Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

22.2.15

8. týden 2015

Tak jsem opět tu, na prahu jarních prázdnin. Konečně prázdniny. A taky jsem tu mimořádně dvakrát. A co se dělo? V celém článku...
Od pondělí jsem nastoupila do školy na praxi. Měla jsem náslechy celý den. To je pět hodin. Docela záhul na zdravou osobu natož na nachlazenou. Ano, nachlazení z minulého týdne jsem nevyležela. Neměla jsem pořádně kdy. Tak jsem v pondělí přežila pět hodin ve škole. Odpoledne jsem si zpracovala protokoly a teď netuším, co jsem dělala. Nejspíš jsem háčkovala.
V úterý to bylo skoro stejné. Jen hodiny byly jen čtyři. Ale i tak. Pak jsem pátou hodinu čekala na kolegyni, aby mi řekla, co si mám připravit na středu. Tak jsem čekala. Pomalu jsem si dělala přípravy a pak je s ní zkonzultovala. Odpoledne jsem to všechno napsala do počítače a myslím, že jsem znovu háčkovala.
Ve středu už jsem učila. Měla jsem z toho strach. První hodina tělocviku. Proběhlo to v pohodě. Pak následovaly další předměty. Matika a dvě hodiny českého jazyka. Na poslední hodinu jsem šla do jiné třídy. Do té, kde jsem už odučila nějaké tři hodiny. Pokračovala jsem ve výzkumu k diplomce. Přežila jsem i tuto hodinu a mohla jsem spokojeně odejít domů. Objednala jsem si a zaplatila i obědy. Odpoledne jsem si dělala přípravy do školy na čtvrtek.
Večer jsem byla na mši svaté, protože začala doba postní. A ta začíná Popeleční středou. A v liturgii byl zase holubník, aneb předělávali jsme si jednu věc na jiné místo. Ale o tom možná napíšu později. Uvidím, jestli se ta stejná věc bude opakovat.
Ve čtvrtek jsem opět učila. Nic moc nového psát nebudu, protože mě to čeká ještě celý měsíc. Učila jsem tři hodiny. První hodinu psali test, tak jsem do toho paní učitelce nemluvila. Pak už jsem učila, dvě hodiny českého jazyka, naštěstí pokaždé jen polovinu třídy, a pak matematiku. Odpoledne jsem se vrhla na vytváření pracovního listu do matematiky. V pátek jsem byla taky ve škole a byl maškarní karneval. Jen ve třídě, kde učím. Tak jsem připravila úkoly do matematiky s tématikou karnevalu, děti přišli v maskách a byl to takový trochu jiný styl učení.
Odpoledne jsem byla na chvíli hrát. Pak jsem zpívala na mši a opět jsem rostla z liturgie. Jeden článek o liturgii vyšel v pátek a na druhý se chystám. Takže liturgická poznámka nebude. Aspoň ne zde.
V sobotu jsem dopoledne dlouho spala. Pak jsem se podívala na Gejzír, jelikož jsem ten pořad ještě nikdy neviděla, a šla pracovat do školy.
Odpoledne jsem se pomalu připravovala na koncert. Naštěstí ne na svůj, ale na koncert někoho jiného. Byl to koncert Czech virtuosi a Esther Yoo. Dlouho jsem nebyla na něčem tak krásném. Seděla jsem v první řadě a Esther hrála dva metry ode mne. Krásně jsem mohla vidět, jak svou hru a hudbu prožívá. Opravdu krásný zážitek. Kdo by měl možnost ji slyšet, tak neváhejte.
Ještě se musím vrátit na začátek koncertu. Celý koncert následně nebyl rušen slovem, protože vše, co bylo třeba a i něco navíc, bylo řečeno hned na začátku. Bohužel si nepamatuji, co hráli, ale poslední skladba byla Beehtovenova 8. symfonie F dur. V úvodním slově bylo řečeno o dobrých vibracích, které hudba způsobuje. Nechala jsem se tedy rozvibrovat vibracemi hudby a celý koncert si užívala.
Celý koncert byl v kostele a to hudbě vždy dodává jistý nádech. Jiný než v koncertních sálech. Takový krásnější. Celý koncert opravdu stál za tu oběť sobotního florbalu. Domů jsem přijela skoro v jedenáct.
V neděli jsem měla mši svatou. Nehrála jsem ani jsem nepreludovala. Ono by se totiž v době postní preludovat nemělo. Varhany by měly být použity pouze jako dorpovod zpěvu lidu. Tak jsem trochu rostla.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Opět bylo naprosto nesmyslné a zdržující vybírání peněz. Ale větší šok jsem utrpěla při homilii v bohoslužbě slova. Místo kázání byl pastýřský list otce biskupa. Dobře, občas to tak je, ale aby to četl laik, tak s tím jsem se nesetkala. Homilii ať už vlastní nebo již zmíněný pastýřský list má číst kněz nebo jáhen. Nikoliv laik. Laik podle IGMR nesmí ani kázat, pouze pokud má kázání napsané od kněze a jen při bohoslužbě slova. (IGMR č. 66, Editio typica 2002) I když tam není o kázání laika ani slovo. Tudíž nechápu, proč dnešní pastýřský list četl ministrant.
Odpoledne jsem byla doma. A trochu si užívala volna od praxe a nabírala síly na pondělní cestu. Čeká mě nejméně šest hodin ve vlaku. A taky doufám, že jich více nebude.
Dívala jsem se také po týdnu na celou pevnost Boyard. Vyhráli skoro dvacet jedna tisíc eur pro asociaci. Bohužel nevím, pro jakou.
Tak, to bude asi pro dnešek všechno. Ve středu vyšla jedna samostatná liturgická poznámka a dnes reakce na jeden komentář, který zveřejňovat nebudu.
Přeji všem, co se pročetli záplavou písmenek až sem, krásný další týden roku 2015 a školákům, co mají prázdniny, ať si je užijí někde venku a ne za počítačem a ať si hlavně neublíží.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené