Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

4.1.15

Konec roku a začátek roku

Tak, neodolala jsem a musela jsem napsat. Historicky první článek roku 2015. Tak se nenechte rušit od čtení.
Konec roku proběhl tak nějak divně. Každý den mi bylo divně. Byla jsem na každé mši svaté na kterou jsem se mohla dostat. Silvestra jsem strávila s přáteli a pár posledních hodin roku s rodinou na náměstí. Liturgii jsem sledovala a moc. Ve středu jsem měla špatný žalm, ale počítala jsem s tím, že bude všechno ze začátku občanského roku. Navíc to hlásili v městském rozhlase. Tak jsem s tím tak nějak počítala. Na Nový rok jsem překvapivě vstala na mši. A na to, že jsem neměla ani kapku alkoholu, tak mi nebylo nejlépe. Pak se přijímalo pod obojí. Hned na Nový rok. Naštěstí mi z toho vína nebylo špatně. Ono ho sice na té hostii moc není, ale jen ta chuť... No přežila jsem. Ještě ten den jsem se s rodinou vydala na procházku. A pěkně na Koblih. a taky na půl cesty po cyklostezce do Ivančic. Ještě, že jsem šla, jinak bych neviděla bobra.
Jedna ze dvou povedených fotek. Pak hupsnul do vody a uplaval. Ještě jednou vylezl na břeh, ale než jsem ho stačila znovu vyfotit zmizel pod hladinou. Tak jedna fotka musí stačit.
A jelikož jsem už dva dny po sobě šla spát až po půlnoci, šla jsem na Nový rok spát brzy. Myslím, že kolem osmé večerní. V pátek jsem byla opět na mši svaté. Podle direktáře jsem si našla žalm a ejhle. Zase špatně. To ten rok začíná pěkně. Měl přece být Basil a Řehoř. Mají přednost.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Ještě teď jsem se radši podívala na chytré stránky liturgie.cz. Všední dny od 2. ledna do soboty po Zjevení páně jsou až na třináctém, tudíž posledním místě. Nebudu se v tom dál pitvat. Nestuduju na patologa.
V sobotu byl koncert. Hrála jsem ve čtyřech číslech z osmi, takže nějakých padesát procent. Na jeden koncert toho je až dost. Ale až budu hrát celých sto procent koncertu, to bude něco.....Ale toho se nedožijete. Protože na to po hudební stránce nemám. Je sice hezké, že mám doma čtyři nástroje, ale ani na jeden nehraju tak, jak bych chtěla. Ani na ten pátý to není poslední dobou nějak slavné. V neděli jsem byla na mši svaté. Byla slavnost Zjevení Páně, ale někteří o tom očividně nevěděli. Já ano.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Žalm jsem měla nachystaný dobře. Věděla jsem, že se bude žehnat voda, kadidlo a křída. Věděla jsem, že nebude Kyrie, věděla jsem, že hned po homilii bude žehnání kadidla a křídy a věděla jsem, že kouřit s kadidlem se má až po požehnání nového. Tak PROČ? Proč se tedy kouřilo hned od začátku? Jen že se to někomu líbí, jak ten vonný dým stoupá ke klenbě? Liturgické srdce krvácelo. Dorazilo se to tím, že první i druhé čtení bylo z neděle. Naštěstí si to ministranti uvědomili a aspoň to evangelium bylo ze slavnosti.
Odpoledne byl koncert. Všechno se relativně povedlo. Jen asi jeden takt jsem byla trochu mimo v kvartetu, ale to nikdo nepoznal. Paladio dopadlo tak, že předposledních pár taktů jsem pouze dělala, že hraji a pak jsem zahrála poslední tón. Večer jsem se chvíli koukala na Pevnost Boyard v televizi a pak na starší díl přes internet. A u toho se rozmýšlela, jestli psát pravidelný článek nebo ne. Nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo. Potřebovala jsem se vypsat a nenapadlo mě nic jiného, než znovu otevřít tento typ článků.
Tak krásný celý týden nového roku 2015 přeje
Vanimaré

P.S.: A vulgární komentáře piště až po zapojení vašich neuronů v mozku. Děkuji. Ušetříte mi jeden dva kliky myší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené