Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

19.4.15

16. týden 2015

Tak opět neděle. V pondělí musím zase do Olomouce, na jednu stranu se mi nechce, na druhou stranu aspoň vypadnu z baráku na pár dní. Ale teď k týdnu, co proběhl.
V pondělí jsem naposledy jela do školy, kde jsem byla na praxi. Jela jsem si pouze pro hodnocení a rozloučit se s vyučujícími. Domů jsem se krásně prošla. Autobus žádný nejel a bylo pěkně, tak proč se neprojít, že? Do oběda jsem byla doma. Odpoledne jsem se vrhla na opravu diplomky. Opravila jsem, co se dalo a taky jsem přidala obrazové přílohy a zastavila jsem se u 100 stránky.
V úterý jsem 100 překročila. Chudák tiskárna, co to bude tisknout. Ale před překročením poštu stránek jsem ráno byla na mši svaté. Byla naprosto mimořádně v úterý a ráno. Moc lidí nepřišlo a ani se nedivím, protože většina jsou pracující lidé a taky studenti a školáci. Na mši bylo celkem osm kněží. Na liturgii se dalo dívat. Po dlouhé době k ní nebudu mít žádnou připomínku.
Zbytek dne jsem strávila nad diplomovou prací. Snad nebude další problém a budu ji moct odevzdat. Délka je 105 stran.
Ve středu jsem si dopoledne roztřídila otázky ke státnicím. Zatím jen psychologické, zbytek není vytisknutý. A dala jsem si oběd venku. Bylo tam pěkně, tak proč ne, že? Chutnalo mi.
Odpoledne jsem se snažila učit. Prošla jsem si šest otázek ke státnicím. Žalostně málo...
Večer jsem nebyla na mši svaté, protože nebyla. Mše svatá byla nahrazena v úterý ráno. Byla jsem kdysi dávno zvyklá chodit na mši každý den, teď mi to chybí. Chybí mi to každodenní povzbuzení.
Ve čtvrtek jsem se začala učit a čekala jsem na reakci mé vedoucí DP. Odpovědi jsem se dočkala a po drobných úpravách jsem diplomovou práci vytiskla. Skončila jsem na stránce s číslem 105. Teď ji ještě nechat svázat a je to za mnou. Aspoň tahle část.
Ve zbytku dne jsem se snažila učit. Prošla jsem si ty otázky, co jsem stihla ve středu a prošla si další tři. Není to moc, ale aspoň něco. Taky jsem si dovytiskla ty zbývající otázky do pedagogiky a češtiny a uspořádala si je do složek. Hromádka je do pěkná a ještě tam není přidaná matematika. No, jsem zvědavá jak to všechno natlačím do hlavy. Mám co dělat a mám na to měsíc.
Odpoledne jsem byla po čtyřech projitých otázkách hrát na varhany a zpívat na mši. Liturgická poznámka nebude, protože není moc času. Učení je teď přednější. Až se budu učit na státnice z liturgiky, tak těch poznámek tu bude víc. Už se těším.
Po mši jsem šla ještě do orchestru. A dostali jsme odměnu za poslední vydařený koncert.
Foceno mobilem a položeno na státnicových otázkách z psychologie. Přesněji na první otázce, která se týká psychoanalýzy a S. Freuda a dalších směrů ve 20. století.
V sobotu jsem v učení pokračovala. Prošla jsem si dalších šest otázek a vypsala si informace. Udělala jsem toho víc, než jsem očekávala. Počítala jsem s tím, že si projdu jen pět otázek. Následně jsem zjistila, že jednu otázku nemám kompletní, takže si ji budu muset projít ještě jednou. Ale nějaký ten základ tam je.
V sobotu jsem také zjistila, že jsem se nepochlubila uháčkovaným polštářkem. Takže přidávám teď.
Tak tady je v celé své kráse. Foceno mobilem. Jak jinak, když se mi nechce pro foťák.
Večer jsem byla na florbale. Docela to ušlo. Dala jsem si šest gólů, pěkně jsem podělila oba brankaře.
V neděli jsem byla na mši. Hrála jsem a docela to šlo. Jen jsem měla asi jedno zaváhání v Gloria a jedno v Credu, ale oboje jsem dohrála. Pak jsem jednu chvíli přemýšlela u Agnus Dei, kde vlastně hraju, ale nijak mě to neovlivnilo. Liturgická poznámka nebude ze dvou důvodů. První důvod je ten, že se musím učit na státnice a ten druhý je takový, že bych se stejně opakovala. A to mi přijde jako plýtvání písmenek.
Odpoledne jsem se snažila učit se, ale moc mi to nešlo. Prošla jsem si tedy dvě otázky z psychologie a šla se projít na dlouhou dvouhodinovou procházku. A nešla jsem sama. Vzala jsem s sebou svého čtyřnohého černého miláčka a taky foťák, abych nemusela fotit mobilem.
Tak tady je malá ochutnávka.
Na této fotce je detail květů, asi třešeň.
Na další je trochu tmavší a smutnější. Spíš než na jaře to vypadá jako na podzim.
Můj tradiční objekt k focení.
A poslední fotka, kterou sem dám. Black, už je taky z něj stařeček. Však má na to věk.
Zbytek fotek najdete na tradičním místě.
Procházka mi pomohla. Aspoň k tomu, že jsem byla unavenější než předtím.
Tak to bude pro dnešek asi všechno. Jdu se zase pěkně pokusit se učit. Přeji všem krásný další týden toku 2015.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené