Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

1.3.15

9. týden 2015

Tak neděle je opět zde. Prázdniny pomalu končí a školáci půjdou opět do školy. A mě to čeká také. A co se dělo minulá týden?
V pondělí jsem jela do Olomouce. Cesta proběhla relativně v klidu. Vyřídila jsem si, co jsem potřebovala a dvě hodiny po příjezdu do Olomouce jsem jela zase zpátky. Pěkný výlet.
V úterý jsem byla doma, dělala jsem přípravy do školy. Nic moc se za ten den nestalo.
Ve středu jsem se začala balit na hory. Sice jen na tři dny, ale aspoň na chvíli. Večer jsem byla na mši svaté. Liturgická poznámka nejspíš nebude. Nic extra se nedělo. Jen nebyla modlitba nad lidem, ale ta není ve všechní dny závazná. Možná je lehce zmíním a vyzdvihnu nový homiletický direktář. Zatím byl jen v Italštině a teď byla i část přeložena do češtiny. Tento direktář je závazný. Bohužel pro některé to znamená, ne nemohou kázat o naprosto nevhodných věcech. Podívat se můžete na mých oblíbených stránkách liturgie.cz. 
Ve čtvrtek jsem vyrazila na výlet do hor. Těšila jsem se. Když jsem dojela, byla jsem se jen lehce projít. Naznala jsem, že nemá cenu nějaké lyžování hrotit, že si klidně můžu zalyžovat i den další. Tak jsem se tedy jen prošla po městě. Po večeři jsem se vydala na další procházku.
V pátek jsem byla konečně po třech letech lyžovat. Vydržela jsem to půl dne. Pak už byla sjezdovka moc rozbitá a nedalo se v klidu a pohodlně jezdit. Navíc už jsem byla unavená. Tak jsem to zabalila a šla se trochu osvěžit do aquaparku. I když to je silné slovo. Docela malý aquapark. Ale nebudu si stěžovat. lepší než nic. Do aquaparku jsem šla pěšky, tak jsem šla pěšky i zpátky. Cestou jsem se stavila na večeři v pizzerii.
V sobotu jsem jela domů. Moc se mi nechtělo. Dojela jsem tak, abych stihla většinu Pevnosti Boyard. Pak jsem brzy zalehla a spala. Byla jsem unavená.
V neděli jsem byla na mši svaté. Nechápu, proč bylo kázání o svatbě v Káně Galilejské, když v evangeliu se mluvilo o Proměnění Páně. Hlavně že se mohlo mluvit o vínu.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Homiletický direktář nejspíš někdo nečetl, když nekázal o tom, co bylo v evangeliu.
Dál jsem neposlouchala, neb jsem musela cvičit Credo. Ano, hrála jsem. Jen ordinarium a chvíli jsem preludovala. Na začátku bylo jen Kyrie. Gloria v postní době není.
Pak jsem hrála až již zmíněné Credo. Jednu chvíli jsem se v něm lehce vysekala. Danou frázi jsem dohrála jen jednou rukou. Pak jsem hrála Sanctus a Agnus Dei. Ty dvě části už byly v pohodě a já je bez chyby dohrála.
Odpoledne jsem se dívala na pevnost Boyard.
Tak to bude pro dnešek asi všechno. Přeji všem krásný březnový týden roku 2015.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené