Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

2.11.14

44. týden 2014

V pondělí jsem byla doma. Překvapivě jsem odpoledne nezamířila do Olomouce. Nemusela jsem. Prospala jsem se krásně až do půl deváté. Venku nebylo moc pěkné počasí, tak jsem se většinu dne zašívala doma a dělala věci do školy. Jen asi dvě hodiny jsem strávila na přípravě na vyučování. Pak jsem se šla projít s mamkou do obchodu a chvíli dělala na diplomce. V úterý jsem byla dopoledne doma. Odpoledne jsem šla na krátkou procházku. Následně jsem si vzpomněla, že jsem nezaplatila tělocvičnu. Ale zatím se nic nedělo. Volala jsem p. správcové, že se za ní stavím koncem týdne. Večer jsem jela do Olomouce. Cesta probíhala relativně v pohodě i přes mlhu venku. Naštěstí nejel místo vlaku autobus.
Foceno mobilem a přes okno. Takže nic moc.
Ve středu už jsem cupitala do školy. Pěkně na seminíř didaktiky angličtiny, primární pedagogiky a na psychologický seminář. Taky jsem si během dne stihla zjistit, že kniha, pro kterou jsem si chtěla zajít do knihovny, tak zase není. No nic. Zkusila jsem vědárnu, ale tam ji taky záhadným způsobem ztratili. No, uvidíme, třeba se jí dočkám v univerzitní. Jinak fakt nevím, kde ji seženu. Ve čtvrtek jsem byla na praxi. I přes můj počáteční dojem, že jsem hodinu podělala jak nejvíc to šlo, si paní učitelka nestěžovala. Domů jsem jela překvapivě vlakem. Cesta začala drobným zpožděním, ale do Brna jsem dojela včas a mohla jsem spokojeně přestoupit. V pátek jsem běhala po doktorech. Opět. Takhle jsem zabila celé dopoledne. Odpoledne jsem byla na chvíli hrát na varhany, zpívat na mši a hrát na violu. Pak jsem šla domů. Za dětmi jsem nešla, protože se nesešly. Taktéž tedy nezveřejním fotku náramku. Neměla jsem možnost jej dodělat. V sobotu jsem byla na chvíli hrát. Dole poslouchali lidé, jak se hledám na manuálu varhan. Pak jsem jim zavřela dveře a měli po poslechu. Odpoledne jsem šla na mši svatou. Jelikož byla slavnost a já měla hrát, hrála jsem i Gloria a Credo. Relativně bez chyby a v klidu. Po mši byla krátká pobožnost na hřbitově. Večer florbal nebyl. Škola byla zavřená a nejspíš se netopilo. V neděli jsem byla na mši.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Trpěla jsem, celou mši mi bylo špatně, nebyla jsem schopná se soustředit. Gloria, které být nemělo, se zpívalo. Nebylo napsané v direktáři. Osobně se řídám pravidlem, že co není v direktáři napsané, to ve mši nebude. Ale asi se tím neřídí všichni. A rýpavce odkazuji na stránky liturgie.cz, kde si o tom můžou přečíst pěkný, stručný, výstižný a krátký článek.
Ještě přidávám jednu fotku, která se týká zvláštností liturgie 2.listopadu. Není to moc kvalitní fotka, ale přečíst se snad dá. A vyhlašuji soutěž: Kdo v tomto úryvku z direktáře najde slovo Gloria.
Teologie mě volá stále silněji a hlasitěji. Už abych měla po státnicích a mohla se připravovat na přijímačky. Ale ať jen nekritizuji, aspoň byla zvolena správná liturgická barva.
Na mši jsem jen zpívala a chvíli preludovala. Aspoň jsem se nemusela stresovat ještě víc, než jsem byla. Odpoledne jsem se dívala po dlouhé době na Pevnost Boyard a večer jsem šla na hřbitov.
Tak to bude pro dnešek asi všechno. tak přeji všem, co se pročetli až sem, krásný další týden roku 2014.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené