Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

14.6.15

24. týden 2015

Týden plný změn v režimu dne. Jak jsem již minulý článek předesílala, získala jsem měsíční zaměstnání v mateřské školce. Můj první týden v práci uběhl jako voda, ale teď začnu hezky od začátku, od pondělí.
V pondělí jsem poprvé jela do školky. Těšila jsem se, ale byla jsem si trochu nervózní, jak děti budou reagovat. Trochu se mě bály, ale brzy si zvykly. V pondělí proběhlo všechno v pohodě. Dětem jsem se nejspíš zalíbila. Do svého nového bydliště jsem dojela relativně také brzy. A stihla jsem i mši svatou. A tu jsem si tedy řádně užila. V roli ministranta. Sice jsem vůbec nic nedělala, jen seděla, stála a klečela, ale i tak jsem si to užívala. Po dlouhé době jsem se na tomto místě ocitla a byla jsem za to vděčná.
V úterý jsem opět jela do školky. Děti si na mne už zvykly a nebály se mě oslovit, pokud něco potřebovaly. Už jsem se také začala aspoň trochu orientovat ve jménech. Aspoň co se týká třídy, kde jsem já. Z práce jsem se částečně projela autobusem a částečně pěšky. Taky jsem potkala jednoho pána s bryčkou a zeptala se na nějakou zkratku. Poradil mi a od příště chodím zkratkou. Spíš doufám, že jezdím. Nechám si dovézt kolo a budu aspoň část cesty do práce jezdit na kole.
Ve středu jsem jela na výlet. A docela daleko. Do Hodonína na pirátskou plavbu po řece Moravě. Pro děti byl připraven pěkný program s hledáním pokladu. Poklad jsme našli a bezpečně se vrátili do školky. Do mého bydliště jsem se dostala opět částečně autobusem a zbytek autem. Taky mi byl doručen modem na internet, tak jsem se po třech dnech mohla podívat, zda jsem neprošvihla nějaký termín pohovoru. Naštěstí se to nestalo. Jen jsem odepsala na jednu nabídku pohovoru, že se bohužel nemohu dostavit, protože v danou dobu pracuji.
Ve čtvrtek jsem jela na jeden pohovor. Proběhlo to docela dobře. Hned mi bylo oznámeno, že jsem prošla a že mě možná pozvou na ukázkovou hodinu. Práci jsem stihla. Děti byly docela hodné, pěkně spinkaly a papaly. Jedna radost.
Domů jsem šla pěšky. Šlo se celkem dobře, až na to teplo, ale začínám si zvykat.
Večer jsem byla na mši svaté. Užívala jsem si to, protože jsem ministrovala. A šla jsem si pro konvičky, pak s patenou a sklízela jsem kalich. Třeba se příště už dohrabu k tomu misálu, ale nebudu se vnucovat.
Po mši jsem si popovídala se zdejší omladinou, dostala jsem kytičku růží. A červených. Moc mě potěšila.
Přidávám fotku. Bohužel je foceno jen mobilem.
Pak jsem se trochu prošla při západu slunce a pokochala se letadly. Modely letadel. Prvně jsem si myslela, že mi kolem domu jezdí nějaký motorkář a pak jsem zjistila, že to jsou modely se spalovacím motorem. Tak jsem se šla podívat blíž.
A do pozdních večerů se balím do postele s hrnkem čaje a knihou. Půjčila jsem si znovu, ani už nevím po kolikáté, Pána prstenů. A stále objevuji nové a nové věci. Tahle kniha se dá číst stále dokola. Nikdy neomrzí. Zvlášť po tom, co jsem o tomto díle přečetla filozofickou knihu.
V pátek jsem opět pracovala. Děti byly v pohodě, tak jsem si to užívala. Po práci jsem jela domů.
V sobotu jsem byla ráno na mši svaté. A neodpustím si...
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Ignorace oltáře, nejmenší ministrant s největší knihou a patenou.
A zazpívala jsem si žalm. Pěkně od ambonu, jak jsem byůa zvyklá v pátek. Ten žalm jsem se učila pět minut přede mší a zvládla jsem ho bez chyby.
Odpoledne jsem se dívala na svou oblíbenou Pevnost Boyard a na chvíli šla na zahradu. Částečně jsem vyplevelila hrášek a cestičky kolem něj. Pak už jsem toho měla dost a šla si dát pořádnou sprchu.
Večer se konečně přihnal ten slibovaný déšť.
V neděli jsem zcela neplánovaně šla na mši svatou. Chtěla jsem jít až odpoledne před jednou akcí. O té akci budu psát až příští týden.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Musím dnes chválit četbu pastýřského listu, která proběhla v místě, kde měla být. Hurá. Jinak opět byla ignorace oltáře. Chtělo by si to přečíst a prostudovat mé oblíbené IGMR. A není to zas tak tlusté. Má to jen nějakých sto stran, což není tak moc. A taky mi opět vadila druhá eucharistická modlitba v neděli!!
Taky jsem zcela nečekaně hrála. Zjistila jsem to asi deset minut přede mší a nedopadlo to až tak špatně na to, že jsem na to skoro dva týdny ani nesáhla. A pokud nepočítám tu středu před týdnem, tak je to ještě déle. Kyrie bylo asi nejhorší. Jednu chvíli jsem hrála bez pedálu. Někde jsem se sekla. Gloria už bylo i pod tlakem v pohodě a snad i bez chyby. Credo bylo bez chyby a Sanctus a Agnus Dei také bez chyby. Ještě jsem zapomněla na modlitbu Páně. Ta se také povedla. Jen jsem lid trochu prohnala.
Pak jsem odpoledne jela na jednu akci, ale o tom až zase příští týden.
Tak to by pro dnešek bylo asi všechno. Přeji všem, co se dostali až na konec textu, krásný další předprázdninový týden roku 2015.
Vaše Vanimaré

P. S.: Článek je přednastaven, protože v danou dobu budu na akci.
V.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené