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

28.2.16

22.2. - 28.2.2016

Tak jsem opět zde. Po celém dlouhém týdnu. Celkově týden byl nejvíce odpočinkový za poslední dobu. Aspoň pro mě. Ale teď začnu v pondělí.
V pondělí jsem pracovala. A pak se i věnovala dokumentům Druhého vatikánského koncilu. Přesněji řečeno dokumentu Lumen gentium.
V úterý jsem opět pracovala a věnovala se dokumentu. Večer jsem šla na koncert Esther Yoo. A opět jsem byla příjemně překvapená. Užívala jsem si to, protože jsem seděla v první řadě a mohla vidět, jak hudbu prožívá, jaký má k hudbě, dalo by se říct velmi intimní vztah. A musím uznat, je vážně výborná. Dokázala využít a rozmnožit hřivnu od Boha.
Ve středu jsem opět pracovala a snažila se číst. Taky jsem pomalu začínala balit věci, které budu doma potřebovat.
Ve čtvrtek jsem pracovala a balila a učila se.
V pátek jsem byla na jedné školní soutěži. Jen se podívat, protože moji svěřenci bohužel nepostoupili do dalšího kola. Ale to vůbec nevadí, protože je důležité se zúčastnit. Výhra už je jen ta třešinka na dortu.
Odpoledne jsem jela domů s nádhernou květinou v ruce. Bohužel jsem ji ještě nevyfotila a asi ani nevyfotím. Nějak se mi nechce.
Odpoledne jsem byla na mši. Zazpívala jsem si žalm pěkně od ambonu. Na to, že jsem si ho přečetla během čtení, dopadl výborně.
Potom jsem šla do orchestru a docela jsem si zahrála. Na violu.
V sobotu jsem byla doma a balila se. Kam? To si nechám na příští týden. Večer jsem místo florbalo šla do divadla. Po velmi dlouhé době. Byla jsem na muzikálu Duch. Je to podle filmového zpracování, ve kterém hrál Patrick Swayze. (Omlouvám se, pokud jsem to jméno napsala špatně, nevím, jak se to píše.)
A v neděli jsem byla na mši. A nestačila jsem se divit.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Opět dva misály na oltáři, klanění se svatostánku (nejspíš se má poklekat, což kněz dělá, ale ministranti ne, úklona při mši svaté patří oltáři, ne svatostánku)
LP.: Další věc, kterou ale pochválím, je, že sbírka už probíhá tak, jako dříve, aniž by kněz musel čekat.
LP.: Docela mě ale zarazilo, že u nás budou i mše ve všechní den o půl osmé ráno. Což mi přijde dost nelogické, protože ráno nikdo nepřijde. Maximálně důchodci, kteří nechodí do práce a nemohou dospat. Navíc mě zarazilo, že ty mše nebudou v ohláškách, což mi příjde ještě horší, protože ti, co jsou přes týden pryč, tak nemají šanci se dozvědět, zda mše svatá je, nebo není. další věcí je to, že ty mše, které jsou nyní přidány, jsou z důvodu, že jeden kostel, který spravuje tentýž kněz, je v rekonstrukci a proto tam nebudou bývat mše. Tak proč nejsou přidány mše do kostela a farnosti, pod kterou ten kostel v rekonstrukci patří? Jedná se o filiální kostel.
LP.: A v poslední části liturgické poznámky se zarazím nad tím, že opět nebyla modlitba nad lidem, která je o nedělích ana Popeleční středu předepsaná. Tak proč? Vždyť je reedice misálu a tam ty modlitby jsou. Sice nevím přesně kde, ale jsou tam. Ach jo.
V neděli odpoledne jsem odpočívala a snažila se dokopat k dočtení dokumentu Lumen gentium. Nějak mi to nešlo. Tak jsem se podívala na kousek dokumentu Podél obratníku Raka a šla psát článek. A možná už se dostanu i k tomu čtení.
Tak, abyste nepřišli o fotku, tak dnes přidávám fotku měsíce z týdne. Bohužel už si nepamatuji, který den byla pořízena.
Tak se můžete pokochat. Je poznat, že se mi klepaly ruce a byla mi zima. A to jsem se opírala o parapet okna. Moc mi to nepomohlo.
Tak jsem dočetla dokument, a teď na mě čeká napsat, ktera kapitola, článek či články považuji za nejdůležitější pro ekleziologii. Tak mám co dělat. Ale já to zvládnu.
Tak to bude pro dnešek asi všechno. Přeji všem krásný další týden roku 2016. A ještě upozornění, mám prázdniny a hodlám toho využít naplno. Takže sbohem příští neděli. I když možná i dřív.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené